Site Logo

PLAY-OFF’A KALMAK ŞAMPİYONLUĞA EŞ DEĞER

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Mustafa Semerci, Takımının Play-off’larda elendiğini anımsatarak profesyonel lig hayatlarında ilk yılda play-off’a yükselmenin şampiyonluğa eş değer olduğunu ifade etti.

Spor Toto 3. Lig 1. Grupta mücadele eden ve Ligde oynadığı karşılaşmalar ile 2. Lige çıkmak için play-off’lara katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Samsun ilinde oynadığı Final karşılaşmasında elenerek lige tekrar dönmüştü. Profesyonel hayatının 2. yılında üstün gayretler sonucu Play-off’lara katılan Mavi- Beyazlıların Kulüp Başkanı Mustafa Semerci, Kulüp olarak 2. Ligi hedeflediklerini bazı olumsuz olaylardan dolayı direk çıkamayarak Pala-offlara kaldıklarını ifade etti.

Başkan Semerci; “ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesporumuz Profesyonel hayatında üst üste iki defa 2. Ligin eşiğinden döndü. Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da hedefimiz 2. Ligdi ama futbol şansı dediğimiz bazı şeylerde oluyor. Bugün ligde hiç tahmin etmediğimiz oyun anlamında da bu takım play-offlara bilemez dediğimiz takım 2.lige merhaba dedi. Bu tür maçlarda iyi oynayan değil golü atan tur atlıyor. Bizde iyi oynadık ama gol yollarında hünerlerimizi gösteremedik. Çok istedik ama olmadı sağlık olsun. Biz Kahramanmaraş ilinin her platformunda adının anılmasına vesile olduğumuz içinde çok mutluyuz. Hiçbir süreçte hiçbir yılda Kahramanmaraş ilimizin tanıtımı bu kadar ulusal ve yerel medyalarda Kahramanmaraşspor, Kahramanmaraş Belediyespor ve Kahramanmaraş’a yapılan yatırımlar anlatıldı ve Türkiye de nereye gitsek artık Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı olmasakta en azından Kahramanmaraş’ta spor anlamında neler yaptığımızı artık biliyorlar. Ve şunu da gördüm ve buda sevindirici bir olay artık Kahramanmaraş’ta bardağın dolu tarafından bakılıyor. Maalesef daha önce hep dedikodularla uğraşıyorduk, herkes birbirini eleştiriyordu, sorumluluk almaya geldiğinde hiç kimse ortaya çıkmıyordu. Ama bugün bakıyorum Kahramanmaraş’ta artık insanlar kenetlenmişler birlikte olma ve takım hüviyetini kazanmışız” dedi.

2.LİGİ İSTEDİK AMA OLMADI

Samsunda oynana Play-off final maçında elendiklerinin ifade eden semerci, “3. ligdeki ikinci senemizde Play-offlara kalmamızda bir başarıdır. Geçen sezonda play-offlara kalmıştık. Orada ilk maçta elenmiştik. Bu sezon ise final bile oynadık. Kısmetimizde 2. Lig yokmuş. Genç ve gelişme çağında olan kulübümüz play-offlara çıkarak bizi mutlu etti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’umuz 2. Lige çıkma arzusundaydı çıkamadı. Artık, bunu eleştirmiyorlar bir sonraki sezon daha nasıl başarılı olunabilir tartışılıyor bu da çok güzel bir olay. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor kulübü Kahramanmaraş’ın takımı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine mensubuz hepimiz. Çünkü hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş’ı temsil eden bir kurum. Diğer kurumlara benzemiyor. Halkın düşüncelerini de sıkıntılarını da ilk başvuracağı kurum Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesidir. Dolayısıyla da Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesini temsil eden Kahramanmaraş takımları da sizin takımlarınız. Bizler bu emaneti aldığımızda çok büyük bir yükün altına girdiğimizi hissettik. Omuzlarımızda çok büyük bir yük vardı. Çünkü harcadığımız he kuruş sizin paranızdı. Ve bunun vebali çok büyüktü. Bizde bu düşüncelerle hareket ettik. Şuna inanıyorum hiç birinizin vermiş olduğunuz vergilerde dahil olmak üzere paranızı çarçur etme gibi düşüncemiz olmadı. Onlara sahip çıkmak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Ama dediğim gibi belki bir maliyet gitti ama şehrimizin tanıtımını yaptık. Bu iş bir ekip işi bu iş bir gönül işi siz ne kadar gönlünüzü, yüreğinizi ortaya koyarsanız o kadar başarılı oluyorsunuz.  Dolayısıyla da Büyükşehir Belediyesporumuz çok farklı alanlarda mücadele etti. Güreş’te süper lige çıktık, milli takımlara sporcular verdik, yöneticiler verdik. Santranç’ta adımızı duyurduk, süper lige çıktık. Voleybolda bir sayı-iki sayı ile 1. Ligi kaçırdık. Osman hocam engelli sporcularımızla yüzmede adımızı Dünya’ya duyurdu. Şuanda aklıma gelmeyen bir sürü spor branşımız var. Türkiye akademi liginde 9 tane kulüp var bunlardan bir tanesi de biziz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Tesisleşme de çok büyük çabalar sarf ettik ve bir çoğunu hizmete açtık. Ve her zaman sporcuya kapıları açık. Biz daha önceki yıl profesyonel lige ilk adım attığımızda çocuklarımızın yatacak, kalacak bir mekanı yoktu. Tesisleşmede de önemli ivmeler kat ettik. Ben her zaman söylüyorum, Kahramanmaraş’ta başarı sonuca bağlı bir şey eğer hedefinize ulaşmamışsanız başarısız olmuşsunuz demektir. Ve 1 yıllık emek boşuna gitmiş oluyor ama olayın farklı bir boyutu var. Kahramanmaraş’ta tesisleşme adına çok güzel şeyler oluyor. Bizden sonra gelenler bizim çektiğimiz sıkıntıları çeker mi bilmiyorum ama bizden sonra gelecekler ve sıkıntısızca bu işten karlı çıkacaklar” İfadelerini kullandı.