Site Logo

Futbolculuktakİ baŞarIlarInI antrenör olarak sürdürüyorlar

Kahramanmaraş futboluna yıllarca futbolcu olarak hizmet eden Ali Gitmiş ve Mahmut Eflatun, şimdilerde ise Antrenörlük yaparak şehrin futbolcularını yetiştiriyor. Futbolculuk yıllarında elde ettikleri deneyimleri genç nesillere aktaran Gitmiş ve Eflatun, Kahramanmaraş’a hizmet etmekten gurur duyduklarını söyledi.

Hem Kahramanmaraşspor’un hem de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un formasını uzun yıllar terleten Ali Gitmiş ve Mahmut Eflatun, başarılı futbolculuk yıllarında edindikleri tecrübe ve deneyimi şimdilerde antrenör olarak genç nesillere aktarıyor. Özellikle bu sezon Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da yapılan alt yapı hamlesinde önemli bir yere sahip olan Gitmiş ve Eflatun, ortaya koydukları mücadeleleri başarıya dönüştürerek kendilerine olan güveni boşa çıkarmadı.

Yıllarca Kahramanmaraşspor’da forma giyen ve Kahramanmaraş’ı ve futbolcu yapısını çok iyi bilen Teknik Direktör Recep Aydemir’in Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un başına geçmesi ile genç antrenörler de ön plana çıktı. Kahramanmaraş’ın futbol takımlarına yılarca hizmet eden Ali Gitmiş ve Mahmut Eflatun, antrenörlük konusunda kendilerine olan güveni boşa çıkartmadı ve bu sezon alt yapı liglerinde önemli başarılar elde etti. U-14 kategorisinde Türkiye finallerine kalan ve Türkiye 5.’liğini elde eden genç isimler, bu başarılarını devam ettirmeye karlı. Yine son olarak U-13 kategorisinde Kahramanmaraş 1.’inciliğini elde eden mavi-beyazlılar, bu kategoride bölge şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

“KAHRAMANMARAŞLI FUTBOLCU SAYISINI ARTIRMAK İSTİYORUZ”

Manşet Gazetesine değerlendirmelerde bulunan genç antrenör Ali Gitmiş, hedeflerini ve hayallerini anlattı. Kahramanmaraş’ı futbolcu olarak temsil ettiğini anlatan Gitmiş, bu şehirden yetişecek bir oyuncunun farklı bölgelerde ve farklı liglerde şehri temsil ettiğini hatırlattı. Kendileri gibi şehri temsil edecek terbiyeli, ahlaklı ve yetenekli oyuncuları yetiştirmek istediklerini dile getiren Gitmiş, bu hedefe ulaşmak için çok çalıştıklarını dile getirdi. Bu konuda kendilerine destek olan Teknik Direktör Recep Aydemir’e, Kulüp Başkanlarına ve diğer hocalarına teşekkür eden Gitmiş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Kahramanmaraş’ı futbolda temsil etmek benim için her zaman gurur verici olmuştur. Bu gururu yaşayacak olan yeni nesilleri yetiştirmek de ayrı bir gurur kaynağıdır. Genç kardeşlerimize futboldaki tecrübelerimizi aktarıyoruz. Çok şükür deneyimli hocalarımızın da katkılarıyla güzel işler yapıyoruz. Bu güzel işleri devam ettirerek şehrin adını futbolda en üst seviyeye ulaştırmayı hedefliyoruz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor alt yapı ile ilgili çok önemli yatırımlara imza attı. İnşallah bu yatırımların meyvesini de birkaç yıl içerisinde alacaktır. Ben bizlere bu konuda destek veren yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Bizlere inanmaları ve güvenmeleri çok önemliydi. Çok şükür bizler de onların güvenini boşa çıkarmıyoruz.”

“ALT YAPIDA BAŞARI DEVAM EDECEK”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un alt yapısında antrenör olarak hizmet veren bir diğer isim ise Mahmut Eflatun. Yıllarca şehrin takımlarında futbol oynayan ve ortaya koydukları üstün gayretle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’u profesyonel lige taşıyan Eflatun’da duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Hizmet ettikleri alt yapıda başarını devam edeceğini belirten Eflatun, şunları kaydetti: “Ali kardeşim ile birlikte futbolculukta olduğu gibi antrenör olarak da bu şehre hizmet ettiğimiz için mutluyuz. Alt yapıda bize verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizlere inanan ve güvenen insanlara elde ettiğimiz başarıları armağan ediyoruz. Şuana kadar alt yapıda sadece kupa anlamında değil, futbolcu anlamında çok büyük katkılar yaptığımızı söyleye bilirim. Geleceğin genç yeteneklerini şuanda yetiştiriyoruz. İnşallah ilerleyen zamanlarda daha önemli başarılar elde edeceğiz ve bugün minik dediğimiz bu kardeşlerimiz ilerde çok büyük birer yıldız olacaklardır. Biz o zaman görevimizi yerine getirmiş oluruz diye düşünüyorum. Hem futbolculuk yıllarımızda hem de antrenörlüğe başlamamızda çok büyük katkıları olan değerli büyüklerime çok teşekkür ediyorum. Biz bize verilen görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz.” Genç antrenörler, U-14 takımında olduğu gibi U-13 takımı ile Kahramanmaraş’ı bölgede ve Türkiye şampiyonasında temsil etmeye hazırlanıyorlar.

Haber: Cebrail SARI