Site Logo

İLTER KASAP:“ÇOK UYARDIM AMA DİNLEYEN OLMADI”

Kahramanmaraşspor Eski Sportif Direktör İlter Kasap Kahramanmaraşspor yönetimini çok uyardığını ifade ederek “uyarılarımı dikkate almadılar, sezon sonu havluyu atan onlar oldu” dedi.

Şuanda 3. Ligde mücadele eden Darıca Gençler Birliğinin Sportif Direktörlüğü üstlenen İlter Kasap Sezonun sona ermesi ile birlikte Samsun’da oynanan 3. Lig Final maçlarını izlemeye gelmişti.

Burada Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Yönetimi ile karşılaşan ve onlarla özlem giderek Tecrübeli futbol adamı İlter kasap, Kahramanmaraşspor yönetimini çok uyardığını ifade etti.

Telefonlarda neler yapmaları konusunda birçok defa görüştüklerini ifade eden Kasap; Başkan Feridun Kolat ve Ufuk Bilgetekin ile birçok kez telefonla irtibatım oldu. Özellikle sezon başında ne yapılması gerektiği konusunda çok uyarılarda bulundum. Geç kalınmadan o dediklerimi yapsalardı lige tutunabilirlerdi. Ama maalesef kafalarına kim girdi ise dediklerimin aksine hareket ederek Kahramanmaraşspor’un Averaj takımı olmasını sağladılar. İş işten geçmişti ve sezon sonu ligden düşen ilk takım oldular. Bu durum beni derinden yaraladı” ifadelerini kullandı.

“FORMA BIRAKMA İŞİNDE YANLIŞ ANLAŞILMA VAR”

Bir zamanlar şampiyonluk yaşadığım eski takımım Kahramanmaraşspor’un şuanda kötü durumda olması beni mahvediyor. Genç pırıl pırıl çocukların durumu ise içler acısı diyen Kahramanmaraşspor eski sportif Direktörü İlter Kasap, “Geçen Trabzon da bir kaçını gördüm forma yere atma işini sordum. Onlarda bana ‘Biz formayı yere fırlatmadık. Protesto amaçlı formalarımızı orta sahaya toplu bir şekilde bırakarak soyunma odasına gittik. Biz Kahramanmaraşspor’da aylarca para almadık ama maalesef Halk bizi küfür yağmuruna tuttu. Bu durum ise bizi çok üzdü. Biz maalesef tek destekçimiz taraftarımız biliyorduk ama onlarda değilmiş. Biz sahipsiz kalınca tesisleri boşaltıp memleketimize geldik’ dediler. Ben inanmıyorum formaları yere attıklarına. Onları çok iyi tanıyan birisi olarak orada yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum” dedi.   

“DARICA, 3. LİG’İN FENERBAHÇE’Sİ”

Şuanda görev yaptığı takımda da Kahramanmaraşspor da olduğu gibi şampiyonluklar yaşayacağına değinen İlter Kasap, sarı-yeşilli ekipteki imkanlara değindi.

Darıca Gençlerbirliği’nin Sportif Direktörü İlter Kasap, Darıca’daki imkanların hiçbir 3. Lig takımında olmadığını söyledi.

‘Darıca 3. Lig’in Fenerbahçe’si’ diyen Kasap, genç ve dinamik bir takım kuracaklarını dile getirdi.

Gelecek sezon için Darıca Gençlerbirliği yönetimiyle yeniden el sıkışan Sportif Direktör İlter Kasap, transfere yoğunlaştıklarını, genç ve dinamik bir kadroyla şampiyonluk için mücadele edeceklerini söyledi.

“BAŞARI İÇİN HERŞEY VAR”

Darıca’da göreve geçtiğimiz sezonun son haftalarına doğru geldiklerini hatırlatan Kasap, “Darıca’da 32 gün çalıştık. Son ana kadar play-off yarışının içinde olduk. Beni geçmiş ilgilendirmiyor. Ben bundan sonrasına bakıyorum. Çok yerden teklif geldi ancak Darıca’yı tercih ettik. Çünkü Darıca’da başarı için her şey mevcut. Tesis, idman sahası ve kulübün mali yapısı Darıca’yı 3. Lig’in Fenerbahçe’si yapıyor” dedi.

“GENÇ VE DİNAMİK BİR KADRO”

İlter Kasap genç ağırlıklı bir transfer politikası izleyeceklerini ifade ederek, “TFF 3. Lig’de yaş sınırını kaldırdı. Yani kulüpler 30 yaş ve üzeri oyuncularla sözleşme imzalayabilecek. Yeni sezonda 1989 doğumlu oyuncular kontenjana giriyor. İnce eleyip sık dokumamız gerekecek. 4+2 olan kontenjana göre genç ve dinamik bir kadro kuracağız” dedi.

“TRANSFERLER İSABETLİ OLACAK”

Transferde tam isabet sağlayacaklarına vurgu yapan Kasap, “Biz profesyonel insanlarız. Sırf transfer olsun diye transfer yapmayız. Oyuncuya değeri neyse onu veririz. Ekonomik olarak kulübü zarara uğratmam. Transfer yaparken oyuncuyu değil kulübü düşünürüm” diye konuştu.

“KOŞAN BİR TAKIM OLACAĞIZ”

Darıca’nın koşan ve mücadele eden bir takım olacağını sözlerine ekleyen Kasap, “Bir oyuncu kötü oynayabilir, kötü pas atabilir ama kötü koşamaz. Kuracağımız takım 90 dakika boyunca koşacak, mücadele edecek. Forma askıda. Kim hak ederse askıdan formayı alıp giyecek” dedi. 

Haber: İlker YİYEN