Site Logo

Her ZorluĞu AŞarIz, Çünkü Bİz KahramanmaraŞ'lIyIz

Kahramanmaraş’ın Kahramanmaraşspor’u unuttuğu günlerde bile takımın her anlamda yanında olan kırmızı-beyaz sevdalısı Hacı Mehmet Gündeşli, “Biz kurtuluş destanı yazmış bir milletin torunlarıyız. Kahramanmaraşspor’un başarısı için de elbette bir destan yazacağız. Her zorluğu birlik ve beraberlikle aşarız çünkü biz Kahramanmaraşlıyız” dedi.

Mecnun’un Leyla’ya olan aşkı gibi sevdalısı olduğu Kahramanmaraşspor’un her anında yanında olan Hacı Mehmet Gündeşli, takım ile ilgili düşüncelerini ve hayallerini Manşet Gazetesi Spor Servisi’ne anlattı.

Bütün şehrin görmezden geldiği dönemden, şampiyonluğun zirvesine ulaştığı günlere kadar takımın her an yanında olan cefakar ve vefakar insan Hacı Mehmet Gündeşli, tek amacının ve gayesisin şehrin takımının bir gün Süper Lig’de istikrarlı bir şekilde mücadele etmesi olduğunu belirtti.

Kahramanmaraşspor’un bu güne kadar yaşadığı tüm zorluklarda ve başarılarda yanında olduğunu dile getiren Gündeşli, her zorluktan başarı ile çıkmasını bilen Kahramanmaraşspor’un bundan sonraki süreçte daha da başarılı olacağına canı gönülden inandığını söyledi.

Gündeşli, takım ile ilgili genel görüşlerini şu sözlerle aktardı: “Ben bu sevdanın peşine düştüğümde karşılaşacağım tüm olumsuzluklar için kendimi hazırladım. Şuanda görünen tabloyu da daha önceden senaryo etmiştim. Benim isteğim ve arzum Kahramanmaraşspor’un bir gün Süper Lig’de istikrarlı bir şekilde futbol oynamasıdır. Bunu hem bu şehir hem de Kahramanmaraş’ın cefakar taraftarı hak ediyor. Bu dileğimiz ve arzumuz elbette gerçekleşecektir. Bundan tam üç yıl önce bu takım küme düşer derken bugün PTT 1. Lig’e kadar yükseldik. Bundan sonraki süreçte de bu olumsuzlukları yenerek gerçek hayal ettiğimiz noktaya ulaşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

“MORAL VE MOTİVASYON ÇOK ÖNEMLİ” 

Kahramanmaraşspor için kendi üzerine düşen her şeyi yaptığını anlatan Hacı Mehmet Gündeşli, sözlerini şu şekilde devam ettirdi: “Ben işin moral ve motivasyon kısmı ile daha çok ilgileniyorum. Takım her sezon mutlaka büyük sıkıntılar yaşıyor. Bu sıkıntılardan kurtulması da öyle kolay olmuyor. Bu futbolcular ve taraftar üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor ve moral motivasyon diye bir şey kalmıyor. Ben kulüpte bu görevi üstlendim ve futbolcu kardeşlerimle, taraftar arkadaşlarımızla birebir görüşerek onların moral ve motivasyonunu yüksek tutmaya çalışıyorum. Bu konuda başarılı olduğum da söylene bilir. Biz futbolcu kardeşlerimize sevdamızı anlatıyoruz. Bu takıma duyduğumuz aşkı ve bu armanın peşinde neden dolaştığımız anlatıyoruz. Onlar da sağ olsunlar bizlere hak veriyorlar ve takımın daha da başarılı olması için ellerinden geleni yapıyorlar. Aynı şekilde taraftar kardeşlerimizin de moral ve motivasyon açısından daha diri durmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Biz hayal ettiğimiz taraftar yapısını onlara anlatıyoruz ve sağ olsunlar onlarda kendilerini buna göre şekillendiriyorlar. Benim için bu arada köprü olmak ve bu sorunları gidermek en önemli başarı. Kahramanmaraşspor bir maç kazandığında yada başarı elde ettiğinde geride durup yaptıklarımı şöyle bir aklımdan geçiriyorum ve o zaman bütün dünya benimmiş gibi seviniyorum. Takımım için bir şeyler yapmak benim için bir yük değil bir mecburiyettir. Her Kahramanmaraşlının da aynı mecburiyeti kendisinde hissetmesini dilerim. Bu yüzyılda bizim başka bir gurumuz olamaz. Atalarımızın elde ettiği kurtuluş mücadelesi ile nasıl övünüyorsak, Kahramanmaraşspor’un Türkiye’de, Avrupa’da ve dünyada elde edeceği başarılar ile öyle övünürüz.”

“YÖNETİM BİZİZ”

Kahramanmaraş halkında oluşan yönetim çelişkisi ile ilgili de konuşan Gündeşli, şunları aktardı: “Bu takımı şahıs malı diye ötekileştirmek bize zarardan başka bir şey vermez. Bu takım bu şehrindir ve bu şehirden hiçbir yere gidemez. Bunu böyle düşünüp böyle uygulamaya geçirmemiz gerekiyor. Kahramanmaraşspor bu şehirde kuruldu ve şuandaki başarısı inkar edilemez. Şehir şampiyonluklara nasıl sevindiyse şuandaki durumu için de fedakarlıklar yapmalıdır. Takımın genel başarısı için çaba gösterelim ve birlik beraberlik içerisinde takımımızı yükseltelim. Bu takımın Kahramanmaraşlı bir iş adamının almasını biz de çok istedik. Ancak bu bir türlü gerçekleşmedi. Bu yönetim takımı aldığında bizim de kafamızda soru işaretleri vardı. Bu soru işaretlerini elde edilen başarılarla gidermiş olduk. Şehrin şuandaki genel görüşünün de bence bu şekilde olması gerekiyor. 3. Lig Play-Off şampiyonluğu, 2. Lig Şampiyonluğu bence tesadüf değil. Bunu tesadüf olarak görmek çok büyük haksızlık olur.”

“TARAFTAR OLMAZSA OLMAZ”

Gelinen süreçte taraftarın da başarısının inkar edilemeyeceğini aktaran Gündeşli, “Kahramanmaraşspor’un şuana kadar elde ettiği başarılarda taraftarın payı çok büyüktür. Takımını her koşulda yalnız bırakmayan taraftar tüm taktirleri bence toplamalıdır. Biz de onlara karşı elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz. Onların olmazsa olmaz bir unsur olduğunu biliyoruz. Kahramanmaraş halkı da bu taraftarın içerisinde yer alsın ve bu takıma onlar kadar sahip çıksınlar” şeklinde konuştu.

“ŞAMPİYONLUK ANLATILMAZ BİR DUYGU”

Kahramanmaraşspor’un elde ettiği şampiyonlukları değerlendiren Gündeşli, şunları aktardı: “Kahramanmaraşspor’un her şampiyonluğunda evladına kavuşan bir babanın yaşadığı duyguları yaşadım. Hayatta her şeyden çok istediğim bu başarıyı yaşamak, dünya gözüyle bunu görmek bana verile bilecek en önemli hediyedir. 2. Lig’de şampiyon olduğumuzda şöyle bir geri çekildim ve o manzarayı izledim. Hayallerim kanlı canlı gözlerimin önündeydi. Yıllarca arzuladığımız ve 26 yıl gibi bir zaman olan başarı elde edilmiş, insanlar gözyaşlarına boğulmuş ve duygular birbirine karışmıştı. Aynı duyguları yedine yaşamak için bir sonraki sezona yüzümüzü döndük. İnşallah yine aynı duyguları yaşayacağız. Ben bu takıma ve bu şehre canı gönülden inanıyorum”