Site Logo

“KULÜP YÖNETİMİ OLARAK HOCAMIZIN YANINDAYIZ”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor'un son iki maçından mağlubiyetle ayrılmasının ardından

artan dedikodulara cevap veren Kulüp Başkanı Mustafa Semerci, “Biz her konuda hocamıza

güveniyoruz ve onun yanındayız. Dedikodulara kulak asmadan hedefe ilerleyeceğiz” dedi.
Spor Toto 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor son iki haftayı puansız kapatmış ve bu durum takımda büyük bir moral bozukluğuna neden olmuştu. Bu durumu ve süreci değerlendirmek adına kulüp binasında bir basın toplantısı düzenleyen Kulüp Başkanı Mustafa Semerci, Futbol Şube Sorumlusu Fatih Köşker ve Teknik Direktör Recep Aydemir, takım hakkında felaket senaryoları çizenlere seslendi.
İlk olarak konuşan Kulüp Başkanı Mustafa Semerci, takımın deplasmanda çok iyi olduğunu ancak iç sahada Belediye Bingölspor maçı sonrasında kazanamama sendromu oluştuğunu ifade etti. Bunu düzeltmek için teknik heyetin gereken çalışmaları yaptığını ifade eden Semerci, bu anlamda yönetim olarak kendi görüşlerinin ise yönetimin aldığı kararlara saygı duymak olduğunu belirtti.

“DEDİKODUYLA BİZİ YIPRATAMAZLAR”

Kahramanmaraş futbol kamuoyunun kabul ettiği ve yediden yetmişe herkesin saygı duyduğu bir ismi takımın başına getirdiklerini aktaran Semerci, dışarıda oluşturulan dedikodulara kulak asmadan yola devam ettiklerini ve Recep Aydemir’in çalışmalarından son derece memnun olduklarını söyledi.
Semerci, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Teknik anlamda bir sorunumuz yok ve aksine çok güzel işler yapıldı. Biz teknik heyetimize güveniyoruz ve onların başarılı olacağına inanıyoruz. Dışarıda bir takım dedikodular oluşturuyorlar. Bizi Dedi koduyla yıpratmaya çalışanlar bunu başaramazlar. Bizi Dedikoduyla yıpratamazlar. Bu takım kesinlikle başarısız değildir. Çünkü rakiplerimizle puan farkına baktığınız zaman iki maçla telafi edeceğimiz durumdayız. Hocamız hem A takım açısından hem de alt yapı açısından çok büyük işler yaptı. Biz profesyonel bir takımız ve profesyonelliğin gereksinimlerini yerine getiriyoruz. Aldığımız kararların hiç birini duygusal yapmıyoruz. Eğer kararlarımızda duygusal davransaydık kendi evladımız olan iki çocuğumuzu kadro dışı bırakmazdık. Takımımız deplasman maçlarında çok iyi durumda. Ancak iç sahada biraz sıkıntı yaşıyoruz. Bunu da mutlaka teknik heyetimiz analiz etmiştir ve gerekeni yapacaktır. Biz onlara kararlarında saygı duyuyoruz ve en iyisini yapacaklarını biliyoruz. Bu ligde 6 puan ile lider olacak durumdayız. Tablo böyleyken insanların yersiz eleştiri yapması bu takıma zarar veriyor. Ben buradan bir kez daha hocamızın yanında olduğumuzu ve her zaman da onun yanında yer alacağımızı insanlara duyurmak istiyorum.”
“İSTENİLMEYEN PUANLAR KAYBEDİLDİ”

Sezon başından bu yana iyi bir grafik sergileyemediklerini ifade eden Semerci, “Sezon başından bu yana sık sık bir araya gelmeliydik. Bu bizim hatamızdır. Sizlerle sık sık bir araya gelemiyoruz. Ferdi olarak sık sık görüşüyoruz. Takımla ilgili bilgiler veriyoruz. Biz yola çıkarken sizin de fikirleriniz çok önemlidir dedik. Sizler bizlere sezon içerisinde yanlış yaptığımızda bizlere yön verdiniz. Bizi uyardınız. Bize doğruları gösterdiniz. Bizde doğrularımızı sizlere anlattık. İlk yarının bitimine 4 hafta kaldı. 2’si evimizde, 2’si dışarı da olmak üzere 4 maçımız kaldı. Ben grubumuzu Kahramanmaraşspor’un geçen sezon ki oynadığı grup gibi düşünüyorum. Hiçbir takım geçen sezonki gibi puan anlamında başını alıp gitmedi. 3 grubu da değerlendirdiğimizde puan aralıkları hemen hemen birbiri ile aynıdır. Herkes birbirini yenebiliyor. Sürprizler olabiliyor. Bu nedenle bizim son haftalardaki performansımızda bir düşüklük var. Bundan dolayı da istenilmeyen puanlar kaybedildi” dedi.

“GEÇEN SEZONKİ HATAYA DÜŞMEYECEĞİZ”

Geçen Sezon Ligde zirveyi zorladıklarını Play-offlar da elendiklerini ifade eden Semerci, “Geçen Sezon Şampiyonluğu kıl payı kaçırdık. Bu sezonda aynı hataya düşmemek için çalışıyoruz. Toplumda bir takım dedikodular var. Yönetimdeki arkadaşlar ile hiçbir sıkıntımız yok. Hepsiyle kardeşane bir şekilde istişareli bir şekilde dayanışma içerisinde biz yolumuza devam ediyoruz. Hocamızla ilgili de hiçbir sıkıntımız yok. Biz sezon başında da söylediğimiz gibi biz kurum takımıyız. Geçen yıl bazı sıkıntılar yaşadık. İstikrarsızlıklar oldu. Teknik ekip açısından 3 tane hoca değiştirdik. Bu da takımı olumsuz etkiledi. Bu hatayı öz eleştiri olarak kabul ediyoruz. Aynı hataya bu yıl düşmek istemiyoruz. Bunun yanında Recep Hocamız ile sezon başında anlaşmadan önce ferdi olarak hepiniz ile istişareler yaptık. Recep Hoca’nın doğru bir karar olduğunu söylediniz. Bizde sizden aldığımız bu destek ile tatmin olduk. Recep Hocamız ile masaya oturduk. Recep Hocam Kahramanmaraş’ı çok iyi biliyor. Kahramanmaraş insanını çok iyi biliyor. Futbolculuk kariyerine hiç kimsenin diyecek bir lafı yok. Aynı zamanda da ahlaki açıdan da bizim istediğimiz kriterlerde bir insan olduğumuzu düşünüyorum. Şu ana kadarda çalıştığımız süre içerisinde hocamız gerçekten bu işe liyakatli olduğunu düşünüyoruz. Bunun yanında hocamız ile ilgili gerçekten teknik anlamda bir sıkıntımız olsaydı, hiçbir zaman biz duygusal davranmazdık. Burada bende dahil olmak üzere yönetim kurulundaki arkadaşlar, hocamız, futbolcumuz hiçbirinin vazgeçilmezliği yoktur” dedi.

“HOCAMIZLA İLGİLİ HİÇBİR SIKINTIMIZ YOK”

Burada biz başarıya odaklanmışsak, bu başarının önünde ben engelsem ben giderim diyen Semerci, “Bu takıma zarar veren herkes bu takımda kalamaz. Fatih Bey engelse Fatih bey, Hoca engelse hoca gider. Burada hiçbir duygusallığımız yok. Bunu da bilmenizi istemiyorum. Şu anda biz iş yapımızı daha iyi bildiğimiz için hocamızla ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Futbolcularımızla ilgili bazı sıkıntılar olabilir. O da aşılır. Sakatlıklarımız oldu. Bir takım sorunlarımız oldu. Her maçta değişik kadrolarla çıkmak zorunda kaldık. Yeri geldi, A2’de oynayan oyuncularla maçlara çıkmak zorunda kaldık. Yenildiğimiz maçlar oldu” dedi.

“BİZİMDE MADDİ SIKINTILARIMIZ OLUYOR”

Yıllardan bu yana Kahramanmaraş Belediyespor’un sıkıntısının olmadığı söyleniyor diyen Semerci, “Biz bir kurum takımıyız ama bu Maddi anlamda çok iyiyiz anlamına gelmiyor. Bizimde maddi sıkıntılarımız oluyor. 12 tane branşımız var. Her branşta yarış halindeyiz. Çok branşta da başarılı durumdayız. Güreş’te birinci ligdeyiz. Voleybolda ikinci ligdeyiz. Elimizde milli sporcularımız var. Dolayısıyla bunlarda maddi anlamda bizi sıkıntıya sokuyor. Amatör spor branşlarımız var. A2’de çocuklarımız mücadele ediyor. Aynı zamanda U19’dan U22’ye kadar bizim branşlarımız var. Hocalarımızın maaşları var. 200 civarlarında insan burada geceli gündüzlü kalıyorlar. Bunlar belirli bir para ile oluyor. Bizim belediye dışında da kaynaklarımız var. Kaynak arayışlarımızda devam ediyor. mütevazi bir takım kurarak yola çıktık ama kaliteli takım kurduğumuza inanıyorum.  Bergamaspor’un 5 trilyona, Trabzon’da oynadığımız takımın 3 trilyona kurulduğunu herkes biliyor. Sivas’ta 3 tane şirket sponsor olmuş, kaynak aktarıyorlar. Bizim bütçemiz bir Sivas 4 Eylül Belediyespor’un bütçesinin yarısı kadar ama biz başarılı olmak zorundayız. Bizim bütçemiz az diye kötü sonuçlar aldığımızı belirtmek istemiyorum. Biz bu parayla çok kaliteli bir takım oluşturduğumuza inanıyorum. Kalite parayla ölçülmez. Bu işler para ile de olmuyor. Yeri geliyor bir trilyona kurduğunuz takım 5 trilyon kurduğunuz takımı ezebiliyor. Bu oradaki arkadaşlıkla alakalı, kadrolaşma ile alakalı teknik anlamda futbolcunun birbiriyle uyumu ve lojistik anlamda desteklerinde sağlanmasıyla alakalıdır. Maddi anlamda bizde zor durumdayız. Söylenildiği gibi değil. Arkadaşlarımız ince eleyip sık dokuyorlar. Gece uykularımızı kaçırıyoruz. İmkânlarımızı da har vurup, harman savurmuyoruz. Dışarıda ki takımlar nasıl yönetiyorsa bizde o şekilde yönetiyoruz. Umarım bizleri seven, arkadaşlarımız, iş adamlarımız bize ve Kahramanmaraşspor’a desteklerini sunarlar ve daha iyi yerlere gelebiliriz. İmkanlarınız iyi olduğu zaman başarınızda o denli iyi olur. Biz futbolcularımıza ve teknik ekibimize maddi anlamda hiçbir sıkıntı yaşatmadık. Maddi sıkıntılarımızı onlara yansıtmadık” dedi.

“BU TABLOYA BAŞARISIZLIK DENMESİ EMEĞE SAYGISIZLIKTIR”
Semerci’nin ardından konuşan Kahramanmaraş Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Fatih Köşker’de söylenen sözlerin yapılan olumlu işlere saygısızlık olduğunu söyledi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un ligde çok iyi işler yaptığını anlatan Köşker, son iki karşılaşma haricinde ortaya koyulan performansı çok büyük bütçelere kurulan takımların başarısının iki katı olduğunu anlattı. Recep Aydemir hocanın arkasında olduklarını vurgulayan Köşker, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un başarısız olduğunu dile getiren insanların burada bu takıma büyük emekler veren insanlara haksızlık ettiğini düşünüyorum. Biz ve hocamız takımın daha iyi yerlere gelmesi için çok büyük çabalar harcadı. Gecemizi gündüzümüze katarak, futbolcularla tek tek görüşerek bir şeyler yapmaya çalıştık. Ancak bu yapılan işler bir takım dedikodularla gölgede bırakılmaya çalışılıyor. İnsanların böyle düşünmesi bizleri üzüyor. Biz yönetim olarak hocamızın arkasındayız ve destek anlamında ne gerekiyorsa yapacağız. Lider ile aramızda büyük uçurumlar yok. İki maçla liderin ensesindeyiz. Yerli yersiz konuşan insanların bunları da gözetmesini istiyoruz. Eğer hocamız bu takımı önemsemese ve başarılı olmasını istemeseydi şuanda şehirde profesyonel anlamda faaliyet gösteren en iyi alt yapıyı kurmazdı. Alt yapıda futbol oynayan ailelerin çocukları ile tek tek konuşmazdı. İnsanların bunları da düşünerek konuşacakları cümleleri öyle sarf etmesini isterdim.”
“EKSİĞİMİZİ BİLİYORUZ VE GEREKENİ YAPACAĞIZ”
Kulüp Başkanı Mustafa Semerci ve Futbol Şube Sorumlusu Fatih Köşker’in kendisi adına yaptığı açıklamalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Teknik Direktör Recep Aydemir, sözlerini şu şekilde devam ettirdi: “Son haftalarda kaybettiğimiz puanlardan dolayı büyük üzüntü duyuyoruz. Bu kaybedilen puanlarla ilgili hiçbir bahane üretmiyorum ve gördüğüm eksiklikleri gidererek bunları telafi etmek istiyorum. Bu anlamda yanımda olan ve beni destekleyen yönetime çok teşekkür ediyorum. Ben bu şehir için iyi ve güzel olan bir şeyler yapmak istiyorum. Hiçbir teknik adam gibi ben de takımımın mağlup olmasını istemem. Ancak bazen işler yolunda gitmiyor. Aslında sezon başından bu yana bir çok sıkıntı yaşadık ancak hiç birini bahane olarak futbol kamuoyunun önüne sürmedim. Bundan sonraki süreçte de bahane değil çözüm üretmek adına bir şey söylemiyorum. Bizi destekleyen ve bize inanan insanların yüzünü kara çıkarmamak adına elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı söylemek istiyorum.