Site Logo

KahramanmaraŞspor’un İlk YarI İstatİstİklerİ…

Son iki sezonda yaşadığı şampiyonluklar  ile PTT 1. Lig’e yükselen Kahramanmaraşspor, bu ligde umduğunu henüz bulamadı. İlk yarıda oynadığı 18 maçtan sadece 2 galibiyet alabilen Kahramanmaraşspor , 5 maçtan beraberlikle ayrılırken, 11 karşılaşmadan ise puansız olarak mağlubiyetle ayrıldı. Kahramanmaraşspor  ilk yarıda alınabilecek maksimum 54 puan’dan  sadece 11 puan toplayarak ilk yarıyı son sırada tamamladı.

TEKNİK ADAM DEĞİŞİKLİKLERİ

İkinci ligde şampiyon olarak PTT 1. Lig’e çıkan Kahramanmaraşspor teknik direktör konusunda istikrar sağlayamadı. Takımı 2. Lig’de şampiyon yapan Fethi Çokkeser ile lig başlamadan yollarını ayıran Kırmızı-Beyazlı ekip, sezona tecrübeli teknik direktör Besim Durmuş ile başladı. Besim Durmuş 4. haftada oynanan ve kendi sahasında 3-2 mağlup olduğu Adanaspor maçının ardından istifa etti. Durmuş 4 maçta 1 puan alabilmişti. Boşalan teknik direktörlüğe Yılmaz Özlem’i getiren Kahramanmaraşspor yönetimi umduğunu yine bulamadı. 9 Maçta Kahramanmaraşspor’da görev yapan Yılmaz Özlem, 1 galibiyet ve 2 beraberlik alarak 5 puan kazandırdı. Deplasmanda oynanan Adana Demirspor ve sahadan 3-0 mağlup ayrıldığımız karşılaşmadan sonra görevinden istifa etti. Ardından boşalan koltuğa 3. Lig’deyken de teknik direktör olarak görev yapan Orhan Şerit getirildi. 5 Karşılaşmada görev alan Şerit, 1 galibiyet ve 2 beraberlik alarak takımına 5 puan kazandırdı.

GELEN-GİDEN OYUNCULAR

Şampiyon olan kadrodaki elinde tutamayan Kahramanmaraşspor yönetimi, Berkan Emir, Bilal Türkgüler, Gökhan Aydaş, Mustafa Gürel, Serdar Cansu, Taha Balcı, Taylan Aydoğan,  Tolga Çavdar, Ali Şen Kandil, Emir Aykut, Miraç Barik ve Utku Demirel ile yollarını ayırırken, Emre Kara ve Mustafa Yaşar Boşnak’ı kiralık olarak gönderdi.  Kadrosuna kattığı oyuncular ise,  Berat  Çetinkaya, Cumhur Yılmaztürk,  Emre Can Karakız,  Eshabil Sığırgüden, Farid Guliyev,  Ganiyu Bolayi Oseni, Gökhan Durmuş, Hacı Ahmet Kaplan, İbrahim Eren Akduman, İrfan Başaran, İsa Bağcı, İzu Bobo Azuka, Mehmet Ballı, Mehmet Ali Tunç, Mehmet Berk       Yüzüak,  Moustapha Dabo,  Niyazi Erdem,  Sadi Karaduman,  Şahinali Terzi, Şamil Ünal oldu.

Sezonun ilk yarısı bitmeden Farid Guliyev, İzu Bobo Azuka, İsa Bağcı ve İbrahim Eren Akduman sözleşmeleri fesih ederek kulüpten ayrıldılar.

İÇ SAHADA HAYAL KIRIKLIĞI

Kendi sahasında oynadığı maçlarda umduğunu bulamayan Kahramanmaraşspor, 2 maçtan galibiyetle ayrılırken, 3 maçtan beraberlik, 4 maçtan ise mağlubiyetle ayrıldı. Kendi sahasında oynadığı maçlarda Tavşanlı Linyitspor ve 1461 Trabzonspor’u mağlup eden Edeler, Ankaraspor, Boluspor ve Samsunspor ile berabere kaldı. Orduspor, Adanaspor, Manisaspor ve Tekden Denizlispor karşısında ise mağlubiyetle ayrıldı. 9 Maçtan sadece 9 puan alabile Akdeniz Aslanları, rakip filelere 13 gol gönderirken, kendi kalesinde 14 gole engel olamadı.

DEPLASMAN = PUAN KAYBI

 

PTT 1. Lig sıralamasında deplasmanda en başarısız takım olarak son sırada yeralan Kahramanmaraşspor,  oynamış olduğu 9 maçtan sadece 2 puan alabildi. Karşıyaka ve Fethiyespor maçlarında berabere kalan Edeler, 7 maçtan puansız olarak ayrıldılar. Deplasman maçlarında 6 gol atan Kahramanmaraşspor, kendi kalesinde toplam 20 gol görerek ligin deplasmanda en çok gol yiyen takımı oldu.

GOLLER

Kahramanmaraşspor oynadığı 18 maçın 11’inde rakip filelere gol atarken, 7 karşılaşmada gol sevincini yaşayamadı. Oynadığı 18 maçın 16 tanesinde kendi kalesinde gol görürken, sadece 2 maçta rakip takımlara gol izni vermedi. Kahramanmaraşspor ilkyarıda rakip filelere 19 gol gönderirken, kendi kalesinde 34 gol gördü.

GOL DAKİKALARI

Dk. 1 ile 15 arası: 2 gol

Dk. 16 ile 30 arası: 3 gol

Dk. 31 ile 45 arası: 1 gol

Dk. 46 ile 60 arası: 5 gol

Dk. 61 ile 75 arası: 4 gol

Dk. 76 ile 90 arası: 4 gol

EN GOLCÜ OYUNCU İZU AZUKA

Kahramanmaraşspor’un  Nijeryalı forveti İzu Azuka oynadığı 14 maçta 5 gol atarak en golcü oyuncu oldu. İzu Azuka, Samsunspor maçı öncesi sözleşmesini tek taraflı fesih ederek Kahramanmaraşspor’dan ayrıldı. Sinan Turan ve Oseni 3’er gol atarken, Adem Aydın ve Zafer Özden 2’şer, Aytaç Deniz, Cumhur Yılmaztürk, Serkan Özsoy ve Gökhan Durmuş 1’er gol attılar.

KIRMIZI ve SARI KARTLAR

Kahramanmaraşspor’lu oyuncular ilk yarı boyunca  44 sarı ve 2 kırmızı kart gördü. Şamil Ünal ve İrfan Başaran kırmızı kart gönderen oyuncular olurken, kırmızı kart gören tek oyuncusu olurken, kaptan Serkan Özsoy 6 sarı kartla en çok kart gören oyuncu oldu. Mert Er Estik 5 sarı kart gördü. Diğer kart gören oyuncular ise, Adem Aydın, Gökhan Durmuş, İrfan Başaran, Onur Berber ve Zafer Özden 3’er, Şamil Ünal, Oseni, Sinan Turan, Erhan Kurt, Erhan Çelenk ve Berat Çetinkaya 2’şer, Ersel Çetinkaya, Şahinali Terzi, Aytaç Deniz, Mehmet Ali Tunç, Cumhur Yılmaztürk ve İzu Azuka 1’er sarı kart gördü.

EN ÇOK FORMA GİYENLER

Kahramanmaraşspor’da Mert Er Estik toplam  1486 dakika forma giyerek en istikrarlı oyuncu oldu.

Oyuncuların oynadıkları süreler şöyle:

Mert Er Estik : 1486 dakika

Sinan Turan : 1420 dakika

Ersel Çetinkaya:  1419 dakika

Serkan Özsoy : 1350 dakika

Zafer Özden : 1158 dakika

Cumhur Yılmaztürk: 1058 dakika

Erhan Kurt: 1034 dakika

İzu Bobo Azuka : 1012 dakika    

Adem Aydın: 943 dakika

İrfan Başaran: 933 dakika

Ganiyu Bolayi Oseni: 826 dakika

Şamil Ünal : 797 dakika 

Onur Berber: 689 dakika

Berat Çetinkaya: 638 dakika

Erhan Çelenk: 615 dakika

Gökhan Durmuş: 606 dakika

Fahrettin Bıyıklı: 450 dakika

Moustapha Dabo: 433 dakika

Aytaç Deniz: 320 dakika

Şahinali Terzi: 251 dakika

Mehmet Ali Tunç: 201 dakika    

İbrahim Eren Akduman: 55 dakika

Farid Guliyev: 29 dakika              

Durdu Mehmet Armut, Emre Can Karakız, Eshabil Sığırgüden, Hacı Ahmet Kaplan, İbrahim Şekkeli, İsa Bağcı, Mehmet Ballı, Mehmet Berk Yüzüak, Niyazi Erdem, Sadi Karaduman oynanan 18 karşılaşmada forma şansı bulamayan oyuncu oldular.

Haber ve araştırma: Halil GEYİK (KahramanMarasSpor.org)