Site Logo

TFF 12 Şubat Stadyumuna İzİn Vermedİ!

Kabakcı, “12 Şubat Stadyumunu Müteahhit firmanın teslim ettiğini ifade ederek oynanacak maçlar hakkında Türkiye Futbol Federasyon (TFF) yetkililerinin vereceği raporun ardından belli olacağını” ifade etti.

12 Şubat Stadyumu inceleme sonrası çimlerin yeterli olgunluğa ulaşmadığı gerekçesiyle 20 gün daha maç oynanamaz raporu verildi.

Taraftarın Merakla Beklediği 12 Şubat Stadyumundaki çalışmalar hakkında konuşan İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, “Müteahhit Firma19 Kasım itibari ile bize 12 Şubat Stadyumunu teslim etti. Bizde bu doğrultuda TFF yetkililerini ilimize davet ettik. Onlar ise öncelikle ışıkları kontrol etti. Bu ekip raporu ayrı tutacak. Daha sonra çimler incelenecek. Ve stadyum ayrı ayrı denetimciler tarafından elden geçecek. Yani Maçın oynanıp oynatılmayacağı TFF yetkililerin elinde. Sanırım 1-2 maç daha aksamalı olacak gibi görünüyor” dedi. 

12 ŞUBAT STADYUMU İKİNCİ YARI HİZMETE GİRECEK

Taraftarı üzen Haber TFF’den geldi ve ilk yarının bütün maçları Hanefi Mahçiçek Stadyumunda oynanacak. Ligde kötü günler geçiren ve aldığı sonuçlarla taraftarını mutlu etmeyen Kahramanmaraşspor Lig müsabakalarının geri kalanını 12 Şubat Stadyumunda oynamayı planlıyor.

PTT 1. Ligde mücadele eden Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un Bol maçı olmak üzere geri kalan maçlarını Hanefi Mahçiçek stadyumu olarak belirledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tadilatı devam eden 12 Şubat Stadyumunun tadilatı ve yeni bakımı nedeni ile kalan maçları da Hanefi Mahçiçek Stadyumuna verdi.

13 Kasım 2013 tarihinde TFF Resmi Web Sitesi müsabaka alanını 12 Şubat olarak göstererek Kahramanmaraş taraftarını mutlu etmişti.

Lig müsabakalarını Hanefi Mahçiçek Stadyumunda sürdüren Kahramanmaraşspor 12 Şubat Stadyumunda taraftarının karşısına çıkmak için gün sayıyor. Bitti bitecek diye Yılan Hikayesine dönen 12 Şubat Stadyumundan olumlu rapor çıkmadı ve Taraftarın 12 Şubat Stadyumu Planı suya düştü.

12 Şubat Stadyumunda lig müsabakasında oynaması ile iddialar doğrultusun da “Uğursuz” diye tabir edilen Hanefi Mahçiçek Stadyumuna ilk yarı sonuna kadar mum olacak.

Stadyum hakkında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) hiçbir şekilde bilgi vermezken Kahramanmaraşspor yönetimi ise Hanefi Mahçiçek Stadyumunda oynanan Denizlispor karşılaşmasında Taraftarlarda bulunana kombineler maça giriş esnasında ikiye kırılarak maça giriş sağladılar. TFF eksik karar neticesi ile Boluspor maçına 12 Şubat stadyumunu onaylamayarak Hanefi Mahçiçek Stadyumunu gösterdi. Bu karar doğrultusunda 12 Şubat Stadyumunda ilk yarı hiçbir maç oynanmayacak.

TARAFTAR NASIL GİRECEK

Kahramanmaraşspor yönetimi ise Hanefi Mahçiçek Stadyumunda oynanan Denizlispor karşılaşmasında Taraftarlarda bulunana kombineler maça giriş esnasında ikiye kırılarak kombineleri devre dışı bırakmıştı. 12 Şubat Stadyumunda oynarız hevesine kapılan Kahramanmaraşspor Yönetimi Kırılan Kombineleri Taraftar nasıl Tedarik edecek o da merak konusu olarak gündeme yansıdı. 

Diğer yandan ise PTT 1. Lig temsilcimiz Kahramanmaraşspor’da taraftarların büyük sabırsızlıkla beklediği 12 Şubat Stadyumu nihayet hazır hale geldi. TFF Yetkililerinin incelemeden not vermediği 12 Şubat Stadyumunda Planlar yüksek. 12 Şubat Stadyumunu eksiksiz olarak tamamlayan Müteahhit firma iş teslimini yaparak stadyumu teslim etti. Geçtiğimiz sezondan bu yana maçlarını Hanefi Mahçiçek Stadyumunda oynamak zorunda kalan Akdeniz Aslanı artık yuvasına sezonun ikinci yarısına dönecek. 1 Aralık Pazar günü oynanacak olan Kahramanmaraşspor – Boluspor maçının saat ve Stadyumu yeniden belirlenerek taraftarını mutsuzluğa sevk etti.

“FİRMA İŞİ TESLİM ETTİ, TTF’NİN CEVABINI BEKLİYORUZ”

12 Şubat Stadyumu inceleme sonrası çimlerin yeterli olgunluğa ulaşmadığı gerekçesiyle 20 gün daha maç oynanamaz raporu verildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, 12 Şubat Stadı'nda yapılan yenileme çalışmalarına ilişkin, "Kahramanmaraşlı sporseverlerin maç izleme heyecanı yaşayacağı stadımızda son aşamaya geldik" dedi.

Kabakcı, yaptığı açıklamada, 12 Şubat Stadyumu'nun ışıklandırma başta olmak üzere her alanında yapılan çalışmalarda sona gelindiğini söyledi. Kabakcı, "Çim yüzeyi, tribün koltukları, ışıklandırma sistemi, ses düzeni, led videolu skorboard, soyunma odaları ile ilgili işlemler sona erdi. Şuan itibari ile geceleri ışıkların test aşamaları sona erdi. TFF Yetkilileri de incelemesini yaptı. Müteahhit firmada işini bitirdi. Bizde bu doğrultuda TFF yetkililerini ilimize davet ettik. Onlar ise öncelikle ışıkları kontrol etti. Bu ekip raporu ayrı tutacak. Daha sonra çimler incelenecek. Ve stadyum ayrı ayrı denetimciler tarafından elden geçecek. Yani Maçın oynanıp oynatılmayacağı TFF yetkililerin elinde. Sanırım 1-2 maç daha aksamalı olacak gibi görünüyor. Kahramanmaraşlı sporseverlerin maç izleme heyecanı yaşayacağı ambiyansının eski günlerinden daha güzel olacağını düşünüyorum. Bunun için en kısa zamanda TFF yetkililerinden raporun gelmesini bekliyoruz. Rapor gelir gelmez Stadyumu müsabakalara açacağız” dedi.