Site Logo

BüyükŞehİr A-2 TakImI Umut DaĞIttI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor A2 takımı sahasında Şanlıurfaspor A2 takımını konuk etti. Tamamı genç oyunculardan oluşan mavi-fırtına, güçlü rakibi karşısında müthiş bir oyun ortaya koyarak maçtan 2-2’lik sonuçla ayrıldı.

On birde Sezer, Hanifi, Kürşat, Ali, Hüseyin, Ahmet, Erdem, Ejder, Şamil, Mehmet Cengiz ve Yusuf ile başlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da yedekte, Mehmet Enes, Hakan, Numan, Eren, Yusuf, Cebrail ve Hüseyin Körkaya yer aldı.
A2 Lig’i 7. Grup’ta mücadele eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, Hanefi Mahçiçek Stadyumunda ağırladığı Şanlıurfaspor A2 takımı ile 2-2 berabere kaldı. Mücadeleye çok hızlı başlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, dakikalar 3’ü gösterdiğinde sağ kanatta rakipten kaptığı topta golü buldu. Sağ çaprazdan Erdem’in ceza sahasına gönderdiği topta altı pas içerisinde Şamil topa gelişine vurdu ve ağları havalandırdı. Erken bulduğu golle büyük sevinç yaşayan genç oyuncular bu sevincini yedek kulübesi ile de paylaştı.
Erken bir gol bulan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, fizik kalitesi ile kendinden üstün olan rakibi karşısında erken bir de gol yedi.
8’inci dakikada sağ kanattan yapılan ortada da ceza sahası içerisinde boşta kalan Emir topu kafa ile ağlara gönderdi. Bu gol ile karşılaşmada denge sağlanırken, bu dakikadan sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor rakibe oranla üstün bir oyun ortaya koydu.
Kalesinde gördüğü golden iki dakika sonra Erdem ile net bir gol kaçıran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, dakikalar 22’i gösterdiğinde ise Mehmet Cengiz ile net bir gol pozisyonunu daha değerlendiremedi. Cengiz’in uzaktan sert şutunda kaleci son anda topa dokunarak kornere atmayı başardı.
Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı ve ilk yarı 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı.
Maçta ikinci yarı konuk ekip oyun üstünlüğünü eline alırken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor orta alanında oluşan büyük boşluk rakibin net pozisyonlar yakalamasına neden oldu.
Dakikalar 55’i gösterdiğinde hızlı gelişen Şanlıurfaspor atağında sol kanattan yapılan ortada ceza sahasına giren Ali topu ağlarla buluşturdu ve skoru 2-1’e getirdi.
Bu golden 5 dakika sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor yeniden eşitliği sağladı. Sağ kanattan gelişen atakta Ahmet’in şutunda dönen topu Yusuf Başi tamamladı ve top ağlara gitti.
Bu golün ardından karşılaşmada başka gol olmadı ve maç 2-2’lik eşitlikle tamamlandı.
Karşılaşma sonrasında gazetemize konuşan Alt yapı Teknik Direktörü Bülent Okyaz, genç oyuncuları başarılarından dolayı kutladı. Uzun bir zamandır maç kaybetmediklerinin altını çizen Okyaz, buradaki amacın Türk futboluna oyuncu kazandırmak olduğunu belirtti. Saha içerisinde ortaya konulan taktik ve teknik işlerin takımın gelişimi için çok önemli olduğunu aktaran Okyaz, oyuncularının tüm bunlardan ders alarak tecrübe kazanacağını belirtti.
Okyaz, A2 takımı hakkındaki konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Aşağı yukarı burada göreve başlayalı 5 ay gibi bir süre oldu. Tabi burada yaptığımız çok büyük çalışmalar var. Federasyonla, kulüple, öğrencilerimizle, velilerimizle yaptığımız çok güzel çalışma var. Bizim burada bazı eksiklerimiz var. Bunu basına yansıtamıyoruz. Yaptığımız çalışmaları çok duyuramıyoruz. O nokta da bizim sıkıntılarımız var. Bildiğiniz gibi altyapı bir süreçtir. Bir süre gerekiyor. Baktığımız Avrupa ve bizim süper lig takımlarımızda altyapı organizasyonları 5-7-10 yıl arasında devam ediyor. Bu yapılanma bizim içerimizde devam ediyor. Bizim istediğimiz arzu ettiğimiz şey budur. A2 olarak profesyonel takım değiliz ama alttan gelen oyuncularımızın oynaması, orada gelişimlerini sağlayabilmesini arzuluyoruz. A takım hocamız Recep Aydemir’de bize çok büyük destekler veriyor. Yönetimimiz çok büyük destekler veriyor. Bu sürecin devam etmesi gerekiyor. Allah nasip ederse çok daha güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Çocuklarımız gelişime açık. Kahramanmaraş’ta çok büyük bir potansiyel var. Ne yazık ki bu potansiyelleri işleyememişiz.  Biz hoca olarak kendimizi de eleştiriyoruz. Bir şeyler umarım ki yapacağız.”
Haber: Cebrail SARI