Site Logo

RECEP AYDEMİR.''GALİP GELSEYDİK FARKLI OLACAKTI''

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Teknik Patronu Recep Aydemir, “Ankara Deplasmanından galibiyetle ayrılmış olsaydık şuanda çok farklı bir konumda olacaktık” dedi.

Spor Toto 3. Lig 1. Grupta mücadele eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kulüp Teknik Direktörü Ankara Adliye maçından alınan 1 puandan dolayı sevinemediklerini sahaya bırakılan 2 puana çok üzüldüklerini ifade etti.

Ligde şampiyonluk mücadelesi veren mavi- Beyazlı takımda Ankara da kaçan galibiyetin üzüntüsü yaşanırken müsabaka sonrası Kahramanmaraş’ta bugün Gazetesi spor servisine açıklamada bulunan Mavi fırtınanın teknik patronu Recep Aydemir, “Bu maçtan galibiyetle ayrılmış olsaydık şuanda lider takipçisi olarak 2. Sıraya yerleşecektik. 1 puan almamız sadece bize 4. Sırayı korumamıza yetti. Galibiyetle ayrılamadığımız için çok üzgünüm. Taraftarımızda bizi yalnız bırakmamak için buralara geldi onlara galibiyeti hediye etmek isterdik ama olmadı. Galibiyet almış olsaydık konumumuz ve moralimiz şuan çok farklı olacaktı” dedi.

“GALİBİYET HAKKIMIZDI”

Ankara deplasmanına mutlak galibiyet için ve oynayacakları maçın zor geçeceğini maç öncesinden tahmin ettiklerini ifade eden Aydemir, Ankara Adliyespor konum olarak sahada bize zorluklar yaşatacağını biliyorduk ve önlemimizi ona göre almıştık. Onlar üzerimize geldikçe iyi savunma yaptık ama ilk üzerimize geldikleri pozisyonda golü buldular. Ben o gole akıl erdiremedim. Gol olmayacak bir pozisyonda top filelerle buluştu. Nedense bu tür maçlarda rakiplerini ilk pozisyonlarında gol yemeye başladık. Bunu birkaç maçta da yaşadık. Bugün de Ankara da aynı senaryo ile karşılaştık. Maçın başından sonuna baktığın zaman maçın hakkı bizimdi. İstekli bir oyun sahaya yansıttık ama maalesef rakibin puan ihtiyacı olması ve atılan goller bizim beraberlikle ayrılmamıza neden oldu. Galibiyeti hak etmiştik ama olmadı. Önümüze bakıp geride kalan maçlara konsantre olup yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“CAN DERDİ İLE MÜCADELE ETTİLER”

Rakiplerinin lige sarılması anlamında kendilerine karşı evlerinde puan vermemek için mücadele edeceklerini ve zorluklara karşı 1 puan çıkardıklarını ama istedikleri ve hak ettikleri 3 puan olduğunu savunan Teknik Patron Recep Aydemir, “Bilindiği gibi Adliyespor küme düşmemek için sahaya çıktı. Onlarda Adıyaman ile düşmemek için kıyasıya mücadele ediyorlar. Adıyamanspor’un 3 puan üstündelerdi. Bu üstünlüğü korumak için sahada bize zorluk çıkardılar. İyi mücadele ettiler, ilk yakaladıkları pozisyonu gole çevirdiler. Can derdi ile sahaya çıkıp mücadele ettiler ve evlerinde bize 3 puan vermediler. Hatta 2-1 öne bile geçtiler. Futbolcularım 2. golü bulup oyuna eşitlik gelince oyun daha da kızıştı. Onlarda şiddetli bir şekilde 3 puana ihtiyaç vardı bizimde. Onlar düşmemeye bizde şampiyonluğa oynuyoruz. Bu nedenle can derdi ile bizim üzerimize geldiler ve 1 puanda olsa istediklerini almış oldular” dedi.

“MELİH İYİ İŞ ÇIKARDI”

Saha içerisinde bütün futbolcularının formda olduğunu ifade eden Aydemir, “Saha içerisinde pes etmeyen ve bir Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor izlettiğimizi düşünüyorum. Maça biraz tutuk başlamış olabiliriz ama sonradan iyi açıldık ve erken dakikalarda golü bulduk. Saha içerisinde bütün futbolcularım iyi mücadele etti. Birçok önemli pozisyona imza attı. Bu önemli pozisyonlardan 2 sini Melih Vardar iyi kullandı ve takımın sahadan 1 puanla ayrılmasını sağladı. Melih çok iyi iş çıkardı. Maçın içerisinde yakaladığı bir pozisyonu ise gole çeviremeyişi bizi çok üzdü. Kendisine sorduğumuzda ise topun tekmeliğine çarpması sonucu etkisiz bir vuruş gerçekleştirdiğini ifade etti. Ben Melih’in ve arkadaşlarının sahada çok iyi iş çıkardığını düşünüyor anıllarından öpüyorum” dedi.

“SON VURUŞLARDA ETKİLİ OLAMIYORUZ”

Adliyespor karşısında son dakikalarda kaçırılan pozisyonları değerlendiremediklerini ifade eden Aydemir, "Ankara Adliyespor karşısında ligde oynadığımız diğer maçlarda olduğu gibi çok gol pozisyonu yakaladık ancak yine bunları değerlendiremedik. Son vuruşlarda yaşadığımız sorunu maalesef Adliye karşısında da yaşadık. Son dakikalarda yaşadığımız pozisyonda Melih Vardar önemli bir pozisyona girdi. Etkili olabilmiş olsaydı sahadan 3 puanla ayrılacaktık. Tabi onun gol olması lazımdı, olmadı. Bu maç puansal anlamda çok önemliydi. Hem Lider’e yaklaşacaktık hem çok büyük avantaj yakalayacaktık zirveye yaklaşmak açısından. Adliyenin konumuda ortada 1 puan çok sevindiler. Ligde tutunma açısından çok iyi 1 puan. Lider ile aradaki puan farkını kapatıp üst sıralara yerleşme lider takipçisi olmayı planlıyorduk. Ama kısmet olmadı. Kayıp edilen 2 puanı telafi etmeye çalışacağız” dedi.

“TARAFTARIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Zorlu bir karşılaşmada takımlarını Ankara’da yalnız bırakmamak için stadyumda yerini alan ve takımlarını destekleyen Taraftarlara teşekkür eden Aydemir, “Bu zorlu karşılaşmada yağmur çamur demeden Kahramanmaraş’tan Ankara’ya gelen ve bizi sahada motive eden taraftarımıza 3 puanı hediye etmek isterdik ama olmadı. Burada bize inana, güvenen Büyükşehir Spor Taraftarlar Derneği olmak üzere diğer taraftar gruplarına ve Kahramanmaraş halkına çok teşekkür ederim. Bizleri sağ olsunlar yalnız bırakmıyorlar. 90 dakika boyunca stadyumu inleterek takıma moral kaynağı oldular. Coşkulu bir taraftarımıza ne kadar teşekkür etsem azdır. Onlar her şeyin en iyisini hak ediyor. Çok teşekkür ediyorum bize güvenmelerini istiyorum” dedi.