Site Logo

KAHRAMANMARAŞSPOR LİGDEN ÇEKİLDİ

Bu yıl ilk defa düzenlenen Amatör U-11 Liginde mücadele eden Kahramanmaraşspor Ligden çekildi. Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Futbol İl Temsilciliği’nce bu yıl ilk defa düzenlenen Amatör U-11 Ligi 3. Haftasını da tamamladı.

Mini minikler olarak bilinen U-11 Ligine ilk havlu atan takım ise yeni sezon 2. Ligde mücadele edecek olan Kahramanmaraşspor U-11 takımı oldu.

Miniklere küçük yaşta futbol sevgisini aşılamak ve Türk futboluna genç yetenekleri dahil edebilmek amacıyla oluşturulan ligde 2003 ve 2004 doğumlu sporcular ter döküyor. Mini minikler olarak adlandırılan U-11 Ligi tek devreli lig usulüne göre oynanacak. Ligin başında 7 takımın baş vurduğu ve her hafta bir takımın devre dışı kaldığı ligde ilk havluyu atan Kahramanmaraşspor oldu.

Ligden çekilmesi ile 6 takıma düşen Lig 7 takım misali devam ederek kahramanmaraşspor’un rakibi her hafta 3 puan alarak haftayı maç yapmadan geçirecek. Diğer yandan 7 takımın olması ile her takım 1 haftada istirahat edecek.  Toplam 8 sporcunun ter dökeceği mücadelelerde 8 yedek oyuncu bulunacak ve takımlar 8’er oyuncu değiştirebilecek. 25’er dakikalık 2 devre üzerinden oynanacak müsabakalarda saha ölçüleri normal statünün yarısı kadar olacak. Öte yandan müsabakalarda kale uzunluğu ise 2 buçuk metre olacak.

6 TAKIM TER DÖKECEK

Miniklerin kıyasıya mücadelesine sahne olacak ligde 7 takım başvuru yaparken Kahramanmaraşspor’un ligden çekilmesi ile artık U-11 de 6 takım ter dökecek.

Tek devreli lig usulüne göre oynanacak müsabakalarda, ligi birinci sırada tamamlayan takım bu yılın U-11 Ligi şampiyonu olacak. Bu yaş kategorisinde Türkiye Şampiyonası yapılmayacak. Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ligi 2 Haziran 2014 tarihinde başlatılmıştı ve Ligde 3. Haftada oynandı.

U-11 LİGİNİN GERİ KALAN 6 TAKIMI ŞU ŞEKİLDE;

1 KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR        

2 KAHRAMANMARAŞ GENÇLİKSPOR    

3 MARAŞGÜCÜSPOR    

4 FİDANSPOR   

5 KARTALGÜCÜSPOR   

6 BÜYÜKSIRSPOR