Site Logo

BÜLENT OKYAZ:“BAŞARILI BİR SEZON GEÇİRDİK”

Futbolcu fabrikası gibi çalışan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kulübü alt yapısıyla bütün kategorilerde şampiyonluk yaşayarak göz kamaştırıyor.

Teknik Direktör Recep Aydemir’in takımın başına getirilmesi ile birlikte alt yapıya önem veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Milli takımı başta olmak üzere diğer kulüplerin dikkatini çekmeye başladı. Bütün kategorilerde 250 ye yakın lisanslı sporcu yetiştiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor tam bir futbol fabrikası gibi harıl harıl çalışıyor.

Günden güne büyüyerek başarılara imza atan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor son olarak hafta sonu U-13 kategorisinde de şampiyon olarak tamamladı. Önümüzdeki günlerde gruplara gidecek olan Mavi- Beyazlılarda Alt Yapı Koordinatörü Bülent Okyaz, kulübünün alt yapıya büyük önem verdiğini hatırlatarak birkaç yıl içerisinde yetenekli oyuncuların bir bir ortaya çıkacağını söyledi. Spor Toto 3. Lig de mücadelesi veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, A Takım Teknik Direktörü Recep Aydemir’in takıma kazandırılması ile birlikte alt yapıya da çok büyük önem veriyor diyen ve yönetimin büyük bir yatırım yaptığını hatırlatan Okyaz, şehrin evlatlarının futbola kazandırılması için mücadele ettiklerini hatırlattı. Kahramanmaraş’ın liglerde futbolcu sayısının azlığına dikkat çeken Okyaz, alt yapı ile ilgili çok önemli gelişmeler olduğunu vurguladı.

“KAHRAMANMARAŞ’TA ÇOK BÜYÜK BİR OYUNCU POTANSİYELİ VAR”

“Aşağı yukarı burada göreve başlayalı 6-7 ay gibi bir süre oldu. Tabi burada yaptığımız çok büyük çalışmalar var. Federasyonla, kulüple, öğrencilerimizle, velilerimizle yaptığımız çok güzel çalışma var. Bizim burada bazı eksiklerimiz var. Yaptığımız çalışmaları çok duyuramıyoruz. O nokta da bizim sıkıntılarımız var. Bildiğiniz gibi altyapı bir süreçtir. Bir süre gerekiyor. Baktığımız Avrupa ve bizim süper lig takımlarımızda altyapı organizasyonları 5-7-10 yıl arasında devam ediyor. Bu yapılanma bizim içerimizde devam ediyor. Bizim istediğimiz arzu ettiğimiz şey budur. A takım hocamız Recep Aydemir’de bize çok büyük destekler veriyor. Yönetimimiz çok büyük destekler veriyor. Bu sürecin devam etmesi gerekiyor. Allah nasip ederse çok daha güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Başarılı bir sezonu geride bıraktık. Bütün kategorilerde şampiyonluğumuz var. Çocuklarımız gelişime açık. Kahramanmaraş’ta çok büyük bir potansiyel var. Ne yazık ki bu potansiyelleri işleyememişiz. Biz hoca olarak kendimizi de eleştiriyoruz. Bir şeyler umarım ki yapacağız.”

“ÖZEL OKUL GİBİYİZ”

Göreve geldiği günden bu yana Özel Okul gibi harıl harıl çalıştıklarını ifade eden Bülent Okyaz elde edilen tüm başarıların büyük bir emek sonucu olduğunu anlattı. Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Spor servisine önemli açıklamalarda bulunan Okyaz, “Burada Kahramanmaraşlı çocuklarımızı yetiştiriyoruz. Altyapımız da birlikte görev yaptığımız antrenörlerimiz ile beraber sistemli ve profesyonel bir çalışma yürütüyoruz. Çalışmalarımız o kadar kapsamlı ki özel okul gibiyiz. Bu çalışmalar şuanda Türkiye de her kulübe örnek olacak bir çalışma. Bu çalışmalarımızı büyük bir ekip olarak yapıyoruz. Sürekli ailelerle toplantılar yapıyoruz. Altyapımızda bulunan sporcu çocuklarımızın gelişimleri ve okullarını takip ediyoruz. Ayrıca yaptığımız bir proje sayesinde 8, beraberinde belirlediğimiz 8 okul olmak üzere toplam 16 okulda beden eğitimi öğretmenlerinin de katkılarıyla çalışmalar yapıyoruz. Öğretmenlerimizle okullarda toplantı yapıyoruz. Çocuklarımızı sürekli takip ediyor ve gelişimlerine katkı veriyoruz. Antrenmanını aksatan bir altyapı oyuncumuz olursa hemen aileleriyle irtibat kuruyoruz. Ailelerimiz çocukları hakkında istedikleri zaman bilgi alabiliyorlar” dedi.  Futbolda başarının tesadüfle gelmediğini hatırlatan Okyaz, Teknik Direktör Recep Aydemir’in de büyük bir titizlikle takip ettiği alt yapının 5 yıl içerisinde kulübe çok büyük katkılar sağlayacağını aktardı.

“SİSTEM BU ŞEKİLDE DEVAM EDERSE DİKİŞ TUTTURURUZ”

 “Yeni bir yapılanmaya girdik. Çok önemli çalışmalarımız var. Yaptığımız icraatları çok yansıtamadık. U-13, U-14, U-15, U-16, U-17’de şampiyon olduk, U-18’de şampiyon olduk, Yeni bir yapılanmanın içerisindeyiz.  U-13 takımımızın da bize şampiyonluk getirmesi bizim için sevindirici. Bir önümüzde Servet hocamın çalıştırdığı U-11 takımımız kaldı o da nasipse şampiyonluğu kovalıyor. Farklı bir yapılanma ile yolumuza devam ediyoruz. Bu yapılanmamız devam ederse birkaç seneye altyapıdan çok kaliteli sporcular yetişecek. Takımımızın yönetimi şuan netleşmedi. Bizde belirsizlik içerisinde bekliyoruz. Benim sözleşmemde Mayıs itibariyle bitiyor. Bana ulaşan bir şey olmadı. Biz ne olacağımızı bilmediğimiz için yapılanma yapıyoruz.”