Site Logo

BU TÜR OLAYLAR FUTBOLA GÖLGE DÜŞÜRÜYOR

Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Denizli de yaşanan olaylardan dolayı kınama yayınladı.

PTT 1. Lig takımlarından Denizlispor’un deplasmanda Tavşanlı Linyitspor ile oynadığı ve 2-1 galip ayrıldığı müsabakanın ardından Denizlispor taraftar grupları Yeşil Cephe ve 57 Gençlik arasında Kütahya’da başlayan gerginlik, Denizli’de de devam etmişti.

Yeşil Cephe taraftar grubu liderlerinin, sorunları konuşmak üzere 57 Gençlik Grubu’nun Atatürk Stadı’nda bulunan dernek binasına gittiğinde çıkan silahlı kavgada, biri ağır 17 kişi yaralanmış, Yeşil Cephe taraftar grubu lideri Fatih Eroğlu kaldırıldığı Denizli Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

Cumartesi günü tüm Türkiye’yi sarsan olayda, kurşunlara hedef olarak yaşamını yitiren Fatih Eroğlu’nun lideri olduğu Yeşil Cephe taraftar grubundan yapılan açıklama ile Türkiye Tribünlerine tarihi bir çağrı yapıldı. Bu çağrıya karşılık Kahramanmaraş’ın bütün takımlarına eşit mesafede yaklaşan Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği kınama mesajı yayımladı.

Kahramanmaraş büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Kurucu üyesi ve Dernek Basın Sözcüsü Gazeteci ilker Yiyen yaptığı açıklamada Bu tür olayların futbola gölge düşürdüğünü savundu.

Gazeteci İlker Yiyen yaptığı açıklamada “Maalesef her şeyde olduğu gibi futbol konusunda da kavram kargaşaları, anlam kaymaları oluşmuş; niyetler, amaçlar, araçlar değişmiş; spor, dostluğun değil kavgaların, yanlışlıkların, yolsuzlukların, inanılmaz şikelerin, inanılmaz paraların döndüğü çok farklı bir kulvara dönüşmüştür. Son zamanlarda spor müsabakalarında meydana gelen olaylar, sporda rekabetin yok olduğunu, şiddetin egemen hale geldiği gerçeğini meydana çıkarmıştır. Kendi takımı müsabaka kaybettiği zaman etrafa zarar vermenin, diğer takımın taraftarlarını dövmenin, mekânları eşyaları araçları tahrip etmenin hiçbir sebebi yoktur. Sporda şiddetin ortadan kaldırılması için insanların neden bu hale geldiğinin sosyolojik sebeplerini araştırmak ve gereğini yerine getirmek lazımdır. İnsanoğlu bencil bir varlık olmuş, kendi fikrini, kendi tercihini, değişmez doğrular olarak kabul etmiş; fikri karşısında başka fikri, tercihi karşısında başka tercihi kabullenmez bir hale bürünmüştür. Kendi bencilliğini her sahada ortaya koyan insanoğlu, sporda da bencil davranmakta, fikriyle mücadele edemediği durumlarda daha hırçınlaşmakta, hırçınlık bazen yerini inanılmaz kavgalara terk etmektedir. Takımı kaybedince kaybetmeyi hazmedemeyen taraftarlar etrafı yakıp yıkmaktadırlar. En son olarak ta Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde oynanan TKİ Tavşanlı Linyitspor – Denizlispor karşılaşmasında takımlarının deplasmanda 1-2 galip gelmesine rağmen Denizlispor’un taraftar gruplarını kendi kendilerine zarar vermesi Futbolu teröre sürüklüyor. Bu tür olayları Futboldan uzak tutulmalı. Liderini kayıp eden Denizlispor’un Yeşil Cephe Taraftarları bu olaya yaklaşım olarak Tüm Türkiye deki Taraftar Gruplarını ve Taraftar Derneklerini bu olayı Protestoya ve birlik beraberliğe çağırarak Tribünlerde tek vücut olmaya 08/12/2013 tarihinde Denizli Atatürk Stadyumunda oynanacak olan Denizlispor-Fethiyespor maçına davet ettiler. Bizde bu çağrıya kulak vererek Derneğimizden 2-3 temsilci ile Kahramanmaraş’ı temsilen Denizli deki maça katılacağız. Biz birliğin ve sporun olduğu her yerde olacağız” dedi.

“KAVGA VE GÜRÜLTÜ İLE BİR YERE VARILMAZ”

Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Halil Geyik ise Sporun sevgi ve kardeşlik olduğunu maçın doksan dakika oynandığını dostluğun ise baki kaldığını savundu.

Geyik, “Spor’da öfkenin kinin bir tarafa bırakılması gerektiğini düşünüyorum. Spor sevgi ve kardeşlik çerçevesinde yürütülmeli. Maç 90 dakika sahada oynanır. Dostluk ise baki kalır. Kavga ile gürültü ile bir yere varılmayacağını görüyoruz. Yüreğine ateş düşen anne-babaların çoğalmaması adına bu kavga son bulsun artık. Biz Kahramanmaraş Büyükşehir Spor taraftarları Derneği olarak derneği faaliyete geçirdiğimiz günden bu yana biz her zaman birlik beraberliği önemsiyoruz. Kahramanmaraşspor’umuzu ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’umuzu destekliyoruz. Bunun yanı sıra tüm Türkiye kulüplerinin taraftarları ile birlikte hareket etmeye hazırız. Bu nedenle Derneğimiz temsilcilerinden 2-3 kişiyi Denizli iline göndererek Kahramanmaraş’ı ve derneğimizi temsil etmesi için Denizlili kardeşlerimize destek vereceğiz. Hepimiz kardeşiz, artık bu öfke bu terör olayları son bulsun” ifadelerini kullandı.