Site Logo

DEVRİM AKSONGUR İLE ÇAY MOLASI

ABİMİN FUTBOLA İLGİSİ BANA YANSIDI

Görünüm Anlamıyla Fenerbahçe’nin Yıldız Futbolcusu Cristian Mark Junio Nascimento Oliveira Baroni’yi andıran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un Savunma oyuncusu Devrim Aksongur, Futbol sevgisini abisinin aşıladığını ifade ederek “Abim futbolda başarılı olmasaydı bende futbolcu olamazdım” dedi.

Spor Toto 3. Lig 1. Grupta Zirve mücadelesi veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un Defans oyuncusu Devrim Aksongur ile Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Spor Servisi ve www.kahramanmarasbbs.org ekibi ile bir araya gelerek bir çay molası tadında sohbet etti.

Sohbette sorularımıza cevap veren Tecrübeli Futbolcu Devrim Aksongur yapmak istediklerini ve Hedeflerine ulaşmak için doğru bir kulüpte olduğunu ifade ederek “Abim Futbolculuk kariyerinde başarılı olması benim futbolu sevmeme neden oldu. O eğer başarılı bir grafik çizmeseydi ben Futbola bu kadar yakın olamazdım. Abimin yetenekleri sayesinde Ailem bana da destek çıktı ve Abimdeki yeteneklerin bana faydası oldu” dedi.

Daha önce Kaleci Ferdi Yalçın, Orta saha oyuncusu Yasin Elmas ile geçen sohbetimizin bu seferki konuğu 99 Numaralı forması ile Mavi Fırtınada savunma yapan Devrim Aksongur ile sohbetimizi sürdürdük.

18.02.1990 Finike doğumlu olan Devrim Futbola Antalyaspor altyapısında başladı. 2009 Yılında Antalyaspor’da profesyonel olan oyuncu daha sonra Tekirova Belediyespor’a transfer oldu. 4 sezon Tekirova Belediyespor forması altında başarılı maçlar çıkartan Devrim 2013 yılında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’a transfer oldu.  A2 Liginde 32 maçta 4 gol atan Devrim Aksongur, 3.Ligde oynadığı 115 maçta 8 defa gol sevinci yaşadı. Tecrübeli Futbolcu Devrim Aksongur ile Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor org (www.kahramanmarasbbs.org) taraftar sitesi ekibinin hazırladığı söyleşi şu şekilde gerçekleşti.

 

Soru: Devrim Aksongur kimdir? Biraz bahsedermisin kendinden?

Cevap: 18 Şubat 1990 Finike doğumluyum, 4 kişilik bir ailenin en küçüğüyüm, bir de ağabeyim var benden 8 yaş büyük. Annem hemşireydi, babamda DSİ'de işçi olarak çalışıyorlardı. 7 yaşıma geldiğimde futbol oynamaya başladım Finikespor altyapısında. Birkaç sene sonra Antalyaspor tarafından transfer edildim. İlk profesyonel imzamı 18 yaşında Antalyaspor'da attım.

Soru:  Futbola ilgin nasıl başladı?

Cevap: Futbola ilgim ağabeyim sayesinde başladı. Finike spor altyapılarında başarılı bir geçmişe sahipti ve 15 yaşında A takımda forma giymeye başlamıştı. Ben o zamanlar futbola yeni yeni başlamıştım ve ağabeyim gibi olmak istiyordum.

Soru: Ailen futbola başlama ve devam ettirme konusunda destek oldu mu sana?

Cevap: Ailem benim futbola ilgili olduğumu çok küçük yaşta anlayıp bana hep destek oldular. Ağabeyimin de başarıları birazda bana yaradı diyebilirim:) Destek olup beni daha iyiye daha başarılı olmaya ittiler. Okul yaşamımda biraz zorluk çektim. Futbolla uğraşım yüzünden ama okulda da başarılı bir örgenciydim ve futbola gereken zamanı ayırabiliyordum. Ailem bu konuda bana hiç sıkıntı yaşatmadılar aksine destekleri hep arttı.

Soru: İlk profesyonel maçın hangisi?

Cevap:  Antalyaspor'dan kiralık olarak Tekirova Belediyespor'a gitmiştim. 18 yaşında, ilk maçımda ligin ilk haftası deplasmanda oynadığımız Muğlaspor-Tekirova Belediyespor maçı. Resmi olarak ilk maçımdı ama Antalyaspor'da oynarken birçok hazırlık maçında forma giymiştim.

 

Soru:  Su ana kadarki futbol hayatında unutamayacağın bir an var mı? Varsa ney?

Cevap: Futbol hayatımda şu ana kadar çok anım oldu, size en mutlu olduğum anla en hayal kırıklığı yaşadığım anımı anlatıyım; en mutlu olduğum an, Antalyaspor paf takımındayken 3 büyüklerin arasından sıyrılıp şampiyon olduğumuz anı hiç unutamam. Profesyonel kariyerimize yavaş yavaş adım atarken daha iyi bir başlangıç olamazdı diye düşünüyorum. En hayal kırıklığı yaşadığım an ise, geçen sene Play-Off finalinde benimde penaltı golü attığım ve penaltılarla Pazarspor'a kaybettiğimiz maç.

Soru: Futbol dışında arta kalan zamanlarda neler yaparsın?

Cevap:  Arkadaşlarımla vakit geçirmeyi, kitap okumayı, flim izlemeyi, müzik dinlemeyi çok severim ama müzik, hayatımın büyük bir parçası benim icin. Müzik benim olmazsa olmazlarımdan. İzin günlerinde ise farklı yerler görmeyi isterim bunun içinde uzun seyahatler yapabiliyorum bazen.

 

Soru: Futbolcu olarak en büyük özelliklerin ne?

Cevap:   Atletik bir yapıya sahibim, bu özelliğimin çok faydasını görüyorum. Futbolu güzelleştirmeye çalışan bir futbolcuyum, topu takımıma kazandırmaya çalışırım teknik kapasitemin de bu konuda iyi olduğunu düşünüyorum.

 

Soru:  Şu an kendine ne gibi bir hedef koydun?

Cevap:  Şuan hedeflerim arasında daha üst liglerde forma giymek var. Umarım Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor'la yükselerek hem takımın hedeflerine hem de kendi adıma hedeflerime ulaşırım.

 

Soru: Örnek aldığın bir futbolcu var mı? Varsa neden o isim?

Cevap:  Fabio Cannavaro. Agresifliği, takım arkadaşlarıyla olan iletişimi, oyunu okumasıyla benim örnek aldığım bir oyuncuydu.

 

Soru:  Bundan sonraki futbol hayatında hedeflerin nelerdir?

Cevap:  Antrenör olmayı çok istiyorum. Belirli bir yaşa kadar üst düzeyde antrenörlük yapabilirsem eğer daha sonraki zamanda özellikle altyapılarda oyuncu gelişimi için bir görev almayı istiyorum.

 

Soru: En sevdiğin yemek türü hangisi?

Cevap:  Yemek ayırt etmem. Her türlü yemeği yiyebilirim ama en sevdiğim yemek balık.

 

Soru: Ne tür müzik dinlersin?

Cevap:  Her türlü müzik dinlerim. Kulağima ruhuma o an hangi tarz hitap ediyorsa onu dinlerim.

 

Soru:  Ne gibi filmler seversin?

Cevap:  Genelde komedi ve bilim kurgu filmlerini izlerim ama aksiyon, romantik, dram, korku bu tarz filmlerle de aram iyidir.

 

Soru:  Futbolcu olmasaydın ne olmak isterdin?

Cevap:  Futbolcu olmasaydım eğer voleybolcu, basketbolcu, buz hokey oyuncusu bunlardan biri olurdum sanırım;) Voleybola, basketbola, hokeye, yüzmeye ve daha birçok dala ilgim vardır ve yazın tatilde olduğum zamanlarda bu tarz sporlarla uğraşıyorum.

 

Soru: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor taraftarı için ne düşünüyorsun?

Cevap:  Şehir futbolu çok seviyor bunu her maçtan sonra görebiliyorum. Kazandığımız maçlardan sonra yolda yürürken tebrikler alıyoruz. Kaybettiğimiz maçlardan sonra da bize destekte bulunuyorlar.  Bu bir oyuncu için çok önemlidir. Maçlarda taraftarımıza ihtiyacımız var onları tribünde daha fazla sayıda görmek bizi daha güçlü kılacaktır. Umarım bu da zamanla gelen başarıyla beraber gelecektir. Bu sene sonu İnşallah takımımızı 2.lige yükseltebilirsek hem taraftarımızda artacak hemde şehrimiz hak ettiği değerlere yaklaşacak.

Bizde Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Spor Servisi ve www.kahramanmarasbbs.org ekibi olarak bu güzel sohbetten dolayı Devrim Aksongur’a teşekkür eder, Genç kardeşimizin 24 yaş günü münasebeti ile Nice mutlu yıllar diler, İnşallah sezon sonunda mutlu sona (Şampiyonluğa) ulaşmasını temenni ederiz…

(www.kahramanmarasbbs.org / KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN)