Site Logo

Fatİh KöŞker: ''Herkes Haddİnİ Bİlecek''

Deplasmanda Karagümrükspor’a 4-1 mağlup olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da moraller bozuk.

HERKES HADDİNİ BİLECEK!

Ligde son haftalarda alınan sonuçla inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kulübü Futbol Takımı Genel Kaptanı Fatih Köşker, “Bu takımda oynamak istemeyenin bu takımda işi yok diyerek isteyen gidebilir. Bu takımda oynamak isteyen herkes haddini bilerek oynayacak” dedi.

Spor Toto 3. Lig 1. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Kahramanmaraş büyükşehir Belediyespor’da Genel Kaptan Fatih Köşker, Deplasmanda alınana mağlubiyetten dolayı üzgün olduğunu ifade ederek Karagümrük karşısında kötü bir oyun sergilediklerini” ifade etti.

Ligin 15. Haftasında deplasmanda alınana mağlubiyeti hak ettiklerini ifade eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un Genel Kaptanı Fatih Köşker maç sonrası Gazeteci ilker Yiyen’e deplasmanda oynanan maçı değerlendirdi.

“HAK ETTİĞİMİZ MAĞLUBİYETİ ALDIK”

Karagümrükspr’u daha önceden takibe aldığı ve çekindiği bir takım olduğunu ifade eden Köşker, “Biz deplasmana 3 puan parolası ile gittik ama olmadı. Deplasmanda 4-1’lik bir sonuçla mağlup olduk. Karagümrük maçı benim daha önceden tanıdığım çekindiğim maçlardan birisiydi. Ama biz bu hafta saha içine bakarsak hak ettiğimiz bir mağlubiyet aldık. Doğru konuşmak gerekirse yenilgiyi hak ettik. Çünkü sahada kazanmak için futbolcu arkadaşlarımız hiçbir mücadele vermediler. Kazanmak için hiçbir girişimde bulunmadılar. Bundan dolayı Karagümrük’ü tebrik ediyoruz. Ama bunlardan biz hem yönetimsel hem de teknik anlamda ders çıkarabilirsek ileride aynı hataları bir daha yapmamak adına palan projesini yaparsak bu grupta her hatanın telafisi var diye düşünüyorum” dedi.

“GRUPTA HERKES LİDERLİK İÇİN MÜCADELE EDİYOR”

1. Grupta her takımın şampiyonluk için mücadele ettiğini ifade eden Köşker, “Yenmiş olsaydık üst sıralara çıkacaktık ama şimdi 8-9. sıradayız. İki önemli maç var önümüzde bu hafta Derince gibi güçlü bir rakiple oynayacağız. Daha sonrasında da Silivri ile ilk yarıyı kapatacağız. Bu iki maçta bizim olmazsa olmazımız 6 puan. 6 puanı aldığımızda inşallah ilk dörtte ilk beşte bu ligi bitireceğimizi düşünüyoruz. Buna göre de devre arasında bu takıma inşallah ciddi takviyeler yapıp ikinci lige çıkartacak çıktığımızda da ikinci lig de oynayacak futbolcular olmasını arzu ediyoruz. Biz belki sezon başında bir yanlışa düşmüş olabiliriz. Ama bizim daha 19 tane maç var 57 puan maksimum biz bu puanları aldığımızda biz ligi iyi yerde bitireceğiz. İyi yerde nedir biz ligi lider bitireceğiz. Olamıyorsak play of’a gidebilmektir. Onun altı bizim için başarısızlıktır. İnşallah Derince maçı çok çok önemli ben bnudan dolayı Kahramanmaraşlı sporseverleri, Kahramanmaraş Belediyespor’a gönül verenleri bu hafta oynayacağımız Derince maçına davet ediyorum” dedi.

“HERKES KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERECEK”

Takımın bir türlü istikrar sağlayamadığını savunan Genel Kaptan Köşker, “Yarım devrelik transferden ziyade 1,5 yıllık transfer yapacağız. Bunları da tespit ettiğimiz arkadaşlarımız da var önümüzdeki bu maçı atlattıktan sonra hocalarımızla oturup konuşacağız. Kadroda nasıl organize yapacağımıza karar vereceğiz. Herkes kendine de çeki düzen verecekler, futbolcularımızda sonuçta meslekleri bu başarılı olmak istiyorlarsa haftada bir gün 90 dakika canlarını dişlerine takacaklar, koşturacaklar. Benim arzuladığım futbolcu tipi maç bittikten sonra kımıldayacak hali kalmayacak futbolcu olması lazım. Gidip yatağına yatacak istirahatini yapacak. Maç bittikten sonra nereyi geziyim hevesindeki futbolcu varsa bu adamdan futbolcu olmaz herkes kendine çeki düzen verecek” dedi.

“İYİ NİYETİMİZİ KÖTÜ KULLANIYORLAR”

Takımda hiçbir futbolcuyu ayrım yapmadan yardımcı olduklarını ifade eden Köşker, herkes haddini bilecek bizim iyi niyetliliğimiz kötüye kullanılıyor. Biz futbolcu kardeşlerimizi transfer ederken de burada biz sizin yöneticiniziz sizin ağabeyiniz dedik, geçtiğimiz süreçte de böyle yapmaya çalıştık. Ben diyorum ki acaba burada mı yanlış yapıyoruz, bu kadar ilgi çok mu fazla diye herkeste yerini haddini bilecek. Bu kentin başarıya ihtiyacı var, biz bunu futbolcularımıza yansıtamamışız demek ki. Burada kendimi hatalı buluyorum. Bundan sonra yansıtmasını bileceğiz her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Bundan ikinci lige nasıl giriş yapacağımız herkes görecek. Onun için biz inandık sezon sonu inşallah ipi göğüslemek istiyoruz. Bundan dolayı da her türlü fedakarlığı yapmak adına da yönetim olarak hazırız” dedi.

“3 PUANA İNANDIK AMA BAŞARAMADIK”

İstanbul deplasmanına 3 puan parolası ile gittiklerini ifade eden Köşker, “İşin doğrusu maç ısınmasına çıktıklarında ben hocama, hocam ısınma ne ısınması, puan ısınması mı, puan ısınması dedi hakikaten ısınmada çok hırslılardı. Kendilerini çok eminlerdi. Maç öncesi, maç toplantısında aynı havayı bende hissettim. Çok umutluydum. Taki maç başlayana kadar maç başladıktan sonra sahada hakikaten ben futbolcu arkadaşlarımın hiçbirini tanıyamadım. Çok kötü oynadık. Bireysel konuştuğumuzda çocuklar hiçbir sorunlarının olmadığını, sorunların kendilerinde olduğunu, özgüvenlerinde problemler olduğunu söylediler. Yaş ortalamasına baktığımızda çocuklar 18-23 yaş arasındalar. Çocuk denecek yaştalar. Ama demek ki daha fazla motivasyon gerekiyormuş.  Biz bu aşamadan sonra ona bakacağız. 1. ile 16. arasında çok fazla bir puan farkı yok kopuk giden bir durum yok bundan dolayı doğru işleri yapan ikinci yarı bu ligi götürür diye düşünüyorum” dedi.

“TRANSFERİ İYİ YAPAN İPİ GÖGÜSLER”

Ligdeki takımların birbirine denk olduğunu ifade eden Köşker, Ligin ilk yarısının bitimine 2. Haftalık bir zaman zarfı kaldı. Ama ben şundan ümitliyim bulunduğumuz gruba baktığımız zaman da her takım herkesi yenebiliyor. Artık her takım birbirine değer veriyor. Herkes de iyi oyuncular transfer ediyor, kim daha iyisini alıyorsa da ipi göğüslüyor. Biz belki sezon başında bir yanlışa düşmüş olabiliriz. Ama bizim daha 19 tane maç var 57 puan maksimum biz bu puanları aldığımızda biz ligi iyi yerde bitireceğiz. İyi yerde nedir biz ligi lider bitireceğiz. Olamıyorsak play-of’a gidebilmektir. Onun altı bizim için başarısızlıktır. İnşallah Derince maçı çok çok önemli” dedi.

“BİRAN ÖNCE SONUCA GİTME DERDİNDELER”

Takımda Ligin başından bu yana futbolcuların saha içerisinde çok kart gördüklerini ifade eden Köşker, Ben Fazla kart olayını şuna bağlıyorum, bir an önce sonuca gitme arzuları var. Bir an önce olayı bitirelim derdindeler. Yaşlarına baktığımızda profesyonel futbolcu diyoruz ya profesyonel futbolcunun yapmaması gereken işleri yapıyorlar. Bir oyuncu takımı için kart gördüğünde yönetici olarak bunu ödüllendirmek gerektiğini hissediyorum. Dakika 90 maç 0-0 kırmızı kart gördü hiç sorun değil ama gereksiz yere rakiple uğraşma hakemle uğraşma, gereksiz faul yapma gibi yönetmeliklerde var. 3. Lig hakikaten çok zor bir lig, hem hakem camiasıyla, hem futbolcu camiasıyla zor bir lig. Yetişmesi için gelen hakemlerin hepsi bizim gruba geliyor. Futbolcularda genç olduklarından, hakem de zaten kart gösterme heveslisi. Maçlara baktığımızda bu haftaki maçlarda bizim grupta yine dört tane kırmızı kart var. Hiç kırmızı kartsız hafta geçmiyor bizim grupta. Başkasının gördüğü bizi ilgilendirmez ama çok fazla kart görüyoruz bunun da önüne geçmemiz gerekiyor” dedi.

“HAKEM HATALARINI TFF’YE VE MHK’YA RAPOR EDİYORUZ”

Sezon başından beri son iki maç hariç hepsini rapor haline getirdiğini ifade eden Köşker, “Hem TFF yetkililerine hemde Merkez Hakem Kurulu’na bunları gönderdik kargoyla. Onu gönderdikten sonra ki haftaya baktığımızda Tekirova maçı vardı Ben Tekirova maçının hakemini beğendim. Dik duran futbol oynatmaya çalışan bir hakem yapısı vardı. Maç sonrasında ben gittim hakemi tebrik ettim. Güzel bir maç yönettiniz dedim. Bu girişimimizin faydalı olduğunu düşünüyorum. En azından dikkate aldığın düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte de inşallah iyi hakemler gelir. Bize düdük çalan hakem değil doğruyu çalan hakem istiyoruz. Yoksa biz Ümraniye maçına baktığımızda bir Trabzon maçına baktığımızda, bir Sivas maçına baktığımızda bizim burada 9 puanlık maçımız hakemler tarafından gitti diyebilirim” dedi. 

Haber: İlker YİYEN