Site Logo

Boluspor 1-0 KahramanmaraŞspor

PTT 1. Lig'de düşme potasından kurtulmak isteyen Boluspor, lige veda eden Kahramanmaraşspor'u tek golle yendi.

Ligde kalan maçlarını prestij için oynamaya devam eden Kahramanmaraşspor deplasman da ligde kalma mücadelesi veren Boluspor’a müsabakanın 35’nci dakikasında Boluspor’lu İskender Alın’ın penaltı golü ile boyun eğdi. Kahramanmaraşspor 16 haftadan bu yana süren galibiyet hasretini yine dindiremedi. Müsabakanın ikinci devresinde iyi bir maç çıkaran ve peş peşe gol pozisyonları da bulan temsilcimiz aradığı golü bulamadı ve 1-0 mağlup oldu. Ev sahibi Boluspor ligden düşmesi kesinleşen rakibini 1-0’lık skorla mağlup ederek haftayı 3 puanla kapattı. Karşılaşmanın tek golünü 36. dakikada İskender Alın penaltıdan kaydetti. Bu sonuçla Boluspor puanını 34’e yükselterek düşme potasının üstüne çıktı.

KAHRAMANMARAŞSPOR İÇİN FAR KEDEN BİŞEY YOK

Ligden düşmesi kesinleşen Kahramanmarşaspor'u sahasında konuk eden Boluspor zorlu maçta hanesine yine çok önemli 3 puanı yazdırmayı başardı. Kendi evinde ligde hiçbir iddiası olmayan ve galibiyet ve mağlubiyettin hiçbir faydasını göremeyecek olan Kahramanmaraşspor bu haftada 3 puanı Boluspor’a verdi. Ev sahibi Boluspor ise tek golü 36. dakikada İskender'in ayağından kazandığı penaltı ile kazandı. İki takımın sahaya futbol adına çok şey katamadığı maçta Boluspor karşılaşmadan istediği 3 puanla ayrılmasını bildi. Kahramanmaraşspor ise hüsranla Kahramanmaraş’a dönüş yaptı.

GOLÜNÜ ATTI, OYUNDAN ÇIKTI

Boluspor gol silahı İskender Alın sakatlığı nüksedince karşılaşmanın 38. Dakikasında çıkmak zorunda kaldı. Boluspor yıldız oyuncularından İskender Alın sakatlığı sebebi ile iki haftadır kırmızı beyazlı renklerden uzak kalmıştı. Yapılan tedavi sonrası Kahramanmaraş maçına yetiştirilen İskender tutuk bir oyun sergilese de Boluspor’un kazandığı penaltı atışını gole çevirdi. Golden sonra teknik patron Yılmaz Özen gelecek haftayı da düşünerek riske etmeyerek İskender Emrah değişikliğini yaptı.

İLK YARIDA 2 TAKIMDA YOKLARI OYNADI

Karşılaşmanın ilk on dakikalık bölümünde her iki taraftan da net pozisyon bulunmazken Boluspor özellikle orta alanı kalabalık tutarak kanatlara taşıdığı toplarla pozisyon arıyor. Boluspor sol açıktan geliştirildiği pozisyonda Dimitrov ve Emre’nin duvar pasları ile kazanılan pozisyonda Emre içeri sert bir orta yaparken arka direkte bekleyen İsmail’in şutu kaleci Ahmet’te kaldı. Kırmızı beyazlıların teknik direktörü Yılmaz hoca, futbolculara sık sık ileri çıkmaları konusunda uyarılarda bulunurken Boluspor orta alanda kalabalık kalmaya çalışarak rakibinin ataklarına engel olmaya çalışıyor. Kahramanmaraşspor ise Veli Torun, Aytaç Deniz gibi önemli isimlerle sahada atak aradı.

Boluspor oyun kontrolünü elinde tutarken karşılaşmanın başından beri en net pozisyonunu Emre Kılınç ile buldu. Orta alanda kazanılan pozisyon ile ceza sahasına kadar yaklaşan Emre’nin sert şutu az farkla kale dibinden dışarı çıktı. Boluspor sol kanattan kazandığı pozisyonun devamında Emre içeri orta yaparken defansın eline çarpan top sonrası karşılaşmanın hakemi penaltı kararı verdi. Penaltı atışını İskender Alın şık bir vuruş ile göle çevirirken gol sonrası sakatlanan Zlatkov’a takım halinde giderek golü armağan ettiler.  Bu golden hemen sonra Boluspor ilk oyuncu değişikliğini kullanarak İskender Alın’ın yerine Emrah Metoğlu oyuna dahil oldu. Kahramanmaraşspor ise sahada bir türlü kendini toparlayamayan ekip oldu.

İKİNCİ YARIDA KAHRAMANMARAŞSPOR BERABERLİK ARADI

Karşılaşmanın İkinci yarısına konuk ekip Kahramanmaraşspor başladı. Boluspor ilk yarının son bölümlerinde olduğu gibi baskı kurarak rakibinin çıkmasını engellemeye başladı.  Sercan soldan içeri sert bir orta yaparken kale önünde bekleyen Emrah top arkasına düştüğü için kafa vuramayınca Boluspor mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremedi.  Boluspor ikinci yarıda pozisyon bulmakta güçlük çekerken en net pozisyonunun 74. Dakikada Alican ile yakaladı. Kanatta kazandığı topu ceza sahasına kadar taşıyan Alican içeri yaptığı ortaya kimse dokunamayınca Boluspor mutlak bir pozisyonu değerlendiremedi. Kahramanmaraşspor ise Razak, Adem Aydın, Aytaç Deniz ve Veli Torun ile önemli ataklara çıkmasına rağmen bir türlü istediği golü bulamadı. Ev sahibi Boluspor ise 1-0’lık üstünlüğü korumak adına karşılaşmanın son bölümüne girerken geri yaslandı. Kahramanmaraş bu dakikalarda tehlikeli ataklar bulurken Boluspor defansı çıkartmakta güçlük yaşamaya başladı. Boluspor karşılaşmanın son anlarında arka arkaya pozisyon buluyor ancak girmiş olduğu pozisyonlardan sonuç alamıyor. Sık sık dışardan sert şutlarla gol arayan her iki takımda net sonuca ulaşamayınca ev sahibi Boluspor’un ilk yarıda Penaltıdan attığı golden başka gol sesi çıkmadı ve ev sahibi 3 puanı alan taraf oldu. Boluspor bu galibiyet ile puanını 34 yaparak ilerleyen haftalar için nefes aldı.

STADYUM: Bolu Atatürk

HAKEMLER: Deniz Ateş Bitnel xx, Ceyjun Sesigüzel xx, Baran Eraslan xx

BOLUSPOR: Atacan x, Adem Alkaşi xx, Dixon xx, Hakan Arslan x, Alican xx, Sercan xx, Alp x, İsmail xx (Mustafa dk. 90 ?), İskender xx (Emrah dk. 38 xx), Dimitrov x, Emre xx (Cemil dk. 44 xx)

YEDEKLER: Cüneyt, Fatih, Çağrı, HaluK

TEKNİK DİREKTÖR. Yılmaz Özen

KAHRAMANMARAŞSPOR: Ahmet Önal xx, Ümit xx, Erhan xx, Serkan xx, Fahrettin xx, Niyazi xx (Adem Aydın dk. 62 x), Sinan xx (Engin dk. 76 x), Mert xx, Veli xx, Razak xx, Aytaç xx (Erhan dk. 85 x)

YEDEKLER: Ahmet Kaplan, Mehmet, Melih, Dede

TEKNİK DİREKTÖR: Orhan Şerit

GOL: İskender (dk. 36 pen.) (Boluspor)

SARI KARTLAR: Dixon, Hakan (Boluspor)

Maçtan önemli Dakikalar;

1. dakika: Karşılaşmaya Boluspor başladı.

17.dakika: Omotoyossi’nin zayıf vuruşu Atacan’da kaldı.

26.dakika: Sinan’ın cezasahası dışından yaptığı vuruş yandan auta gitti.

35.dakika: Emre soldan ortaladı, savunmanın eline çarptı, hakem penaltı noktasını gösterdi.

36.dakika (GOOLL): İskender penaltıdan Boluspor’u 1-0 öne geçirdi. Futbolcular golden sonra sezonu kapatan Zlatkov’a koştu.

42.dk: Niyazi net pozisyonda sağ çaprazdan sert vurdu, top üstten auta gitti.

Mücadelenin ilk yarısı 1-0 Boluspor üstünlüğü ile kapandı.

51.dk: Sinan yaklaşık 40.metreden çok sert vurdu, Atacan topu güçlükle kornere çeldi.

56.dk: Hakan’ın kafa vuruşunda Emrah’ın eline çarpan top kalecide kaldı.

74.dk: Alican'ın ortasına Dimitrov dokunamadı ve Boluspor golden oldu.

83.dk: Oluşan karambolde Serkan topu önünde buldu, vuruşu Atacan'da kaldı.

90.dk: Alp yaklaşık 30 metreden vurdu, kaleci topu son anda kornere çeldi. Mücadeleyi 1-0 kazanan Boluspor küme düşme hattının üstüne çıktı. Kalan 4 hafta ligden düşen 3 takımı belirleyecek