Site Logo

BüyükŞehİr Beledİyespor’un İlk YarI İstatİstİklerİ...

2013-2014 Sezonuna şampiyonluk parolası ile başlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, Kahramanmaraşspor’da uzun yıllar futbol oynayan ve kaptanlık yapan, bir dönemde teknik direktörlük yapan Recep Aydemir’le yeni sezona “merhaba” dedi.  

İlk yarıda oynadığı 16 maçın 7’sini kazanan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, 5 maçtan beraberlikle, 5 karşılaşmadan ise puansız olarak mağlup şekilde ayrıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor  ilk yarıda alınabilecek azami 51 puan’dan 26 puan toplayarak ilk yarıyı averajla  7. sırada tamamladı.

İÇ SAHADA BEKLENMEYEN PUAN KAYIPLARI

Kendi sahasında oynadığı 8 karşılaşmadan 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle ayrılan Mavi Fırtına  rakip filelere 19 gol atarken, kendi kalesinde 7 gol gördü. İç saha maçlarında 12 puan toplayan Mavi Beyazlı ekip, en farklı galibiyetini Bingölspor’u 11-0 yenerek aldı. Kendi sahasında oynadığı maçlarda, Bingölspor, Tekirova Belediyespor ve Derince Belediyespor karşısında 3 puan alan temsilcimiz, Beylerbeyispor ve Bergama Belediyespor karşısında puan alamadı. Yeşil Bursa, Adliyespor ve Siirtspor maçlarında ise beraberlikle ayrıldı.

DEPLASMAN KARNESİ

Deplasmanda başarılı bir grafik sergileyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, oynadığı  9 maçtan 4 galibiyet alırken, 2 maçtan beraberlik ve diğer 3 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı. Deplasmanlardan böylelikle toplam 14 puan topladı. Deplasmanda 10 gol atan Mavi Fırtına, kalesinde 9 gole engel olamadı.

GOLLER

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor 17 maçın 12’sinde rakip filelere gol atarken, 5 maçta gol sevincini yaşayamadı. Oynadığı 17 maçın 9 tanesinde rakip takım oyuncularına gol izni vermeyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, toplamda rakip filelere 29 gol atarken, kendi kalesinde 16 gol gördü.

GOL DAKİKALARI

Dk. 1 ile 15 arası: 5 gol

Dk. 16 ile 30 arası: 5 gol

Dk. 31 ile 45 arası : 1 gol

Dk. 46 ile 60 arası : 5 gol

Dk. 61 ile 75 arası : 5 gol

Dk. 76 ile 90 arası : 8 gol

EN GOLCÜ OYUNCU MELİH VARDAR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un genç forveti Melih Vardar 15 maçta ilk 11’de sahaya çıkarak toplam 1300 dakika görev aldı ve rakip filelere toplam 9 gol gönderdi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da süresiz kadro dışı kalarak sözleşmesi fesh edilen Bünyamin Kılınç 5 gol attı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da Yasin Elmas 3, Uğur Yalçın, Sefa Ayvaz, Fatih Özçelik, Gökhan Kaya 2’şer gol, Yunus Akman ve Orhangazi Kelce 1’er gol attılar. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un 2 golünü Bingölspor ve Bergama Belediyesporlu oyuncular kendi kalesine attı.

KIRMIZI ve SARI KARTLAR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’lu oyuncular ilk yarı boyunca 54 sarı ve 7 kırmızı kart gördü. Genelde hakeme itirazdan dolayı kart gören oyuncularda Yasin Elmas, Uğur Yalçın ve Devrim Aksongur 5’er sarı kart görerek en fazla kart gören oyuncu oldular. Volkan Çekiç 4 sarı kart görürken, Ferdi Yalçın, Hakan Doğru, Melih Vardar, Metehan Andaç Özlü, Orhangazi Kelçe, Sefa Aktepe, Sefa Ayvaz, Serdar Cansu 3’er sarı kartla ceza sınırındalar. Yunus Akman, Mehmet Akif Alıcı, Fatih Özçelik, Edip Saruhan 2, Bünyamin Kılınç, Gökhan Kaya, Emre Morgil 1’er sarı kart gördüler. 17 Maçta 7 defada kırmızı kart gören oyuncular ise; Bünyamin Kılınç, Sefa Ayvaz, Edip Saruhan, Melih Vardar, Ferdi Yalçın, Yasin Elmas, Fatih Özçelik.

SÖZLEŞMELERİ FESH EDİLEN OYUNCULAR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor yönetimi ve teknik heyeti ilk yarıda Siirtspor’la oynanan ve 0-0 berabere biten maçtan sonra Bünyamin Kılınç ve Mehmet Akif Alıcı’yı önce süresiz kadro dışı bıraktı ve daha sonra da sözleşmelerini fesh etti. İlk yarının 16. haftasından sonra Yunus Akman ve Muhammet Fatih Koç'un sözleşmesi fesh edildi.

EN ÇOK FORMA GİYENLER

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da Edip Saruhan toplam oynanan 17 maçta forma giyerken 1 maçta kırmızı kart görerek toplam 1518 dakika forma giyerek en istikrarlı oyuncu oldu. Kaleci Ferdi Yalçın 16 maçta forma giyerek 1354 dakika sahada kalarak en fazla oynayan 2. oyuncu oldu.

Oyuncuların oynadıkları süre şöyle :

EDİP SARUHAN            : 1518 Dakika

FERDİ YALÇIN              : 1354 Dakika

MELİH VARDAR            : 1297 Dakika

YASİN ELMAS               : 1212 Dakika

VOLKAN ÇEKİÇ             : 1186 Dakika

DEVRİM AKSONGUR      : 1170 Dakika

SERDAR CANSU             :1075 Dakika

HAKAN DOĞRU             :  988  Dakika

UĞUR YALÇIN               : 789  Dakika

ORHAN GAZİ KELCE       : 783 Dakika

FATİH ÖZÇELİK             :  673 Dakika

SEFA AYVAZ                  : 603  Dakika

YUNUS AKMAN              : 583 Dakika

SEFA AKTEPE                : 558  Dakika

HALİL İBRAHİM KIR       : 404 Dakika

METEHAN ANDAÇ ÖZLÜ : 370 Dakika

GÖKHAN KAYA               : 346 Dakika

EMRE MORGİL               : 196 Dakika 

CEMAL DELİKTAŞ          : 192 Dakika

 RAMAZAN HAKLI           : 172 Dakika

MUHAMMET FATİH KOÇ  : 25   Dakika

MEHMET YILMAZ           : 13   Dakika

Ogün Çebi ve Enes Temizdemir ilkyarıda oynanan maçlarda forma şansı bulamadılar.

Haber ve araştırma: Halil GEYİK (KahramanMarasSpor.org)