Site Logo

EMRE MORGİL İLE ÇAY MOLASI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da takımı yönlendirme, oyun kurma anlamında orta sahada görev yapan Emre Morgil, 12 yıldır profesyonel futbol oynuyorum ama buradaki ortamı hiçbir yerde yaşamadım” dedi.

8 yaşında futbol’a başladığını ve küçükken Futbol ile Eğitimi hakkında tercih yapması gerektiğini kendisi ise tercihini futboldan yana kullanarak doğru tercihte bulunduğunu ifade eden Tecrübeli Futbolcu Emre Morgil, Futbol hayatında yapmak istediklerini ve Hedeflerine ulaşmak için doğru bir kulüpte olduğunu ifade ederek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da  şampiyonluk yaşamak istediğini ifade etti.

Spor Toto 3. Lig 1. Grupta Zirve mücadelesi veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un Orta saha oyuncusu Emre Morgil ile Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Spor Servisi ve www.kahramanmarasbbs.org ekibi ile bir araya gelerek bir çay molası tadında sohbet etti.

Daha önce Kaleci Ferdi Yalçın, Orta saha oyuncusu Yasin Elmas ve savunma oyuncusu Devrim Aksongur ile geçen sohbetimizin bu seferki konuğu 5 Numaralı forması ile Mavi Fırtınada oyun kurma anlamında tecrübeli Orta saha oyuncusu Emre Morgil ile sohbetimizi sürdürdük.

 

20.08.1984 İzmit doğumlu olan tecrübeli orta saha oyuncusu Emre Morgil Ereğli Belediyespor’da futbola başladı. Tavşancılspor’da Profesyonel olan tecrübeli oyuncu, 2004 yılında Göztepe’ye transfer oldu. Sırasıyla Petkimspor, Kayseri Erciyes, Gölcükspor, Orhangazispor ve Şekerspor formalar giyen Emre Morgil 2013 yılında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’a transfer oldu.  Emre Morgil A2 Liginde 4, Türkiye Kupası Maçlarında 4, 3.Ligde 125, 2. Ligde 14 ve 1. Ligde 11 olmak üzere futbol kariyerinde 158 maça çıkıp 7 defa gol sevinci yaşadı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor forması altında Sakatlığı nedeniyle fazla forma giyemeyen tecrübeli oyuncu toplam 196 dakika sahada kalırken 1 defada sarı kart gördü.

Tecrübeli Futbolcu Emre Morgil ile Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor org (www.kahramanmarasbbs.org) taraftar sitesi ekibinin hazırladığı söyleşi şu şekilde gerçekleşti.

 

Soru: Merhaba Emre. Öncelikle bize ayırdığın zaman için çok teşekkür ederiz. Emre Morgil kimdir? Biraz bahsedermisin kendinden?

Cevap: Rica ederim, ben teşekkür ederim.29 yaşındayım, gölcükte yaşıyorum evli ve 1 kız çocuğu babasıyım.

Soru: Futbola ilgin nasıl başladı?

Cevap: örnek aldığım dayımın oğlu cemil abimle başladı. Futbola ilgim,8 yaşımdan bu yana futbolun içersindeyim 12 yıldır profesyonel olarak futbol oynuyorum.

Soru: Ailen futbola başlama ve devam ettirme konusunda destek oldu mu sana?

Cevap: Başarılı bir öğrenci olduğum için ailem futboldan uzak durmamı istiyorlardı ama sonra bu ilgimin profesyonelliğe doğru ilerlemesinden sonra sağ olsunlar çok destek oldular bana. Eğitimle, Futbol arasındaki en doğru tercihim Futbol olduğunu düşünüyorum.

Soru: İlk profesyonel maçın hangisi?

Cevap: 18 yaşımda Ispartaspor’a karşı oynamıştım yanlış hatırlamıyorsam.

Soru: Şu ana kadarki futbol hayatında unutamayacağın bir an var mı? Varsa ney?

Cevap: Kayseri Erciyesspor da UEFA kupasında eşleştiğimiz Atletico Madride karşı oynadığım maçlar unutamayacağım en önemli anlar.

Soru: : Futbol dışında arta kalan zamanlarda neler yaparsın ?

Cevap: Kahramanmaraş a ailemi getirmediğim için tesiste kalıyorum, takım arkadaşlarımla zaman geçiriyoruz, playstation oynayarak, film izleyerek zaman geçirmeye çalışıyorum.

Soru: Futbolcu olarak en büyük özelliklerin ne?

Cevap: ayağa pas oyununu iyi oynayan ve oyunu iyi yönlendiren  bir oyuncu olduğuma inanıyorum..

Soru: Şu an kendine ne gibi bir hedef koydun?

Cevap: bu sezon başında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’a şampiyonluk hedefi için gelmiştim, bu sezon ki hedefim burada şampiyonluk yaşamak.

Soru: Örnek aldığın bir futbolcu var mı? Varsa neden o isim?

Cevap: Türk olarak Tugay Kerimoğlu, yabancı olarak ta Andrea Pirlo en beğendiğim oyuncular. Beyniyle oynayan oyuncular olduğu için ikisi de hayran olduğum oyuncular.

Soru: Futbol dışındaki hayatında neler yaparsın? Hobilerin var mı?

Cevap: Eşim ve Çocuğumla zaman geçirmek benim en büyük hobim diyebilirim. Onlar yanımda olduğu sürece sıkıntım yok, kısacası ailem her şeyim.

Soru: Bundan sonraki futbol hayatında hedeflerin nelerdir?

Cevap: futbolu bıraktıktan sonra en büyük hedefim antrenör olmak, günün birinde Türkiye’nin değil Dünyanın en iyi hocalarından biri olacağıma inanıyorum, bu konuda da bayağı iddialıyım diyebilirim.

Soru: En sevdiğin yemek türü hangisi?

Cevap: Eşimim yaptığı her yemeği severek yiyorum. Pek yemek ayırt etmem ama favorim Arnavut ciğeri...

Soru: Ne tür müzik dinlersin?

Cevap:  Slow müzik dinliyorum Cem Adrian hayranıyım...

Soru: Ne gibi filmler seversin?

Cevap: Macera, aksiyon, dram ve gerilim filmleri izlemeyi seviyorum, korku ve komedi filmleri izlemem çünkü bana hayatın gerçeklerini yansıtmıyorlar...

Soru: Futbolcu olmasaydın ne olmak isterdin?

Cevap: Mimar yâda Doktor olabilmeyi çok isterdim...

Soru: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor taraftarı için ne düşünüyorsun?

Cevap: Taraftarlarımızı bu zamana kadar mutlu edemediğimizi düşünüyorum. Onlara bir özür borçlu olduğumuzu düşünüyorum ama lig bitiminde şampiyon olarak kendimizi affettireceğimizi inanıyor ve bize daha fazla destek vermelerini istiyorum.

Bizde Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Spor Servisi ve www.kahramanmarasbbs.org ekibi olarak bu güzel sohbetten dolayı Emre Morgil’e teşekkür eder,  İnşallah sezon sonunda mutlu sona (Şampiyonluğa) ulaşmasını temenni ederiz…

(www.kahramanamarasbbs.org / KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN)