Site Logo

12 ŞUBAT STADYUMU TAM TEŞKİLATI İLE HAZIR

Geçtiğimiz Ay içerisinde Yasal Süreç engeline takılan 12 Şubat Stadyumunun önünde engel kalmadı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Kahramanmaraş İl Müdürlüğü, 12 Şubat stadyumunda ki çalışmaların tamamlandığını açıkladı.

Kahramanmaraş halkının büyük bir merakla beklediği ve 6 aydır bakım ve onarım çalışmaları için kapalı tutulan 12 Şubat stadyumunda ki çalışmalar tamamlandı. Koltuklandırma,ışıklandırma, ek hizmet binası, drenaj ve çim zemin, soyunma odaları, deprem güçlendirmesi ve turnikeler gibi bir çok alanda çalışmaların yapıldığı 12 Şubat Stadyumu artık tamamlandı ve hizmete hazır hale geldi.

Kahramanmaraşspor’un aslan yuvası 12 Şubat Stadyumunda hazırlıklar son olarak çevre düzenlemesi ile sona erdi.  Yıllardır tam donanımlı bir hale gelmesi beklenen ve son 3 yıl içerisinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’nın da yoğun çabalarıyla neredeyse tamamen yenilenen 12 Şubat Stadyumunda hazırlıklar sona erdi. Sadece ve Sadece TFF yetkililerinin onay vermesi bekleniyor.

YETKİ TFF’DE

Stadyumda Tam donanımlı klima sistemi, kapalı tribün koltuklandırılması ve bazı teknik detaylarında sona ermesi ile Stadyumda maç yapmaya hazır hale geldi. Çim yüzeyi, tribün koltukları, ışıklandırma sistemi, ses düzeni, led videolu skorboard, soyunma odaları ile ilgili işlemlerde son aşamaya gelmiş durumda. Şuan itibari ile geceleri ışıkların test aşamaları da sona erdi. Önümüzdeki günlerde Kahramanmaraşspor Kulübü'nün 12 Şubat Stadyumu'nda oynayacağına dahil teklifi ile Futbol Federasyonu yetkilileri ilimize gelerek incelemelerde bulunacaklar.

Ligde kötü günler geçiren ve aldığı sonuçlarla taraftarını mutlu etmeyen Kahramanmaraşspor Lig müsabakalarının geri kalanını 12 Şubat Stadyumunda oynamayı planlıyor. PTT 1. Ligde mücadele eden Temsilcimiz Kahramanmaraşspor Buca maçı TFF izin verirse 12 Şubat Stadyumunda oynayacak.

Çalışmalar hakkında Kahramanmaraş’ta bugün Gazetesi Spor Servisine bilgi veren Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, “Stadyum şuan itibari ile Lig maçı oynayacak düzeye geldi. Bilindiği gibi Rulo çimlerin kaynama süresinden dolayı Stadyumumuza Lig maçı oynamak için TFF izin vermemişti. Şimdi ise bu süreyi aşmış bulunmaktayız. TFF’nin görevlendirdiği arkadaş gelip burada stadyumumuzu inceleyip raporunu üst makamlara bildirecek. Bizde merakla bekliyoruz. Şuand Stadyumda işlerin bitmesi ile hiçbir çalışma yok. Stadyumumuza izin gelsin müsabakalara açacağız” dedi.

“TFF İŞİ RİSKE ATMAK İSTEMİYOR”

 Stadyumun yasal sürece takıldığını, stadyumdaki tadilatın taraftarın özlemle beklediğini ifade eden Kabakcı, Kahramanmaraşspor taraftarları stadyuma gelerek stadyumdaki çalışmaları inceliyorlar. Onlara çalışmalar yavaş ilerliyor gibi gözükebilir ama çalışmalar iyi şekilde ilerleme kayıt ediyor.  Burada görmüş olduğunuz kapalı mekanın oluşmasıyla birlikte 12 Şubat stadyumu Kahramanmaraşspor’un PTT 1. Ligdeki futbol maçlarını oynayabileceği çok nezih çok güzel stadyum olarak karşımıza çıkacak. Tabiî ki buradaki süreç yasal bir tarih verildi. Çim süreci yasal bir süreç, onlar Kayseri deki Arena stadyumundaki gibi 1 maç oynatıp çimleri 2 ay sonra yeniden değiştirmek istemiyor. TFF işi riske sokmak istemiyor. Durmadan incelenerek iyi bir zemin oluşması için mücadele ediliyor. Bizlerde Kahramanmaraş’ımızın ve Kahramanmaraşspor seyircilerinin o bilinen 12 Şubat ruhu olarak tabir ettiği stadyumumuzda en hızlı bir şekilde onlara bu alanı tamamlayabilmenin gayreti içerisindeyiz. Gerçekten tüm teşkilatımız ve kurumumuz da çalışan personelimiz gece gündüz çalışıyorlar. Biz bu süreçte çevre düzenlemesini tamamladık. En kısa sürede Kahramanmaraşspor’un maçlarını burada oynattırma gayreti içerisinde olacağız. Stattaki seyirci konforunu çok önemsiyoruz. 12 Şubat Stadı'nı gece maçlarına hazır hale getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

“SEYİRCİMİZ 12 ŞUBAT`TA AĞIZ TADIYLA MAÇ İZLEYECEK”

 Kahramanmaraşspor’un PTT. 1. Lige çıkmasının büyük bir başarı olduğunu anlatan ve yeni sezonda futbol severlerin daha güzel bir statta maçları izleyeceğini belirten Kabakcı şu şekilde konuştu: “Tabi PTT 1. Lig hem görsel bir lig hem de bugün süper lig ayarında bir lig olarak görülüyor. Biz bu öngörüyü görerek Sayın Bakanımız gelmeden de geçen yıl itibariyle tabi bu stadın ışıklandırılması için bir çalışma başlatmıştık Sayın Bakanımızın Kahramanmaraş’a gelişiyle birlikte özellikle Kahramanmaraşspor`un da PTT 1. Lige çıkması tevafuk oldu. Kahramanmaraş’ta PTT 1. Ligin seyircinin hiç bir sıkıntı çekmeden başka statlara çok acil gidişat göstermeden gidip de şurada oynayalım, şurada yapalım bu yılı böyle geçiştirelim demeden lezzetiyle, seyircimiz 12 Şubat stadından ağız tadıyla bir müsabaka izlesin istiyoruz. Bunların hepsi ön görülerek çalışılarak gerçekleşen bir çalışma, Bunun yanında da takımlarımızın soyunma odaları, ıslak zeminler diye tabir ettiğimiz zeminlerimiz, Basın odamız, vip odalarımız ve dış kaplamaları felan yenilendi.  Yaklaşık 1200 metre karelik yeri olan bir alanı, ışıklandırmamız ve harika bir çim sahaya kavuşmamız, 36 noktadan bilgisayar sistemli otomatik sulama sistemli mevcut olan bir saha oldu. En kısa zamanda stadyumumuzda müsabaka oynatmanın heyecanını yaşamak istiyoruz” dedi.

Diğer Yandan yapımı tamamlanan 12 Şubat Stadyumuna Tesis amiri olarak Davut Temel getirildi