Site Logo

Gökhan Kaya İle Çay MolasI

Futbola ilgisinin Babasının Amatör Futbolcu olması ve TV’lerdeki maç heyecanından aşılandığını ifade eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un orta saha oyuncusu Gökhan Kaya, “ Benim Göbek bağım Futbol Sahalarına gömülmüş” dedi.

Babasının Futbol Sahasına Göbek bağını gömdüğünü ifade eden Tecrübeli futbolcu Gökhan Kaya, öncelikli hedefi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’u takım arkadaşları ile bir üst lige taşımak, ardından üst liglerde mücadele ederek Profesyonel olduğu Bursaspor’un formasını giymek istediğini söyledi.

Hedeflerine ulaşmak adına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor kendisi için en ideal yer olduğunu ifade eden Gökhan Kaya,” Hedeflerime ulaşmak adına en doğru yer benim için burası, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da şampiyonluk yaşayıp hedeflerime adım adım yaklaşacağım” dedi.

Spor Toto 3. Lig 1. Grupta Zirve mücadelesi veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un Orta saha oyuncusu Gökhan Kaya ile Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Spor Servisi ve www.kahramanmarasbbs.org ekibi ile bir araya gelerek bir çay molası tadında sohbet etti.

Daha önce Kaleci Ferdi Yalçın, Orta saha oyuncusu Yasin Elmas, Emre Morgil ve savunma oyuncusu Devrim Aksongur ile geçen sohbetimizin bu seferki konuğu 11 Numaralı forması ile Mavi Fırtınada oyun kurma anlamında tecrübeli Orta saha oyuncusu Gökhan Kaya ile sohbetimizi sürdürdük.

09.02.1991 Bursa Osmangazi Doğumlu olan Gökhan Kaya Futbola Bursa Büyükşehir Belediyespor’da başladı. 2008 Yılında Bursaspor’da Profesyonel oldu. 3 Yıl Bursaspor kadrosunda bulunan Gökhan Kaya 2011-2012 Sezonunda Karsspor forması giydi.  2012 Sezonunun ikinci devresinde Siirtspor forması giyen başarılı hücum oyuncusu 2013 sezonunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’a transfer oldu. Futbol Kariyeri boyunca 116 maça çıkan Gökhan Kaya toplam 24 defa gol sevinci yaşadı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor forması altında 346 dakika sahada kalan genç oyuncu 2 defa gol sevinci yaşarken 1 defa sarı kart gördü.

 

Tecrübeli Futbolcu Gökhan Kaya ile Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor org (www.kahramanmarasbbs.org) taraftar sitesi ekibinin hazırladığı söyleşi şu şekilde gerçekleşti.

Soru: Merhaba Gökhan. Öncelikle bize ayırdığın zaman için çok teşekkür ederim. Gökhan Kaya kimdir? Biraz bahsedermisin kendinden?

Cevap:  merhaba, rica ederim ben teşekkür ederim. 1991 yılında Bursa'da doğdum. 3 çocuklu bir ailenin ortanca çocuğuyum. Babam memur, annem ev hanımı, aslen Karslıyız

Soru: Futbola ilgin nasıl başladı?

Cevap: futbola ilgim doğar doğmaz başladı diyebilirim. Çünkü babamda amatör olarak futbol oynuyordu, onun idmanlarına giderek ve sürekli TV de Mac seyrederek futbolla ilgilenmeye başladım.

Soru: Ailen futbola başlama ve devam ettirme konusunda destek oldu mu sana?

Cevap: en büyük destekçim ve aslında başlama sebebim de ailemdi, babam doğduğumda göbek bağımı futbol sahasına gömdüğünü söylemişti, başladıktan sonrada iyi günde kötü günümde hep yanımda oldular.

Soru: İlk profesyonel maçın hangisi?

Cevap: ilk profesyonel maçıma Karsspor formasıyla Arsin deplasmanında çıkmıştım.

Soru: Su ana kadarki futbol hayatında unutamayacağın bir an var mı? Varsa ney?

Cevap: futbol hayatımda unutamadığım anım Siirtspor’da ayağımın kırıldığı andı, kaybedersek büyük ihtimalle küme düşeceğimiz maçta 1-0 gerideyken gol atıp takımın ligde kalmasına yardımcı olmuştum ama gol attığım pozisyon ayağım kırılmıştı.

Soru: : Futbol dışında arta kalan zamanlarda neler yaparsın?

Cevap: futbol dışında çok fazla haraketli bir hayatım var diyemem, tesiste dinlenip arkadaşlarla oyun oynuyorum, film izliyorum.

Soru: Futbolcu olarak en büyük özelliklerin ne?

Cevap: futbolcu olarak en büyük özelliklerim kuvvetli ve süratli olmam diyebilirim

Soru: Şu an kendine ne gibi bir hedef koydun?

Cevap: şu an ki hedefim hocalarımız yönetimimiz ve takım arkadaşlarımızla birlikte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’u bir üst lige çıkarmak, sonra da futbol hayatıma üst liglerde devam etmek, bir gün geldiğim yere Bursaspor’a geri dönmek.

Soru: Örnek aldığın bir futbolcu var mı? Varsa neden o isim?

Cevap: örnek aldığım futbolcu bir çok hücum oyuncusunun olduğu gibi Cristiano Ronaldo, nedeni inanılmaz özellikleri ve sahada ki duruşu…

Soru: Futbol dışındaki hayatında neler yaparsın? Hobilerin var mı?

Cevap: futbol dışında ki hayatımda ailemle ve kız arkadaşımla zaman geçiririm, 9 -10 ay gibi bir zaman dilimini onlardan uzakta geçirdiğim için tatil zamanında yanlarından pek ayrılmam.

Soru: Bundan sonraki futbol hayatında hedeflerin nelerdir?

Cevap: bundan sonra ki futbol yaşantım da az önce de bahsettiğim gibi kulübümüzü bir üst lige çıkarıp bir gün profesyonel olduğum yere Bursaspor’a geri dönmek.

Soru: En sevdiğin yemek türü hangisi?

Cevap: etli yemekleri ve pilavı çok severim, zaten bunlar dışında pek bir şey yemem

Soru: Ne tür müzik dinlersin?

Cevap: her tür müzik dinlerim ama genelde arabesk ya da rock tercih ederim.

Soru: Ne gibi filmler seversin?

Cevap: : komedi ve dram

Soru: Futbolcu olmasaydın ne olmak isterdin?

Cevap: futbolcu olmasaydım öğretmen ya da avukat olmak isterdim.

Soru: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor taraftarı için ne düşünüyorsun?

Cevap: bando grubuyla birlikte coşkulu ve futbolu seven bir taraftara sahibiz. Bundan sonra ki maçlarda onlara daha çok ihtiyacımız var inşallah şampiyonluk yolunda desteklerini bekliyoruz.

Bizde Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Spor Servisi ve www.kahramanmarasbbs.org ekibi olarak bu güzel sohbetten dolayı Gökhan Kaya’ya teşekkür eder, İnşallah sezon sonunda mutlu sona (Şampiyonluğa) ulaşmasını temenni ederiz…

(www.kahramanmarasbbs.org / KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN)