Site Logo

“TRİBÜN KALLEŞLİK YERİ DEĞİL, KARDEŞLİK YERİDİR”

Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Başkanı Dursun Özçelik, Denizli Yeşil Cephe Taraftar Grubunun kardeşlik çağrısında yanlarında olmak için Denizli’ye gitti.

Geçtiğimiz cumartesi günü Denizli'de tüm Türkiye'yi sarsan olayda, kurşunlara hedef olarak yaşamını yitiren Fatih Eroğlu'nun lideri olduğu Yeşil Cephe Taraftar Grubu'ndan tarihi çağrı geldi.

Denizlispor taraftar grubu Yeşil Cephe'den Türkiye tribünlerine önemli bir mesaj geldi. Tüm takımların taraftarları bayrak ve atkılarıyla 8 Aralık Pazar günü oynanacak "Denizlispor-Fethiyespor" maçına davet edilmişti.

Denizlispor'un Yeşil Cephe Taraftar Grubu, "Gün birlik olmak zamanı ise gelin dostlar birlik olalım. Bu acı günümüzde bizi en çok mutlu edecek şey Fatih ağabeyimizin de dediği gibi tüm tribünlerle kardeş olmak, Tek yumruk olmaktır. Geçirdiğimiz kapkaranlık günlere inat yaşasın renklerin kardeşliği diyebilmek için hepinizi aramızda görmekten onur duyacağız" mesajını yayınlayarak  Antalyaspor,  Göztepe,Karşıyaka,Bucaspor,Bursaspor,Gençlerbirliği,Ankaragücü,Manisaspor,Fethiyespor, Nazillispor,Trabzonspor,Altay,Altınordu,Eskişehirspor,Sakaryaspor,Kocaelispor,Samsunspor, Konyaspor,Karabükspor,Boluspor,Zonguldakspor,Giresunspor,Batmanspor,Diyarbakırspor,

Galatasaray,Fenerbahçe,Beşiktaş,Kartalspor,Adanademirspor,Adanaspor,Mersinİdmanyurdu, Tarsusİdmanyurdu,Beypazarı Şekerspor,Konyaspor,Balıkesirspor,Şanlıurfaspor,Kahramanmaraşspor, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, Gaziantepspor, Gaziantep büyükşehir Belediyespor, Elazığspor, Kayserispor, Rizespor, Adıyamanspor, Dersimspor … Ve daha adını sayamadığımız tüm kulüplerin taraftarlarını atkı, forma ve pankartlarıyla Pazar Günü şehrimize davet ediyoruz. Gün birlik olmak zamanı ise gelin dostlar birlik olalım, bu acı günümüzde bizi en çok mutlu edecek şey Fatih ağabeymizin de dediği gibi tüm tribünlerle kardeş olmak, Tek Yumruk olmaktır. Geçirdiğimiz Kapkaranlık Günlere İnat Yaşasın Renklerin Kardeşliği diyebilmek için hepinizi aramızda görmekten onur duyacağız” denildi.

Bu çağrı üzerine Kahramanmaraş’ı temsilen Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Başkanı Dursun Özçelik, 7 Aralık Cumartesi günü Hava yolu ile aktarmalı olarak Denizli’ye gitti.

Üzeninde Kahramanmaraş’ın 2 takımının da armasını taşıyan Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneğinin özel tasarladığı forma ile Denizli’ye giden Başkan Dursun Özçelik MADO ve Ekremspor Sporsorluğun da Denizli’ye Forma, atkı ve Fıstık ezmesi gibi hediyeler götürerek Denizli Yeşil Cephe Grubunun düzenleyeceği organizasyonlarda yer alacak.

Başkan Özçelik giderken Gazetemiz Spor Servisine yaptığı açıklamada,  “PTT 1. Ligde mücadele eden Temsilcimiz ve uğruna milyonlarca Kilometrelerce gittiğimiz Kahramanmaraşspor’umuzun rakiplerinden Eğe Temsilcisi Denizlispor’un geçtiğimiz günlerde iki taraftar grubu arasında yaşanan ve bir kişinin ölümü, 14 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavganın ardından Yeşil Cephe Taraftar Grubunun Tüm takımlara göndermiş olduğu çağrı üzerine Denizli’ye Destek için gidiyorum. Orada Organizsasyonlara katılıp daha sonra Stadyumda Denizlispor- Fethiyespor karşılşamasını izleyeceğim. Amacım Birlik Beraberliğin olduğu yerde Kahramanmaraş’ında olduğunu kanıtlamak. Bu vesile olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneğinden tek ben katılarak Kahramanmaraş’ı temsil edeceğim. İsterdim ki diğer derneklerden de 1’er kişi katılsın. Tribün Kalleşlik yeri değil, Kardeşlik yeri olduğunun savunan biriyim. Analar - babalar artık ağlamasın, Şiddete yaralanmalara acı ölümlere dur demek için, dil, din, renk, ırk ayrımı gözetmeksizin farklılıklarımızla güzel olduğumuzu bilerek, birbirimizi kanın kanla değil, sevgiyle dostlukla biteceğini gösterebilmek için gidiyorum. En çok da düşmanlıktan, husumetten beslenen kan emici baronların oyununa gelmemek için alternatif bir tribün kültürü oluşturma mücadelemiz sürecek” dedi. 

Haber: İlker YİYEN