Site Logo

12 Şubat Stadyumu Yasal Süreç Engelİne TakIldI...

Kahramanmaraşspor Taraftarının Merakla beklediği 12 Şubat Stadyumu Yasal Süreç engeline takıldı.

Daha önce uzun bir süre atıl durumda bulunan 12 Şubat stadının Kahramanmaraşspor’dan gelen talep üzerine harekete geçilerek çalışmalar sonucunda yeniden hizmete açılması ile birlikte Kahramanmaraşspor’un 2 yıl içerisinde gösterdiği başarı sonucunda PTT 1. Lige çıkması ile Kriterlere uymayan ve Tadilat isteyen 12 Şubat Stadyumu revizyondan geçirilerek yeni yüzü ile Kahramanmaraş’a hizmet edecek.

SANSASYONEL HABERLERE ALDANMAYIN!

Sosyal Paylaşım Sitelerinin de gündeminde olduğu 12 Şubat Stadyumunda hareketli günler yaşanırken Sosyal Paylaşım siteleri 12 Şubat stadyumunun 1461 Trabzon maçına stadyumun hazır olduğunu ve maçın oynatılacağına karşın Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ağzından Sansasyonel haber ile taraftarın kafasını kurcalıyor.

Bu habere Kahramanmaraş Bugün Gazetesi aracılığı ile cevap veren Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü Ali İhsan Kabakcı, konunun doğru olmadığını ifade ederek, Stadyumun çimlerle alakalı yasal sürece takıldığını ve büyük ihtimalle 12 Şubat stadyumunda müsabakanın 2. Devre oynatılacağını ifadelerinde yer verdi.

“DEDİKODULAR MİDE BULANDIRIYOR”

 İl Müdür Ali İhsan Kabakcı konuşmalarını şu şekilde sürdürdü; “Bilindiği gibi 12 Şubat Stadyumunun güçlendirilmesi, elden geçirilmesi ve Kahramanmaraş’a yakışır bir stadyum haline gelmesi için yapılan çalışmalar doğrultusunda müteahhit firmamız iş teslimi yaptı ve stadyumu bizlere teslim etti. Müteahit firma bu teslimatla birlikte işten sıyrılmış oldu. Bize teslimatıyla birlikte bizde personellerimizle birlikte çimin sulanmasını, Aydınlatma direklerindeki ışığın ayarını, stadyum dış cephe ve iç cephe boyasını, koltuklandırma işini ve vip odalarının hazır hale gelmesini sağladık. Şuanda tek eksik yani TFF’ye göre çim de bir yasal süreç’e takıldık. Bu süreç çim serimi ile birlikte 90 gün yani 3 ay. Biz ise çim serimini 25 aralıkta tamamlamış oluyoruz. Bunun yanı sıra Ankaradan gelen ekipler ise Köklerin aralığı yani çimin kaynağının sağlam olmadığı gerekçesi ile 2 hafta daha işi uzatarak yasal süreç ile stadyumun sezonun ilk yarısının tamamlanmasına köklerin kaynaması için müsabaka oynanılmasına izin vermedi. Bizim elimizde olsa biz Trabzon 1461 maçını da samsun maçını da burada oynatmak isteriz ama bizim yapacağımız bir şey yok. Ortalığa atılan dedikodular, söylenilmeyen kelimeleri söyledi demek doğru bir şey değil, bu tür söylenimler mide bulandırıyor. Bizde 12 Şubat stadyumunda maç seyretmek istiyoruz ama Yasal süreç bu şekilde ilk yarıda burada maç oynayamayacağız gibi görünüyor, tahminim ikinci yarının ilk maçını burada oynarız” dedi.

“TFF İŞİ RİSKE ATMAK İSTEMİYOR”

Stadyumun yasal sürece takıldığını, stadyumdaki tadilatın taraftarın özlemle beklediğini ifade eden Kabakcı, Kahramanmaraşspor taraftarları stadyuma gelerek stadyumdaki çalışmaları inceliyorlar. Onlara çalışmalar yavaş ilerliyor gibi gözükebilir ama çalışmalar iyi şekilde ilerleme kayıt ediyor.  Burada görmüş olduğunuz kapalı mekanın oluşmasıyla birlikte 12 Şubat stadyumu Kahramanmaraşspor’un PTT 1. Ligdeki futbol maçlarını oynayabileceği çok nezih çok güzel stadyum olarak karşımıza çıkacak. Tabiî ki buradaki süreç yasal bir tarih verildi. Çim süreci yasal bir süreç, onlar Kayserideki Arena stadyumundaki gibi 1 maç oynatıp çimleri 2 ay sonra yeniden değiştirmek istemiyor. TFF işi riske sokmak istemiyor. Durmadan incelenerek iyi bir zemin oluşması için mücadele ediliyor. Bizlerde Kahramanmaraş’ımızın ve Kahramanmaraşspor seyircilerinin o bilinen 12 Şubat ruhu olarak tabir ettiği stadyumumuzda en hızlı bir şekilde onlara bu alanı tamamlayabilmenin gayreti içerisindeyiz. Gerçekten tüm teşkilatımız ve kurumumuz da çalışan personelimiz gece gündüz çalışıyorlar. Biz bu süreçte çevre düzenlemesini yapıyoruz. En kısa sürede Kahramanmaraşspor’un maçlarını burada oynattırma gayreti içerisinde olacağız. Stattaki seyirci konforunu çok önemsiyoruz. 12 Şubat Stadı'nı gece maçlarına hazır hale getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

“SEYİRCİMİZ 12 ŞUBAT`TA AĞIZ TADIYLA MAÇ İZLEYECEK”

Kahramanmaraşspor’un PTT. 1. Lige çıkmasının büyük bir başarı olduğunu anlatan ve yeni sezonda futbol severlerin daha güzel bir statta maçları izleyeceğini belirten Kabakcı şu şekilde konuştu: “Tabi PTT 1. Lig hem görsel bir lig hem de bu gün süper lig ayarında bir lig olarak görülüyor. Biz bu öngörüyü görerek Sayın Bakanımız gelmeden de geçen yıl itibariyle tabi bu stadın ışıklandırılması için bir çalışma başlatmıştık Sayın Bakanımızın Kahramanmaraş’a gelişiyle birlikte özellikle Kahramanmaraşspor`un da PTT 1. Lige çıkması tevafuk oldu. Kahramanmaraş’ta PTT 1. Ligin seyircinin hiç bir sıkıntı çekmeden başka statlara çok acil gidişat göstermeden gidip de şurada oynayalım, şurada yapalım bu yılı böyle geçiştirelim demeden lezzetiyle, seyircimiz 12 Şubat stadından ağız tadıyla bir müsabaka izlesin istiyoruz. Bunların hepsi ön görülerek çalışılarak gerçekleşen bir çalışma, Bunun yanında da takımlarımızın soyunma odaları, ıslak zeminler diye tabir ettiğimiz zeminlerimiz, Basın odamız, vip odalarımız ve dış kaplamaları felan yenilendi.  Yaklaşık 1200 metre karelik yeri olan bir alanı, ışıklandırmamız ve harika bir çim sahaya kavuşmamız, 36 noktadan bilgisayar sistemli otomatik sulama sistemli mevcut olan bir saha oldu. 

Haber: İlker YİYEN