Site Logo

“Bu hasta öldü, yenİlerİnİ kurtarmak gerek”

Gaziantep’te buz gibi havada karşılaşmayı beraber izlediğimiz Dr. Ahmet Hakan Beyazıt hocamın maç için yaptığı bu yorum bana göre mücadeleyi ve bundan sonraki süreci anlatan en anlamlı söz oldu. Değerli büyüğümüz ve hocamızın söylediği bu söze kulak vermek ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçını unutarak bundan sonraki hastaları kurtarmak için ter dökmek gerekir…

Büyük bir heyecanla hazırlandık Kahramanmaraşspor’un Gaziantep’te oynayacağı maça. Sağ olsun Ahmet Hakan hocam, basın sektörünün duayen isimlerinden Fatih Nalbantbaşı’nı, Memleket Gazetesi’nden Mahmut Beyaz’ı ve benim için arkadaştan öte bir kardeş gibi olan Mustafa Kılınç’ı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçını izlemeye beraber gitmeye davet etti…

Hocamızın bu anlamlı teklifini kabul ettik ve Kahramanmaraşspor sevdası ile düştük yola. Kahramanmaraşspor’un cefakar ve vefakar taraftarı da bu yola çıktı ve buz gibi Gaziantep havasında takım geriye düşene kadar olağan üstü bir destek verdi…

Yola çıkmadan önce içimden bir ses bugün deplasmanda kazanacağız diyordu. Bu düşüncemi Ahmet Hakan hocam ile paylaştım ve ‘sende uğur getirirsin’ dedim. Hepimizin ortak düşüncesi takımın galip gelmesi ve bu zorlu süreçten geçen yıllarda olduğu gibi başarıyla çıkmasıydı.

Soğuk havaya rağmen maçı izlemeye gelen Kahramanmaraşlıların sayısının fazla olması, karşılaştığım tüm tanıdıkların bugün buradan ‘üç puan ile döneceğiz’ demesi yola çıkmadan önce içimi kaplayan galibiyet düşüncesini adeta ateşler gibiydi.

Fethiyespor’un deplasmanda farklı kazanması, rakiplerimizin de aradaki puan farkını her geçen gün artırması bizim için üç puanı ihtiyaç değil, mecburiyet haline getirmişti.

Stadyumdaki yerimizi aldık ve hakem doksan dakikayı başlatan düdüğünü çaldı.
Kahramanmaraşspor maça o kadar istekli başladı ki, ‘işte bugün burada kazanacağımız kesinleşti’ dedim.

Takımın geliştirdiği üst üste ataklar Büyükşehir Belediyespor defansını ve kalesini bunaltırken, Azuka’nın ayağından gelen gol buz kesmiş Kamil Ocak Stadyumu’nu adeta Ağustos ayındaymış gibi ısıttı.

İlk yarının böyle tamamlanması ve ikinci yarıda da bu üstünlük 86. dakikaya kadar devam etmesi Kahramanmaraşsporluları strese soktu. Bu streste bizi üç puandan etti diye biliriz.

Ev sahibi ekibin üst üste bulduğu iki gol bizi üç puandan ederken, hem şahsım hem beraber yola çıktığım insanlar hem de taraftar çok büyük bir üzüntü yaşadı.

Takımın bu durumuna sitemimi dile getirirken, Dr. Ahmet Hakan Beyazıt hocam, ‘Bugün bu hastayı kaybettik. Artık yeni hastalar kurtarma zamanı’ diyerek durumumuza kendi gözünden verile bilecek en güzel cevabı verdi.

Evet hocamızın da söylediği gibi Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçını Kamil Ocak Stadyumunda bırakarak oradan ayrıldık. Oyuncuların, teknik ekibin ve taraftarın da aynı düşüncede olmasını dileyerek.

Bugüne kadar takıntı haline getirdiğimiz, ahlarla ve vahlarla dillendirdiğimiz maçların bizim için ölmüş bir insan olduğunu ve sadece onun ölüm şeklinden ders çıkararak yeni hastaları kurtarmak için mücadele etmemiz gerektiğini öğrendik.

Bu hastayı kurtarmak için hep birlikte bir şeyler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Öyle yada böyle, kabullensek de kabullenmesek de bu takım bu memleketindir.

Takımın her aldığı başarısızlık şehrin kariyer defterine not ediliyor. Bu olumsuz notlar yüzünden şehrimiz kötü bir imaja sahip olmak üzere. Bizim de spor kenti olmamız ve adımızı bırakın Türkiye’ye dünyaya duyurmak için buna ihtiyacımız var.

Bu hastaya ilk müdahalemizi de 1461 Trabzonspor karşısında vereceğimiz destek ile yapalım. Bu müdahalenin takımı kurtaracak güce sahip olduğunu biliyorum. Aksi durumda ne bu şehir futbolda gelişir ne de istediğimiz konuma gelebiliriz.

Ben bu duygu ve düşüncelerle herkese SPORLA DOLU GÜNLER dilerken, karşılaşmaya bakış açısıyla bana bu yazıyı yazmada ilham olan Dr. Ahmet Hakan Beyazıt hocama da çok teşekkür ediyorum.