Site Logo

Genç TaraftarIn Futbol Tutkusu!

 

Kahramanmaraş'ta 7 yıldan bu yana futbolcuların sahada giydiği formaların, Kaşkol, Şort, Atkı, krampon gibi kıyafet koleksiyonunu oluşturan Kahramanmaraşspor sevdalısı Cuma Tozar Takımın deplasmanlarda oynadığı maçlarda rakiplerden aldığı eşyalar ile geniş bir koleksiyon oluşturdu.

 

İlk formayı 7 yıl önce o dönemde Kahramanmaraşspor'da forma giyen Mustafa Acar’dan alan Tozar, o tarihten beri çeşitli liglerde futbolcuların giydiği kıyafetlerden oluşan bir koleksiyon oluşturmaya başladı.

Amatör takımlardan 4 büyüklere kadar 60’a yakın futbolcunun çeşitli kıyafetini biriktiren Tozar, bu tutkusu ile her yıl şehir şehir dolaşarak, Taraftarlarla birlikte hem Kahramanmaraşspor’un maçı için hemde koleksiyonuna katkıda bulunmak için binlerce kilometrelik yol kat ediyor.

Sahip olduğu spor Kıyafetlerinin manevi değerinin çok yüksek olduğunu ifade eden Cuma Tozar, şöyle konuştu: “Koleksiyonumun hepsine gözüm gibi bakıyorum. Bazen arkadaşlarım istiyor onlara hayır veremem diyorum. Ben Kahramanmaraş Yerel Amatör spor Kulüplerinden Büyüksırspor’da futbol oynuyorum. Futbol aşkını ise şehrin Kırmızı- Beyazlı takımı Kahramanmaraşspor’dan alıyorum. Hem okuyorum hemde deplasman maçlarına gitmeye çalışıyorum. Bunun yanı sıra Büyüksırsppor’da da forma giyiyorum. Koleksiyonumu evimde özel bir dolapta saklıyorum. Ayrıca her ay çıkartıp bakımını yapıyorum. Onlara gözüm gibi bakıyorum.”

Çoğu zaman gittiği maçların ardından bu formaları aldığını, bu kadar formayı toplamasının bir hayli zor olduğuna işaret eden Tozar, şunları kaydetti: “Sporun içerisinde olduğum Futbolcular ile iletişimi daha çabuk kurabiliyorum. Ayrıca benim bu tutkumu bilen insanlar oluyor. Haberim olmadan bana forma gönderiyorlar. Bu da beni çok mutlu ediyor. Büyük takımların formasına ulaşmam kolay olmadığı için onlara ulaşmam tabi diğerlerine göre zor oluyor. Onun için her yıl binlerce kilometre yol yaparak forma almaya gidiyorum” dedi.