Site Logo

Mavİ FIrtInayI Hakemde DurduramadI. 1-0

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor kendi sahasında konuk ettiği Trabzon Akçaabatspor’u Hakemin yanlı tutumuna rağmen 1-0 mağlup etti.

Bergama deplasmanında Birçok talihsizlik yaşayan ve mağlubiyeti telafi etmek için Akcabatspor’u ağırlayan Mavi Fırtına Edip Saruhan’ın serbest vuruştan attığı gol ile haftayı 3 puanla kapattı.

Geçen hafta Bergama deplasmanında kaleci Ferdi’nin henüz 6’ıncı dakikada çıkması, yerine giren genç kaleci Ramazan’ın 14’üncü dakikada gördüğü kırmızı kart ile hem 10 kişi hem de kalecisiz kalan Mavi Fırtına, o maçın ardından çıktığı Trabzon Akçaabat maçından 1-0 galip ayrılarak evindeki serisine devam etti. 15’inci dakika Edip’in attığı harika frikik golüyle 1-0 öne geçen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, üstünlüğünü maç sonuna kadar korudu ve Gruptaki sıralamada 2’inci sırasını korudu. Gergin geçen müsabaka da rakip takım oyuncularının sert faullerine yıkılmayan Mavi Fırtına, Play-Of’a kalma mücadelesinde önemli bir avantaj yakaladı.

İLK YARIDA FIRTINA SERT ESTİ

Karşılaşmanın ilk yarısında rakip alanda yaptığı baskılı oyun ile başlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor daha üçüncü dakikadan rakip alanda gol pozisyonu üretmeye başladı. Sağ kanattan Serdar ve Metehan ile etkili olan Mavi Fırtına’nın golü gecikmedi. Sağ kanattan Serdar’ın içe kat etmesi sonucu rakip takımın oyuncuları tarafından yere düşürülmesi sonucu topun başına geçen kaptan Edip Saruhan, müthiş bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. İlk yarının diğer dakikalarında

da müthiş oyununu sürdüren Mavi Fırtına, girdiği birçok pozisyonu değerlendiremedi. İki

takım oyuncuları arasında sık sık tartışmalar yaşanırken hakem Erhan Sönmez, kararları ile taraftarı

çileden çıkardı. İlk yarıdaki tartışmaların gölgesinde başlayan ikinci yarıda ise Mavi Fırtına geri çekilmiş bir oyun tarzı ile gözlenirken rakip takıma da fazla pozisyon fırsatı vermedi. Tribünün tepkisini çeken hakem Erhan Sönmez’in kararları tribünler tarafında yine tepkiyle karşılandı.

Stadyum: 12 Şubat

Hakemler: Erhan Sönmez*Demircan Şerbetçi *  Serdar İla*

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor: Ferdi Yalçın***, Edip Saruhan*****, Devrim Aksongur***, Metehan Özlü**(Dk. 65 Melih Vardar*), Serdar Cansu***, Abdullah Sönmez**(dk 53 Sefa Ayvaz**), Yasin Elmas***, Fatih Yılmaz****, Mehmet Fuat Gölbaşı****, Gökhan Korkmaz***(dk 62 Uğur Yalçın **), Volkan Çekiç***

Yedekler: Ahmet Üçgün, Kerim Bölük, Hakan Doğru, Uğur Yalçın, Orhan Gazi Kelce, Melih Vardar,Sefa Ayvaz

Teknik Direktör: Recep Aydemir

Trabzon Akcabatspor :Hüsrev Kop**, Volkan Dikmen**, Sadık Çiftpınar*, Sedat Dağ**(Dk66 Uğur uğur**), İbrahim Keleş*(Dk 46 Uğur Karakoç**), İbrahim Eren Akduman***, Yasin Öztop**, Zekeriya Denizer***, Kaan Bartu**, Mustafa Zorlu***, Okan Sarı**(dk.73 Murat Torun**)

Yedekler: Yücel Solak, Yusuf Büküşoğlu, Uğur Karakoç, Uğur Uğur, Faruk Topsakal, Hasan Karaçengel, Murat Torun

Teknik Direktör: Ayhan Alemdaroğlu

Sarı Kartlar: Dk. 22 Fatih Yılmaz, Dk. 43 Metehan Andaç Özlü (Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor) Dk.89Hüsrev kop (Trabzon Akcabatspor)

Goller:  Dk. 15Edip Saruhan (Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor) 

KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR:

İLK YARI:
Dk1:Karşılaşmaya konuk ekip ekipAkcabatspor başladı.

Dk3: Kahramanmaraş büyükşehir Belediyespor’un atağında orta sahada Abdullah topla buluştu. Topu ceza alanı içerisinde Serdara bıraktı Serdar sert vurdu top yandan auta gitti.

Dk4: karşılaşma çok sert bir ortamda seyrederken her iki takımda atak oluşturmak için kıyasıya yarışıyor.

Dk 6: Sağ kanattan gelişen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor atağında Serdar Cansu ceza alanı içerisine ortaladı. Topa Mehmet Fuat Gölbaşı kafa ile çıktı. Kafa vuruşunda ise Kaleci Hüsrev topu zor kontrol altına aldı.

Dk 10: Ani gelişen Akcabatatağında İbrahim Keleş ceza sahasına girdi ve ortaladı topa çıkan Kahramanmaraş Büyük şehir Belediyespor’da Edip topu uzaklaştırdı.

Dk.14 sağ kanattan gelişen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor atağında Serdar Cansu i geçmek isterken yerde kaldı. Hakem Serbest vuruşu gösterdi. Topun başına Kaptan Edip geçti ve topu filelerle buluşturdu. 1-0

Dk22: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da Fatih Sarı kartla cezalandırıldı.

Dk23: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da Metehan’ın pasında uygun pozisyonda Mehmet Fuat’ın vuruşunda kaleci Hüsrev gole izin vermedi ve topu kornere gönderdi. Kullanılan kornerde ceza sahasında yaşanan karambolde Yasin’in kafa vuruşunda savunma topu uzaklaştırdı.

Dk 25: Sağ kanattan gelişen Trabzon Akcabatspor atağında Sedat Dağ sert bir sutla kaleyi yokladı. Mermi gibi giden top üstten auta gitti.

Dk 29: Sol kanattan geriye çıkarılan topta Gökhan’ın uzaktan sert şutunda Fatih Yılmaz dokundu top yan ağlara çarparak auta çıktı.
Dk37: Kahramanmaraş Büyükşehir Beledçabaiyespor’da Serdar’ın ceza sahasına gönderdiği topta kaleci Hüsrev’in kontrol etmeye çalıştığı top Fatih’in önünde kaldı Fatih ise topa dokunamadı top Auta gitti.
Dk 39: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da sol kanattan gelişen atakta ceza sahasına gönderilen topta kimse dokunamadı ve top direk auta çıktı.
Dk42: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da organize gelişen atakta Mehmet Fuat’tan önce araya geren savunma topu dokunamadı. Boşta kalan topa Edip vurmak istedi o da vuramayınca top boşta kaldı.

Dk 43: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da Metehan Adnaç Özlü sarı kartla cezalandırıldı.

Dk 45: ilk yarıda başka önemli pozisyon olmayınca Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI:

Dk.46: Trabzon Akçaabat’ta ibrahim Keleş’in yerine Uğur Karakoç oyuna dahil oldu.

Dk.47: sağ kanattan gelişen Trabzon Akçaabat atağında İbrahim’in ortasında topa kimse dokunamadı, top savunmada kaldı.

Dk.54:Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da Abdullah’ın yerine Sefa Ayvaz oyuna girdi.

Dk.56: Volkan’ın sol kanattan ortasında kimsenin dokunamadığı top savunmada kaldı.

Dk.57: Metehan’ın pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Serdar’ın şutu direğin dibinden auta gitti.

Dk.59: gelişen Trabzon Akçaabat atağında karambolde bir anda topu önünde bulan Zekeriya’nın şutu üstten dışarı gitti.

Dk.62: :Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da Gökhan Korkmaz’ın yerine Uğur Yalçın oyuna girdi.

Dk.65:Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda savunmanın uzaklaştırdığı top Sefa’nın önünde kaldı. Sefa’nın düzeltip vurduğu top direğin yanından dışarı çıktı.

Dk.66: Trabzon Akçaabat’ta Sedat’ın yerine Uğur Uğur oyuna girdi.

Dk.68: Sol kanattan gelişen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor atağında savunma topu taca gönderdi.

Dk.73: Trabzon Akçaabat’ta Okan Sarı’nın yerine Murat oyuna girdi.

Dk.75: Sağ kanattan İbrahim Eren ile gelişen Trabzon Akçaabat atağında savunmada devrim topu

uzaklaştırdı.

Dk.83 Sol kanattan Volkan ile gelişen atakta savunma topu kornere gönderdi. Metehan’ın kullandığı köşe vuruşunda savunma topu uzaklaştırdı.

Dk.90: Trabzon Akçaabat’ta kaleci Hüsrev sarı kart gördü.

Karşılaşmaya 5 dakika ilave edildi.

Dk.90+1: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da Metehan’ın yerine Melih oyuna dahil oldu.

Karşılaşmada başka gol olmadı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.