Site Logo

KahramanmaraŞspor Yönetİmİnden BasIn AçIklamasI

Kahramanmaraşspor A.Ş. yönetiminden yazılı bir açıklama geldi. Yazılı açıklamanın genelinde eski yönetimler hedef alınırken yapılan borçlanmalara dem vuruldu. Kulübün amatöre düşmek üzereyken alındığını ve uluslar arası bir vizyona kavuştuğu ifade edildi. Son olarak da bizden daha iyi yapacak birleri varsa talip olsun denildi.

İŞTE YAZILI AÇIKLAMANIN TAMAMI!

Değerli Kahramanmaraş kamuoyu tarafından bilindiği gibi, kulübümüzün yönetimini 2011 yılında devraldığımızdan bu yana geçen sürede, yaptığımız yatırımlar neticesinde kısa sürede birçok sportif başarı elde ettik. Yönetime geldiğimiz ilk yıl 3.ligden amatör liglere düşmek üzere olan kulübümüz ilk sezonunda 2.lige çıkma başarısı göstermiştir. Doğru planlama sonucu kulübümüz, 2.ligde çok başarılı bir sezon geçirmiş ve oynadığı mükemmel futbolla, malum çevrelerce yönetimimizden önce, PTT 1.lig gibi hayali bile kurulamayan seviyeye çıkmıştır.

Bu dönemde geçmişten gelen borçların büyük çoğunluğu ödenmiş, bazıları ise yeniden yapılandırılmıştır. Dernek statüsünde olan kulübümüz şirketleştirilmiş böylece uluslararası futbol kulüpleri vizyonuna kavuşmuştur. Bu doğrultuda yönetimimiz sportif anlamda yaptığı başarıları, kulüp ekonomisinde de gösterme hedefine girmiştir. Fakat bu noktada karşımıza bizden önceki yönetimlerin yaptığı plansız, tutarsız borçlanmalar ve bu borçlanmalara ait faiz oranları ciddi engeller teşkil etmeye başlamıştır.

Kulübe hiçbir ekonomik ve sportif başarı kazandırmayan bizden önceki yöneticiler, kulüp gelirlerini de pervasızca harcamış ve kulübü yüksek faiz oranlarıyla ne iş yaptığı dahi belli olmayan kimselere borçlandırmıştır. Sadece Hülya Kengel isimli bir kişiden 600.000 TL borç alan bu kimselerin, yüksek faiz oranlarıyla bu borcu almaları kulübümüzün Süper Lig’e çıkma hedefine; deyim yerindeyse pranga olmuştur. Üstelik bu borçlanma astronomik ve akıl dışı boyutlarda ki faiz oranıyla yapılması sebebiyle şu anda yaklaşık 2.500.000.-TL tutarını bulmuştur. Halihazırda da 1.500.000.-TL tutarında yüksek bir ödeme Hülya Kengel isimli şahsiyete Türkiye Futbol Federasyonu kanalıyla ödenmiştir.

Kulübü Süper Lig hedefine bu kadar yaklaştıran yönetimimiz, geçmiş dönemde yapılan bu; gaflet değil ise de dalalet içeren politikalar sebebiyle  çıkmaz bir yola adeta zorla sokulmuştur. Kulübün dernek statüsü olmasından faydalanan kişiler, kulübümüzün bu durumuna sebebiyet verdikleri halde yönetimimizi hedef göstermeleri kuşkusuz düşündürücüdür.  Kulübün anonim şirket olması nedeniyle yapılan bu borçlardan yönetim kurulu üyelerimizin şahsi sorumluluğunun olduğunu, dernek statüsünde ki boşluklardan faydalanan kimseler gibi kaçmayacağımızın altını çizerek vurgulamak isteriz.

Tüm bu açıklamalarımıza rağmen ısrarlı bir şekilde yönetimimizi hedef tahtasına alan kimseler bizden daha başarılı olabileceklerine inanıyorlar ise yönetime talip olmakta muhtardırlar.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.