Site Logo

MUSTAFA SEMERCİ:''HİÇBİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR''

Alt yapısıyla, sportif faaliyetleri ile Tesisleri ile günden güne büyüyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un hiçbir başarısı tesadüfe dayalı değil…

Kahramanmaraş’ta günden güne büyüyen ve sportif başarısıyla sayılı kulüpler arasına giren Kahramanmaraş başarılı bir sezona daha imza atmak üzere…

Futbol başta olmak üzere, Voleybol, Güreş, Satranç gibi 12 sportif faaliyette hizmet eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor kulübü başarılı bir sezonu geride bırakmak üzere… 

Bu gurur tablosunda en büyük pay hiç kuşkusuz önce teknik heyet ve futbolcuların daha sonra da yönetim ve taraftarlarındır. Hiçbir başarı tesadüfi olmadığı gibi başarı her zaman ter kokar. Başarının sırrı ise inanmak, sabır etmek ve mücadele etmekten geçer. İnanan, Sabreden ve mücadeleyi hiçbir zaman bırakmayan kim olursa olsun her zaman kazanır.

İşte Onlardan bir tanesi de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kulübü…

Başarılarla dolu bir kulübün asıl Kahramanı ise o kulübün asıl temel taşı Kulüp Başkanı Mustafa Semerci ve Yönetimidir. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kulübü 12 farklı branşta faaliyet gösteren kurumsal bir yapıda ve profesyonel anlayış içerisinde yönetilmektedir. Bu kurumsal yapı içerisinde üst klasmanlarda mücadele eden voleybol, satranç, futbol, güreş, basketbol vs. gibi branşlar bulunmaktadır. 14 kişilik yönetim kurulu teşkilatı içerisinde her branşa bir yönetim kurulu üyesinin sorumluluk verilmiş olup, bu anlayış içerisinde hizmet verilmektedir. Büyükşehir Belediyespor Kulübü bir kurum takımıdır. Ve bu anlayışla faaliyet göstermektedir. Kulübümüzün yapmış olduğu her türlü maddi ve manevi tasarruflar, kanunlar ve yasalar çerçevesinde ve federasyonun ilgili yönetmelikleri ve kuralları ile gerçekleştirilmektedir. Yapılan her türlü tasarruf kanuni çerçeveler içerisinde yapılmakta olup, şeffaf bir yönetim anlayışı uygulanmaktadır.

Bu nedenle hiçbir başarı tesadüf olmadığı gibi Her başarının da arkasında bir Aslan parçası mutlaka vardır. İşte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un da Başarısı ve Başarının arkasındaki İsim…

2009 Yılında takımın başına getirilen ve o günden bu güne kadar birçok başarıya imza atan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kulübünün Başkanı Mustafa Semerci, Kulübü devir aldığı günden bu yana Tesisleşme, alt yapı ve sportif faaliyetlerde Futbol, Voleybol, Güreş, Satranç ve birçok branşta profesyonel lig hüviyetini kulübe kazandırmış Kahramanmaraş’ın tanıtımına büyük katkılar sağlamış. Spora olan sevgisinden dolayı halende Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kulübünün başkanlığını yapmakta. Özellikle Futbol da altın çağ yaşayan Kahramanmaraş’ta Yıldız gibi Parlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor mücadele ettiği 3. Ligdeki ilk sezonunda play-off oynamayı hak kazanmış, Play-offlar da elenerek şansını başka bahara bırakmıştı. 2013-2014 sezonunda ise tekrar başarılı bir sezon geçiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor tekrar Play-off’larda kendini bulmuş ve 12 Mayıs Pazartesi günü akşam ilk müsabakasını Ankara Temsilcisi Ankara Demirspor ile Samsun 19 Mayıs Stadyumunda gerçekleştirecek. Başarılarla dolu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un yaptığı icraatlar…        

FUTBOL:

1976'da kurulan Yenişehir İdman Yurdu, kapanma noktasına geldiği 2000'de dönemin Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'in teşvikiyle ismini Kahramanmaraş Belediyespor olarak, kırmızı-siyah olan renklerini ise mavi-beyaz olarak değiştirme kararı almış. Değişikliğin ilk yılında Kahramanmaraş 2. Amatör Küme'den 1. Amatör Küme'ye yükselmeyi başarmış Mavi-Beyazlılar. Elbistan Belediyespor ve Ferhuş Karacasu Belediyespor'la birlikte 'Kahramanmaraş'ın 3 büyükleri' olarak adlandırılan Kahramanmaraş Belediyespor, 2000-2001 sezonundan son kez 1. Amatör Küme'de oynadığı 2009-2010 sezonuna kadar katıldığı 10 sezonun 8'inde ya birinci, ya ikinci olarak 3. Lig'e terfi maçlarına katılma hakkı kazanmış.3.lige yükselme müsabakalarında ilimizi temsil etmiş, Türkiye Futbol Federasyonunun 2010-2011 Futbol sezonunda ilkini düzenlediği Bölgesel Amatör Ligi 5.gurupta mücadele etmiş şampiyonluğu 2 puan farkla kaybederek ikinci olmuş Türkiye Futbol Federasyonunun,2011-2012 Futbol sezonunda ikincisini düzenlemiş olduğu Bölgesel Amatör Liginde 11 takımın yer aldığı 4. Grup'ta mücadele etmiştir. Grup müsabakalarında 20 maçta, 17 Galibiyet, 2 Beraberlik, 1 mağlubiyet alarak 58 gol atıp, 14 golde kendi kalesinde görerek 44 averaj, 53 Puanla en yakın takipçisine 13 puan fark atarak grup birincisi olmuş ve play off oynama hakkını kazanmıştır.29 Nisan 2012 Pazar Günü Şanlıurfa İl Merkezi GAP Arena stadyumun' da 2. Grup Lideri Yeni Diyarbakır Spor' la Play off müsabakası oynamış ve müsabakadan 4-0'lık net bir skorla profesyonelliğe adım atarak Türkiye Futbol Federasyonu 3.Ligine yükselmiştir.2012-2013 Futbol sezonunda Spor Toto 3.lig 3.grupta yer alan kulübümüz grubunu 65 puanla 4.sırada tamamlayarak play off oynama hakkı kazanmıştır.14 Mayıs 2013 tarihinde Yozgat ilinde oynanan Play off müsabakasında Darıca Gençlerbirliği ile oynan müsabakada müsabakanın normal süresi 1-1 biterken uzatmada da skor değişmeyince penaltılarda 6-4 kaybederek 2.lige yükselme şansım kaybetmiştir. 2013-2014 sezonunda spor toto 3.lig 1. Gurupta mücadele eden takımımız 4. Sırada ligi tamamlamış ve Play-offlara katılmayı hak kazanmıştır. Şehrin Büyükşehir olması ile birlikte adının da Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor olarak değişikliğe gitmesine vesile olmuştur. Alt yapılarımızda A2 takımız Süper lig takımlarının da bulunduğu 7.gurup da mücadele etmiş, 34 puanla 4.sırada müsabakalarım tamamlamıştır. Alt kademelerde ise U-I 1,U13,U-14,U-15,U-16,U-1 7,U-19 kategorilerinde yerel liglerde mücadele etmekte ve 2013-014 sezonunda U-15,UI7,U19 kategorilerinde şampiyon olmuştur. Diğer yaş kategorilerinin müsabakaları devam etmektedir.

GÜREŞ:

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Güreş takımımız Yıldızlar ve Büyüklerde önce 2.lige yükselme maçlarını kazanarak 2.lige çıkmış, 2.ligde başarılı olarak 1.lige yükselme başarısını göstermiştir.2012-2013 sezonunda 1.lig müsabakalarında Büyük Erkekler Serbest Güreş takımımız Türkiye 3. Olarak Türkiye güreş Federasyonu tarafında 2013-2014 sezonunda ilki düzenlenen Süper 1.lige yükselmiştir. Takımız Süper Lig müsabakalarına 12-13 Nisan 2014 tarihi itibari ile başlamıştır. Güreş takımımız minikler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde Türkiye Şampiyonalarında çeşitli dereceler elde etmişlerdir. Milli takımı çağırılan birçok kulübümüz sporcusu bulunmaktadır.

VOLEYBOL:

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Voleybol A takımımız 2010-2011 sezonunda Bölgesel Amatör ligde mücadele etmiş ve şampiyon olarak 3.lige yükselme hakkı elde etmiştir. 2011 - 2012 sezonunda 3.lig de mücadele eden takımımız şampiyon olarak 2.lige yükselme hakkım elde etmiştir.2012 - 2013 sezonunda 2.lig B gurubunda mücadele eden takımımız gurubunu 4.sırada tamamlayarak play off müsabakalarına katılmıştır. Play off müsabakaları sonunda 3.sırada yer almış 1.lige yükselme hakkım kaybetmiştir.2013-2014 sezonunda 2.lig B gurubunda yer alan takımımız 54 puanla 2.sırada tamamlayarak 1.lige yükselme dörtlü play off müsabakaları oynama hakkı kazanmış, Play oflarda 4 puanla 3.sırada yer alarak 1.lige yükselme hakkım kaybetmiştir. Alt yapılarda yıldız takımımız ve Genç takımımız il Şampiyon olarak Türkiye Şampiyonalarında ilimizi temsil etmeye hak kazanmıştır. Genç Takımımız 2012-2013 sezonunda il şampiyonu olarak grup müsabakalarına katılmış. Grubu birinci olarak tamamlayarak yarı finalde mücadele etmiş ve burada da birinci olarak Türkiye Şampiyonası finallerinde mücadele etme hakkı kazanmıştır.

BASKETBOL:

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımımız yerel ligde Büyükler, Gençler, Yıldız takımları olarak mücadele etmişlerdir.20B-2014 sezonunda A takımımız Bölgesel lig de mücadele etmiş burada başarılı olarak Türkiye Basketbol Federasyonu 3.ligine yükselmiştir. Genç takımımız il şampiyonu olarak Gaziantep de İl merkezinde düzenlenen grup müsabakalarında İlimizi temsil etmiştir.

BİLARDO:

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Bilardo takımımız 1. ligde mücadele etmektedir.20B yılında

Antalya İl Merkezinde düzenlenen Dünya Şampiyonasında müsabakalara katılmıştır.2013 yılında Türkiye Şampiyonasında 3.lük elde etmiştir.

KARA TE - KiCK BOKS - BOKS:

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor takımlarımız Türkiye Şampiyonaları ve özel turnuvalar da ilk üçe girerek başarılar elde etmiş ve Milli Takıma Sporcular kazandırmıştır.

TRAP A TICILIK:

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Trap takımız Türkiye Şampiyonalarında başarılar elde ederek Milli Takıma Sporcular vermiştir.

 

HALK OYUNLARI:

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Halk Oyunları takımımız İl şampiyonasında Gençler ve Büyükler Geleneksel Düzenlemesiz dalda il birincisi olarak Osmaniye il merkezinde düzenlenen Grup müsabakalarında ilimizi temsil etmiştir.2011 yılında il birincisi olduktan sonra bölge birinciliğini de alarak Finaller de ilimizi temsil etmiştir.2014 yılı kulüpler il birincisi olan takımımız 09- ı O Mayıs da düzenlenecek olan bölge yarışmasında Büyükler stilize dalda ilimizi temsil edecektir.

SATRANÇ:

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Satranç takımımız 2011 yılında 1.ligde yükselmiştir. 2012

Temmuz ayında Konya İl merkezinde düzenlenecek olan Süper lige yükselme müsabakalarında şampiyon olarak Süper lige yükselrniştir.20B süper lig müsabakalarında Beşiktaş'ın ardından süper ligi 2.sırada tamamlamıştır.

Haber: İlker YİYEN