Site Logo

KAHVECİ, “BİZ HATAYI EN BAŞINDA YAPTIK”

Kahramanmaraşspor’un eski Yöneticilerinden İsmail Kahveci, Takımı İstanbullu iş adamlarına vererek hata yaptıklarını savundu.

Kahramanmaraşspor eski Yöneticilerinden İsmail Kahveci, Kahramanmaraşspor’u İstanbullu iş adamlarına vermekle hata yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi; “Biz 2009-2010 Futbol Sezonunda Kahramanmaraşspor Kulübünde yönetici iken Kulüp Başkanı Görevini yürüten Doğan Tehci başkanlığında Kulübü İstanbul Şirketi Fatura Vizyon yönetimine devrettik. Takımı devrederken takımın durumu içler acısıydı. Takımda işler yolunda gitmediği için takımı devretmek zorunda kaldık. Takıma o zaman sahip çıkan yoktu. İstanbullu iş adamları ise takıma talipti. Kahramanmaraş’a geldiklerinde çok iddialılardı ve bizlerin gözlerini maddi olarak bürümüşlerdi. Bizde takım daha da kötüye gitmesin diye takımı Bu iş adamlarına Olağan üstü kongre aracılığı ile devrettik. Geldiklerinde çok iddialı bir şekilde Takıma destek istemediklerini sadece maçlarda taraftar olarak yanlarında olmasını istemişlerdi Kahramanmaraş halkından. Ama maalesef biz hatayı en başında yapmışız. Bizim gözümüzü bu sözleri ile bürüdüler. Takımı belirli seviyelere getirdiler. 2 yıl üstü üste şampiyon yaptılar ama bu şampiyonluk boyunca takıma destek istemekten de bıkmadılar. Biz hatayı takımı bunlara devretmekle yanlış yapmışız diye düşünüyorum” dedi.

“HEM İŞ ADAMLARINI MAHKEMEYE VERDİLER HEM DESTEK İSTEDİLER”

Kahramanmaraşspor’un geçmiş yıllarda birçok iş adamının yöneticilik yaptığını ifade eden Kahramanmaraşspor eski yöneticisi İsmail Kahveci, Fatura Vizyon Şirketi bu takımı kurtarmaya geldi, gelir gelmez de eski defterleri açarak iş adamlarını takımdan soğuttular dedi.

İstanbullu iş adamları takımın borçları ile birlikte takımı devralmayı kabul ettiklerini ifade eden Kahveci, “Kahramanmaraşspor yıllardan bu yana Yöneticilik yapan iş adamlarımız var. Bu iş adamlarımızın çoğu Kahramanmaraşspor yüzüne Mahkeme mahkeme uğraşıyor. Bu durum ise iş adamlarının Kahramanmaraşspor’a ve futbola bakış açısını değiştiriyor. Fatura Vizyon Şirketi ise hem İş adamlarını Mahkemeye veriyor hemde Takıma aynı iş adamlarından destek istiyor. Bu iş ise iş adamlarının kafasını karıştırıyor” dedi.

“KAHRAMANMARAŞLI GENÇLER GRURLARI İÇİN OYNUYORDU”

Kendileri döneminde Kahramanmaraşlı gençlerden oluşan bir takım olduğunu ifade eden Kahveci, “Biz Kulüpte yöneticilik yaparken bizim Okul talebeleri diye hitap ettiğimiz gençler onurları, gururları için mücadele ediyorlardı. Şimdi ise Kahramanmaraşspor’da Kahramanmaraşlı kimse yok, Alt yapı haricinde. A Takım tamamen dışarıdan gelen futbolcular ile mevcut. İyi de mücadele ediyorlar ama para almadan ancak o kadar oluyor. Kahramanmaraşlı gençler ise karın tokluğuna oynuyorlardı. Bu şirket gelince kayıp olup gittiler. O çocuklar olsaydı şimdi daha farklı olurdu. Belki takım daha çok puan toplardı. Onları kazanırdık. Ama maalesef yok olup gittiler” dedi.

Haber:İlker YİYEN