Site Logo

Mustafa Semercİ:''3 PUAN İÇİN GİTTİK 1 PUANLA DÖNDÜK''

Ligin ilk yarısının son maçında İstanbul Deplasmanında Silivrispor ile karşılaşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor deplasmandan 1 puanla döndü.

Zorlu Deplasmanda alınan sonuca sevinemediklerini ifade eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Mustafa Semerci, 3 puan için gittik, iyi oynadık ama iyi oyunumuzu galibiyet ile taçlandıramadık” dedi.

Başkan Semerci Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Spor Servisine yaptığı açıklamada, Deplasmanda oynanılan Silivrispor müsabakasının ilk dakikasında golü bulduklarını rakibin ise uzaktan gelen bir şut ile beraberliği sağladıklarını ifade ederek sahada iyi oynamalarına rağmen galibiyet alamadıklarını ifade etti.

3 Puan için gittikleri Silivri deplasmanından alınan 1 puan sevinemediklerini ifade eden Semerci, “Ligin ilk yarısının son maçını oynadık İstanbul’da, İstanbul’a giderken 3 puan parolası ile gittik. Bu maçı alma zorunluluğunda olduğumuzu biliyorduk. Bunun bilinci ile sahaya çıktık. İlk golü de ilk dakikada kazandık. Buda bizi sevindirdi. Bu golün ardından fazla geçmeden Silivrispor’un uzaktan atılan bir gole engel olamadı kalecimiz. Dolayısı ile de maç 1-1 sona erdi. Müsabaka içerisinde birçok pozisyon vardı. İyi oynayan taraf bizdik. Ama maalesef bu iyi oyunumuzu gole çeviremedik, taçlandıramadık. Ligin son maçı olması hasedi ile biraz daha stres yaptı galiba futbolcularımız. Ligin ilk maçları ve son maçları her zaman zor olur psikolojik olarak. Tatil havasına girer futbolcular. Dolayısı ile de istenilen performansı gösteremezler. Biz futbolcularımızı Psikolojik olarak bu maça iyi hazırlamıştık. Önce maç sonra tatil demiştik. Dolayısı ile futbolcularımız onu sahaya yansıttığını gördüm ben. Yürekten oynadılar ama olmadı. Artık yapacak bir şey yok ikinci yarıda önümüze bakacağız. Birkaç takviye ile takımımızı istenilen düzeye getireceğiz inşallah” dedi.

“ARTIK BU İŞİN İÇERİSİ DIŞARISI YOK”

Ligin 2. Yarısına hedefleri doğrultusunda iyi takviyeler ile işi biraz daha ciddi bir çalışmalarla hazırlanacaklarını ifade eden Semerci, “Ligin ilk yarısının bitmesi ile iyi bir kamp devresinden sonra amaçladığımız hedefe ulaşacağımıza inanıyorum. Ligin genel anlamda baktığımız zaman herkes birbirini yenebiliyor. Dolayısı ile de 2. Yarıda daha güçlü bir Belediyespor izlettireceğimize inanıyorum. 1 aylık Ligin arasını kamp programı ile iyi bir şekilde değerlendireceğiz İnşallah. İlk yarıda kayıp etmiş olduğumuz o puanları 2. Yarıda telafi edeceğiz. Artık bu işin deplasmanı kendi sahası yok diye düşünüyorum. Hem kendi sahamızda hem dış deplasmanda en iyi futbolu sergileyerek hak ettiğimiz yere geleceğiz diye düşünüyorum.

“İLK YARIDA KAYIP EDİLEN PUANLARI TELAFİ EDECEĞİZ”

Profesyonel Lige çıktıklarından bu yana Ligde azimli bir şekilde çalıştıklarını ve her zaman İddialı bir takım kurduklarını ifade eden Semerci; “Geçen sezon Şampiyonluğu kovaladık, Play-Off’lar da kayıp ettik. Bu sezon ise iyi mücadele etmemize rağmen çok puan kayıp ettik. Hedefimiz geçen sezonki gibi şampiyon olarak 2. Lige çıkmak. Biz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor olarak birinciliğe talibiz. İkinci olmak istemiyoruz. Biz hedefi olan bir kulübüz ve hedefimizden kopmadan Şampiyonluk için mücadele edeceğiz. İlk yarıda kayıp ettiğimiz puanları 2. Yarıda telafi edeceğiz. İkinci yarıya Recep Hocamızın da gerekli gördüğü yerlere takviyeler yaparak iyi bir kamp dönemi ve çalışmalar çerçevesinde ulaşacağımız Şampiyonluk hedefine ümit ediyorum. Çünkü bu takım gruptaki en iyi takımlardan bir tanesi şuanda bulunduğumuz konum aslında layık olduğumuz bir konum değil, buna inanıyorum. Bunun içinde elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz” dedi.   

“ERKEN GOLÜ BULMAK BİZİ SİTRESE SOKUYOR”

Silivri deplasmanında erken bulunan golün takımı strese soktuğunu ve ardından rakibin golünün ise takımın direncini kırdığını ifade eden Başkan Semerci, “Bizim açımızdan puansal anlamda çok önemli bir maçtı. Üste kalmak adına 2. Yarıdaki hedeflerimize ulaşmak için çok önemliydi. 3 puanın çok önemli olduğu bir maçtı. Tabi bu ister istemez bütün çabamıza rağmen oyuncularımızı birazcık strese soktu. Tabi golü erken bulduk. Arkasından uzaktan gelen bir şut ile ev sahibi beraberliği sağladı. Müsabakanın özellikle 2. Yarısında iyi pozisyonlarda yakaladık ama maalesef istenilen sonuca ulaşamadık ve 1 puanla İstanbul deplasmanından dönüş yapmak zorunda kaldık” dedi.

“A.Ş. STATÜSÜNE KAVUŞTUK”

Profesyonel ligde bütün takımların Prosedür gereği A.Ş. olacağına vurgu yapan Semerci, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’umuz Prosedür gereği Anonim şirket oldu ve ikinci yarıya A.Ş. olarak başlayacak. Şuanda Resmi olarak Federasyona başvuru yaptık. 2. Yarı A.Ş. olarak sahaya çıkacağız” dedi. 

Haber: İlker YİYEN