Site Logo

FabrİkamIzIn DumanI Tütmeye BaŞladI

Futbolcu fabrikası gibi çalışan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kulübünün Futbol takımı geleceğin futbolcularını yetiştiriyor.

Teknik Direktör Recep Aydemir’in takımın başına getirilmesi ile birlikte alt yapıya önem veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Milli takımı başta olmak üzere diğer kulüplerin dikkatini çekmeye başladı. Bütün kategorilerde 250 ye yakın lisanslı sporcu yetiştiren ve yaz spor okulları ile birlikte birçok sporcuyu denemeye alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor tam bir futbol fabrikası gibi harıl harıl çalışıyor.

Günden güne büyüyerek başarılara imza atan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Alt Yapı Teknik Direktörü Bülent Okyaz, kulübünün alt yapıya büyük önem verdiğini hatırlatarak birkaç yıl içerisinde yetenekli oyuncuların bir bir ortaya çıkacağını söyledi. Spor Toto 3. Lig de mücadelesi veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, A Takım Teknik Direktörü Recep Aydemir’in takıma kazandırılması ile birlikte alt yapıya da çok büyük önem veriyor. Çeşitli kategorilerde akademi oluşturan mavi-beyazlılar, ayrıca alternatif lig olan A2 liginde de iki sezondur mücadele veriyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un büyük bir yatırım yaptığını hatırlatan Okyaz, şehrin evlatlarının futbola kazandırılması için mücadele ettiklerini hatırlattı. Kahramanmaraş’ın liglerde futbolcu sayısının azlığına dikkat çeken Okyaz, alt yapı ile ilgili çok önemli gelişmeler olduğunu vurguladı.

“ŞEHRİMİZDE ÇOK BÜYÜK BİR OYUNCU POTANSİYELİ VAR”

“Aşağı yukarı burada göreve başlayalı 6-7 ay gibi bir süre oldu. Tabi burada yaptığımız çok büyük çalışmalar var. Federasyonla, kulüple, öğrencilerimizle, velilerimizle yaptığımız çok güzel çalışma var. Bizim burada bazı eksiklerimiz var. Yaptığımız çalışmaları çok duyuramıyoruz. O nokta da bizim sıkıntılarımız var. Bildiğiniz gibi altyapı bir süreçtir. Bir süre gerekiyor. Baktığımız Avrupa ve bizim süper lig takımlarımızda altyapı organizasyonları 5-7-10 yıl arasında devam ediyor. Bu yapılanma bizim içerimizde devam ediyor. Bizim istediğimiz arzu ettiğimiz şey budur. A2 olarak profesyonel takım değiliz ama alttan gelen oyuncularımızın oynaması, orada gelişimlerini sağlayabilmesini arzuluyoruz. A takım hocamız Recep Aydemir’de bize çok büyük destekler veriyor. Yönetimimiz çok büyük destekler veriyor. Bu sürecin devam etmesi gerekiyor. Allah nasip ederse çok daha güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Çocuklarımız gelişime açık. Kahramanmaraş’ta çok büyük bir potansiyel var. Ne yazık ki bu potansiyelleri işleyememişiz. Biz hoca olarak kendimizi de eleştiriyoruz. Bir şeyler umarım ki yapacağız.”

“AMACIMIZ KAHRAMANMARAŞ SPORCUSUNA HİZMET ETMEKTİR”

“Amatör takımlarda çok büyük bir kaos var. Gelişime kapalıyız. Biz istiyoruz ki Belediyespor olarak bütün kulüplerle çalışalım. Bütün kulüplere el atalım. Altyapıdaki takımların tek hedefi Belediyespor olarak görüyoruz. Kahramanmaraşspor’ un yapılanması tam olarak oturmadı. Şuan için tek takım Belediyespor görülüyor. İnsanlar Belediyespor üzerinden nemalanmak istiyor. Belediyespor’u geçmek istiyorlar. Amaç bu olmamalıdır. Bütün hocalarımızla bir bir görüşmeler yaptık. Hepsiyle çalışmalar yapıyoruz. Buradaki amacımız Kahramanmaraş sporcusuna hizmet etmektir. Kahramanmaraş’ın sporcusunu yetiştirmektir. Biz burada Belediyespor olarak altyapılarda birinci olmamız bir şeyi değiştirmez. Önemli olan üstlere oyuncu vermektir. Tarihimizde ilk defa mili takım karmasına oyuncu gönderdik. Hocalar Malatya’da oyuncuları seyrediyorlar. Yavaş yavaş altyapıdaki hamlemizin meyvesini alamaya çalışıyoruz. Gönderdiğimiz oyunculardan hiç değilse bir tanesinin orada kalması bize çok şey kazandıracaktır. Allah nasip ederse bizim oralara oyuncu yetiştirmemiz gerekiyor. Oralardan gelenlerin takımlarımızdaki oyuncularımız istemesi gerekiyor. Bizim bütün amacımız bu yöndedir. Zaten Kahramanmaraş’ın ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabiliriz. Bütün amatör kulüplerle beraber olmamız gerekiyor. İç içe olmamız gerekiyor.”

 “BÜTÜN OYUNCULARI A TAKIMA VERMEK MÜMKÜN DEĞİL”

 “U11 takımına gelen velide benim çocuğum ne zaman yetişecek diye düşünüyor. A2 takımındaki futbolcunun velisi de aynısını düşünüyor. Burada yetişen her oyuncu a takımda oynayacak diye bir kaide yok. Bölge Karmalarından, milli takımlardan oyuncularımız dışarıya daha çabuk gider. Bizim amacımız ayrıca oralara da oyuncu yetiştirmektir. Bizim altyapılarda 200 tane oyuncu var. Bu 200 oyuncunun A takımda oynaması mümkün değil. Bu bir gelişim sürecidir. Bir devamlılık ister bu. Yukarıya anında oyuncu vermek mümkün değil. Biz burada KOF Projemiz var. Kulüp, okul, futbol işbirliği var. Ailelerle toplantılarımız var. Okul Müdürlükleriyle, beden eğitimi öğretmenleriyle çalışmalarımız var. Bizde U11 takımında çocuk antrenmana gelmiyor. Bizim hocamız direk veliye ulaşıp çocuklarının antrenman da olmadığını söylüyor. Bu durum süreç ve tesis ister. Bizim çok güzel tesislerimiz var. Bunun işletilmesi gerekiyor. Kurumsallaşmamız gerekiyor. Belediyespor kurum takımı ama yine de eksiklerimiz var. Onları da tamamlarsak burası muhteşem Kahramanmaraş için muhteşem bir futbol fabrikası olur. Burada muhteşem bir atmosfer var. Tesis var, destek var, eksiklerimi de tamamlarsak çok güzel olur. Bunları halledebilirsek 3-5 yıla çok kaliteli oyuncular yetişir.” 

Haber: İlker YİYEN