Site Logo

RECEP AYDEMİR:''KAHRAMANMARAŞ’A KUPA İLE DÖNECEĞİZ''

Aydemir; “Cuma günü Karagümrük engelini de aşıp Kahramanmaraş’a şampiyon bir takımla döneceğiz” dedi.

Samsun 19 Mayıs stadyumunda Finale kalan Temsilcimiz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un Teknik Direktörü Recep Aydemir Gazetemiz spor Yazarı İlker Yiyenle Kamp yapılan Otelde bir araya gelerek Play-off Hazırlığını değerlendirdi.

İlk maçta Ankara Demirspor’u 1-0 mağlup eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da finale kalmanın sevinci yaşanıyor. Samsun ilinde Cuma günü Localtime Fatih Karagümrükspor ile karşılaşacak olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da Teknik Direktör Recep Aydemir Samsun iline geldiği günden bu yana ne gibi çalışmalar yaptıklarını, kamp ortamının havasını, Yarı final ve Final maçları ile alakalı Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi spor Yazarı İlker Yiyen’e önemli açıklamalarda bulundu.

Cuma günü Kahramanmaraş’a Kupa ile dönmek istediklerini ifade eden Teknik Direktör Aydemir  Karagümrük maçını rahat geçeceklerinti ve Şampiyon olup 2. Lige adını yazdıracaklarını ifade etti.

İşte Samsun Tekkeköy Hilton Hampton Otelde Gazetemiz spor Yazarı İlker Yiyen ile Teknik Direktör Recep Aydemir arasında geçen sohbet;  Biz Samsun’a geçtiğimiz Hafta Perşembe günü geldik. Amaç tabi ortama hazırlanmak hemde iklime ayak uydurmak. Her açıdan hem mental hem fiziksel anlamda başarısız olmamak için programlarımız ona göre programladık. Buradaki hazırlıklarımızı Çarşamba ilçesinde yapıyoruz. Her gün 30 Km uzaklıktaki sahaya gidip geliyoruz. Orada yapmamızın sebebi şehir merkezinde saha olmayışı değil. Burada Samsunspor süper lig için play-off hazırlıkları yaptı ve sahalarını hiçbir takıma vermeme kararı almışlar. Bizde dolayısı ile Çarşamba’nın sahasından da memnun kaldık. Ve antrenmanlarımızı çok iyi bir şekilde sürdürdük.

İLK ENGELİ AŞTIK  

Ankara Demirspor ile zor bir maça çıkacağımız biliyorduk. Çünkü tek taraflı maçlar zor olur. Çünkü yılın bütün emeklerinin kaderinin ve son şansın maçları. Bu maçın zor geçeceğini fut bolcu arkadaşlarla paylaşmıştım. Oyunun ilk yarısında çok iyi oynadığımızı söyleyebilirim. Oyunun kontrolü tamamen bizdeydi ve top bizde çok kaldı. Hatta çok güzel bir gol attık. Belki dünyada gerçekten izlenmesi gereken bir goldü. Hazırlık anlamında, pas yüzdesi anlamında. Hakikaten çok güzel bir goldü. Oyuncularımız oyunun ikinci yarısında söylememize rağmen skoru koruma içgüdüsü maalesef oyunu biraz daha böyle kabullenir gibi oyun sergiledik. Şükürler olsun pozisyon vermedikte. Maçın sonlarına doğru ise boş toplar, şişirme toplar gibi kazanılan fauller ile maçın sonucuna gitmeye çalışıldı. Hatta bu tür tutumumuza rağmen çok net pozisyonlarda yakaladık. Ama gole çeviremedik. Oyunun sonlarına doğru karambol sıkıntıları yaşamaya başladık. Ama dediğim gibi oyuncuların o iç güdüsü, bazen işte önüne geçemiyorsunuz bütün çabanıza rağmen. Ama yinede ben telaş yapmadıkların düşünüyorum. Onu yaparken de çok sakin ve akıllılardı da. Nitekim neticeleştirdiğimiz gibi maçı aldık. Bu maçta önemli olan kazanmaktı. Oyuncularımı o açıdan kutluyorum. Kazandıkları için, bize de böyle yönetimimiz her türlü fedakarlığı göstermeye çalışıyor. Camiamıza ve şehrimize layık olacak inşallah bunu Cuma günü (yarın)pekiştirip dönmek istiyoruz.

ARKADAŞLARIMIN BANA DESTEK VERMESİ BENİ MUTLU KILIYOR

Eski takım arkadaşlarım geldi beni bu zor günümde bana destek oldular. Bana maç öncesi ve maç saatine kadar kaldığımız, konakladığımız otelde bana güç vermeye gayret ettiler, moral vermeye çalıştılar. Onları görmemiz ise bizi eskilere götürdü. O zamanları hatırlattı. Eski zamanları konuştuk. Eski yönetimi ve takım arkadaşlarımız konuştuk. Tabiî ki bize moral motivasyon açısından faydaları oldu. Sağ olsunlar burada bizimle birlikte olduklarını bir ihtiyacınız olursa yanındayız gibi hatırlatma yaptılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Çok uzun yıllar sonra görmemiştim. Özlem giderdim. Hatta Salih hala dinç olduğunu futbolu bıraktığından bu yana hiç maç izlemediğini ve o zamandan bu yana izleyeceği ilk maç olacağını hatta maç öncesi yardımcı Hocam Halil Hoca ile stoper oynuyorlardı. Dolayısı ile Halil hocamın ayağındaki sıkıntıyı görünce espri nitelikli Halil abimin durumu kritik ama ben hazırım gibi bir mesaj verdi. Tabi güzeldi Allah razı olsun onlardan.

BERGAMA VE KARAGÜMRÜK TAKIMININ SAVUNMA HATLARINI BEĞENMEDİM

Rakibimiz Karagümrükspor’un yarı finalde Bergama Belediyespor maçının ilk yarısını izleme fırsatım oldu. Açıkçası iki takımın savunma hatlarını hiç beğenmedim. Ama Bergama’nın orta saha ve forvet hattı Karagümrük’e göre daha iyi, daha etkiliydi. Tabi ben ikinci yarıyı seyretmedim. İkinci yarıda öğrendiklerime göre Bergama takımı biraz baskın oynamış. Karagümrük çok dağınık bir görüntü verdi. İnşallah bizim maçta da aynı dağınıklığı sürdürürler. Ben o maçta Bergamanın daha çok maçı hak ettiğini düşünüyorum. İlk yarıdaki görüntülere göre söylüyorum. İkinci yarıda da Bergamanın üstünlüğü sürmüş. Hatta kırmız karttan itibaren daha çok baskı kurmuş. İnşallah bizim maçta da dağınık bir görüntü sergilerler. Ben her zaman söyledim daha kaliteli takım olduğumuzu paylaştım. İnşallah bunu Cuma günü bir kere daha gösterirler inşallah. Cuma günü inşallah futbol şansıda yanımızda olur Kahramanmaraş’a kupayla döneriz. Ben buradan büyün Kahramanmaraş’a Cuma günü şampiyon bir takımla dönme arzusu içerisinde olduğumuzu, bunu başaracak güce sahip olduğumuzu da düşünüyorum ve ümit ediyorum.

FİNAL’E HAZIRIZ

Pazartesi günü geç saatte müsabakaya çıkınca Salı günü antrenman yapmadan geçiş yaptık. Salı gününü dinlenme olarak değerlendirdik. Oyuncularım bunu hak ettiler. Onların toparlanmaya ihtiyacı vardı. Çarşamba veperşembe günü ise son hazırlık son antrenman olarak değerlendirdik. Maç günü ise sadece ter idmanı yapıp akşamda maça tam kadro ile çıkıp zafere ulaşacağız. Futbolcularımın morali çok iyi. Samsuna inanarak geldik. Moral o zamanda iyiydi. Şimdi de iyi, Yarı final ile daha da keyiflendiler. Ankara maçı bizim moralimizi daha da yukarı çekti. Final maçı için hazırlar diye düşünüyorum.

MAÇIMIZ CUMA GÜNÜNE ERTELENDİ

Daha önce 15 Mayıs 2014 tarihleri arasında oynayacağımız final maçımız Soma'daki bir maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle TFF tarafından ertelendi. Soma'daki bir maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle çok sayıda maden işçisinin hayatını kaybettiğini, yine çok sayıda yurttaşımızın da maden ocağında mahsur kaldığını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dilerken, devam eden çalışmalar sonucu, ocakta mahsur kalan maden işçilerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyoruz. Bu nedenle 15 Mayıs Perşembe günü oynayacağımız Localtime Fatih Karagümrük maçını 16 Mayıs Cuma günü saat 16.00 da oynayacağız.

VERİLEN EMEKLERE CEVABIMIZ ŞAMPİYONLUK OLACAK

Taraftarımızın Kahramanmaraş’tan Samsuna kadar bizim için gelmeleri bizi çok mutlu etti. Burada bize çok büyük bir keyif verdiler onlara da çok teşekkür ederim. Allah hepisin den razı olsun Kahramanmaraş’tan sabahın köründe çıkıp buralara kadar gelip biz yalnız bırakmamaları, bize moral vermeleri, bizi ateşlemeleri bizim galip gelmemize vesile oldu. İnşallah bizde onların tribünde verdiği emekleri Cuma günü şampiyon olarak karşılık vermenin içerisinde olacağız. 

Haber: İlker YİYEN