Site Logo

YASİN ELMAS İLE ÇAY MOLASI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un Tecrübeli Orta saha oyuncusu Yasin Elmas’ın hedefi herkes gibi Süper Ligde top koşturmak.

Spor Toto 3. Lig 1. Grupta Zirve mücadelesi veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un Orta saha oyuncusu Yasin Elmas ile Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Spor Servisi ve www.kahramanmarasbbs.org ekibi ile bir araya gelerek bir çay molası tadında sohbet etti.

Sohbette sorularımıza cevap veren Tecrübeli Futbolcu Yasin Elmas yapmak istediklerini ve Hedeflerine ulaşmak için doğru bir kulüpte olduğunu ifade ederek Rahmetli Babasının Tecrübeli bir futbolcu olduğunun altını çizerek Futbolculuğun genlerinde olduğunu ifade etti.  

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un Tecrübeli Futbolcusu Yasin Elmas, 26 Şubat 1989 Sivas doğumlu olan başarılı orta saha oyuncusu Yasin Elmas, futbola Sivas DSİ Spor’da başladı. Burda gösterdiği başarılardan dolayı Sivasspor yönetiminin dikkatini çeken Yasin Elmas, 2005 yılında Sivasspor’a transfer oldu. İki sezon Sivasspor altyapısında oynayarak 2007 yılında ise profesyonel oldu. 2008 Yılında İstanbul temsilcisi Anadolu Üsküdar 1908 kulübüne transfer oldu. Bir sezon bu takımda forma giyen oyuncu, 2009 yılında tekrar amatöre dönerek Sivas Dört Belediyespor’a transfer oldu. Sivas Dört Eylül Belediyespor’un 3. Lig’e çıkmasıyla 4 sezon bu takımın formasını giydi.  Sivas Dört Eylül Belediyespor’da göstermiş olduğu başarılı ve istikrarlı futbolu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’lu yöneticilerin dikkati çeken Yasin Elmas, 2013 yılında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’a transfer edildi.

Futbolculuk kariyerinde A2 Liginde 54 maça çıkan Yasin Elmas 7 defa gol sevinci yaşarken, profesyonel kariyerinde 5 tanesi Türkiye Kupası olmak üzere, toplam 119 maçta forma giydi ve 17 defa fileleri havalandırdı.

Tecrübeli Futbolcu Yasin Elmas ile Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor org (www.kahramanmarasbbs.org) taraftar sitesi ekibinin hazırladığı söyleşi şu şekilde gerçekleşti.

Soru: Merhaba Yasin. Öncelikle bize ayırdığın zaman icin çok teşekkür ederim. Yasin Elmas kimdir? Biraz bahsedermisin kendinden?

Cevap: Sivas’ta doğdum, 2 çocuklu bir ailenin küçük oğluyum.

Soru: Futbola ilgin nasıl başladı ve ailen futbola devam ettirme konusunda destek oldumu sana?

Cevap: 7 Yaşımda rahmetli babamında eski futbolcu olmasıyla beni takım arkadaşının hocalık yaptığı Sivas DSİ Spor’a götürmesiyle başladı. Babamdan bana geçen yetenekler ve üstüme düşmesi etken oldu. Annem de dualarıyla destekler.

Soru: İlk profesyonel maçın hangisi?

Cevap: Anadolu Üsküdar’da Yıldırım Bosna’ya karşı oynadım.

Soru: Şu ana kadarki futbol hayatında unutamayacağın bir an varmı? Varsa bu nedir?

Cevap: 16 Yaşında Sivasspor’da profesyonel oldum. Bu olay hayallerimin başlangıcıydı ve zor şartlar altında PAF takımda şampiyon olmuştuk.

Soru: Futbol dışında arta kalan zamanlarda neler yaparsın?

Cevap: Kendimi geliştirmek için kitap okuyorum, sinemaya gidiyorum ve arkadaşlarla bowling oynamayı seviyorum.

Soru: Futbolcu olarak en büyük özelliklerin ne?

Cevap: Sol ayaklı olmam ve oyun zekâm olduğunu düşünüyorum.

Soru: Şu an kendine ne gibi bir hedef koydun?

Cevap: İlk hedefim Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da şampiyonluk yaşamak. İnşallah sonrasının da geleceğine inanıyorum.

Soru: Örnek aldığın bir futbolcu varmi? Varsa neden o isim?

Cevap: Alex de Souza. Yaşam tarzı olsun futbolcu kişiliği olsun ve bir de tabii ki oyun zekası nedeniyle.

Soru: Futbol dışındaki hayatında neler yaparsın? Hobilerin varmi?

Cevap: Takım arkadaşlarımla zaman geçiririm.

Soru: Bundan sonraki futbol hayatında hedeflerin nelerdir?

Cevap: Üst liglerde oynamak isterim. Nasipten ötesi olmaz, ama ben kendime inanıyorum ve güveniyorum. Kesinlikle Süper Lig’de oynamayı isterim herkes gibi.

Soru: En sevdiğin yemek türü hangisi?

Cevap: Annemin yemeklerini özlüyorum. Ayırt ettiğim bir yemek yoktur.

Soru: Ne tür müzik dinlersin?

Cevap: Slow, pop, yabancı fark etmiyor. Kulağıma hoş gelen her müziği dinlerim.

Soru: Ne gibi filmler seversin?

Cevap: Aksiyon ve komedi filmleri.

Soru: Futbolcu olmasaydın ne olmak isterdin?

Cevap: Futbolun dışında hiç düşünmedim kendimi.

Soru: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor taraftarı için ne düşünüyorsun?

Cevap: Artık telafisi olmayan maçlar oynuyoruz ve iç saha maçları bizim için çok önemli. Bizi destekleyeceklerinden eminim. Bu takım inşallah direk çıkar, ama en kötü ihtimalle play-off’tan bir üst lige çıkmak istiyoruz.

 

Bizde Kahramanmaraş’ta bugün Gazetesi Spor Servisi ve www.kahramanmarasbbs.org ekibi olarak bu güzel sohbetten dolayı Yasin Elmas’a teşekkür eder, İnşallah sezon sonunda mutlu sona ulaşmasını temenni ederiz…

 

RÖPORTAJ:www.kahramanamrasbbs.org / KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN)