Site Logo

Halİl İbrahİm KIr İle Çay MolasI

“46 NUMARA BENİM İÇİN ŞEREFTİR”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da 46 Numaralı forması ile göze çarpan Kahramanmaraşlı Halil İbrahim Kır kendi memleketinin plaka numarasını taşımak kendisi için bir şeref olduğunu söyledi.

Kendi memleketinin takımında forma giydiği için mutluluk duyduğunu ifade eden tecrübeli sol bek Halil İbrahim Kır, “İnşallah kendi memleketimin takımında şampiyonluk yaşarım, Kendi memleketim de şampiyonluk yaşamam benim için bir gururdur, şereftir. Geçen sezondan kalan yarım işi bu sene tamamlamak istiyoruz” dedi.

Futbola Kahramanmaraş Yerel Amatör takımlarından Arsan ,Sümerspor’da Antrenör Salih Fidan Hocanın keşif etmesi ile futbola başladığını daha sonra birçok il takımlarına transfer olduğunu,  Hedeflerine ulaşmak adına kendi memleketinin takımı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor kendisi için en ideal yer olduğunu Söyleyen Kır, 46 Numaralı formanın hakkını vereceğini ifade etti.

Spor Toto 3. Lig 1. Grupta Zirve mücadelesi veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un Sol bek oyuncusu Halil İbrahim Kır ile Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Spor Servisi ve www.kahramanmarasbbs.org ekibi ile bir araya gelerek bir çay molası tadında sohbet etti.

Daha önce Kaleci Ferdi Yalçın, Orta saha oyuncusu Yasin Elmas, Emre Morgil, Gökhan Kaya ve savunma oyuncusu Devrim Aksongur ile geçen sohbetimizin bu seferki konuğu 46 Numaralı forması ile Mavi Fırtınada Memleketinin adının daha üst mercilere taşınması adına mücadele eden tecrübeli Sol bek oyuncusu Halil İbrahim Kır ile sohbetimizi sürdürdük.

05.01.1991 Kahramanmaraş doğumlu olan başarılı sol ayak Halil İbrahim Kır Futbola Arsan Sümerspor’da başladı. 2006 Yılında Galatasaray’a transfer olan genç oyuncu bu kulüpte profesyonel oldu. 2009 Yılında Gaziantepspor’a transfer olan Halil İbrahim 2 sezon bu takımın formasını giydi. Daha sonra 2011 Yılında Belediye Vanspor’a transfer olan genç sol bek 2012 yılında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’a transfer oldu. Futbol kariyerinde 104 maça çıkan Halil İbrahim Kır 4 defa gol sevinci yaşadı. 7 defa Milli Takıma çağrılan Halil İbrahim 4 defa U15, 3 Defada U16 Genç milli takım forması altında toplamda 7 defa özel maçta görev aldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor forması altında 404 dakikada sahada kaldı.

 

Tecrübeli Futbolcu Halil İbrahim Kır ile Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor org (www.kahramanmarasbbs.org) taraftar sitesi ekibinin hazırladığı söyleşi şu şekilde gerçekleşti.

Soru: Merhaba Halil İbrahim. Öncelikle bize ayırdığın zaman için çok teşekkür ederim. Halil İbrahim Kır kimdir? Biraz bahsedermisin kendinden?

Cevap:    Kahramanmaraş doğumluyum 3 çocuklu bir ailenin büyük oğluyum

Soru: Futbola ilgin nasıl başladı?

Cevap: Her çocuk gibi futbol’a meraklıydım. Okulda sınıf turnuvasında oynarken Arsan Sümer’in hocası Salih Fidan kendi takımına almak istemesiyle başladı futbol hayatım.

Soru: Ailen futbola başlama ve devam ettirme konusunda destek oldu mu sana?

Cevap: Tabi ki ailemin çok desteği oldu ki oluyor da. İyi ki varlar.

Soru: İlk profesyonel maçın hangisi?

Cevap: Belediye Vanspor’da oynarken Gebzespor’a karşı oynamıştım.

Soru: Su ana kadarki futbol hayatında unutamayacağın bir an var mı? Varsa ney?

Cevap: Unutamayacağım bir kaç anım var ama benim için en önemli olan, U15 Türk milli takımında Belçika da Belçika ya karşı forma giydiğim maçı unutamam..

Soru: : Futbol dışında arta kalan zamanlarda neler yaparsın?

Cevap: Genelde ailemle ve arkadaşlarımla birlikte zaman geçiririm... Hobilerim sinemaya ve bowling e gideriz...

 Soru: Futbolcu olarak en büyük özelliklerin ne?

Cevap: sol ayağımı iyi kullandığımı ve futbol topuna istediğim gibi yön veriyor olmak diye düşünüyorum...

Soru: Şu an kendine ne gibi bir hedef koydun?

Cevap: Şuandaki tek hedef 2.lige çıkmak geçen sene yarım kalan hedefimize ulaşmak ve kendi adıma şehrim için formamı daha fazla terletmek istiyorum. İnşallah hedeflediğimiz yerde bitirmeyi Allah nasip eder... İnşallah kendi memleketimin takımında şampiyonluk yaşarım, Kendi memleketim de şampiyonluk yaşamam benim için bir gururdur, şereftir. Geçen sezondan kalan yarım işi bu sene tamamlamak istiyoruz.

Soru: Örnek aldığın bir futbolcu var mı? Varsa neden o isim?

Cevap: Küçüklüğüm den beri örnek aldığım kişi Roberto Carlos.. Futbol topuna dilediği gibi hakim oluyordu ve dilediği gibi yön veriyor olması. Kendime Roberto Carlos’u örnek alıyorum ve onun yaptıklarını yapmaya çalışıyorum...

Soru: Bundan sonraki futbol hayatında hedeflerin nelerdir?

Cevap: Dediğim gibi burada şampiyonluk yaşamak ve geldiğim süper lige tekrar dönmek istiyorum ve orası için daha fazla çalışıyorum...

Soru: En sevdiğin yemek türü hangisi?

Cevap: Yemek ayrımı yapmam sanırım bunun nedeni annem birbirinden güzel yaptığı yemeklerden dolayı ayırt edemem...

Soru: Ne tür müzik dinlersin?

Cevap: Kulağa hoş gelen her tür müziği dinlerim.

Soru: Ne gibi filmler seversin?

Cevap: ...Gerilim , komedi ve korku..

Soru: Futbolcu olmasaydın ne olmak isterdin?

Cevap: Valla futbol dışında hiçbir şey düşünmedim..

Soru: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor taraftarı için ne düşünüyorsun?

Cevap: Onlar kahraman şehrin kahraman taraftarları. Stadyum da tek bir grup olup bize 2.lig yolunda desteklerini sürdürmelerini ve rakip gelen takımlara nereye geldiklerini hissettirmelerini istiyorum.

Bizde Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Spor Servisi ve www.kahramanmarasbbs.org ekibi olarak bu güzel sohbetten dolayı 46 Numaralı forması ile Kahramanmaraş’ımızın evladı Halil İbrahim Kır’a teşekkür eder, İnşallah sezon sonunda mutlu sona (Şampiyonluğa) ulaşmasını temenni ederiz…

(www.kahramanmarasbbs.org / KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN)