Site Logo

Fatİh KöŞker: ''İnŞallah kazasIz belasIz bİr sezon geçİrİrİz''

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Futbol Şube sorumlusu Fatih Köşker, yarın başlayacak olan 2013 - 2014 sezonu Spor Toto 3. Lig öncesinde, kazasız ve belasız bir lig diledi.

Spor Toto 3. Lig 1. Grupta mücadele edecek olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un Futbol Şube sorumlusu Fatih Köşker, Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Spor Servisine 2013-2014 Futbol sezonuna ilişkin olarak şu temennilerde bulundu; “Öncelikle hem grubumuzda bulunan, hem de grubumuzda bulunmayan 2013-2014 futbol sezonunun tüm takımlara kazasız, belasız centilmence bir lig geçmesini dilerim. Hem yöneticisinden futbolcusuna, idaresinden, hakemine futbol camiasında bulunan herkese inşallah hayırlı bir sezon geçiririz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor olarak biz tabi ikinci senemiz profesyonel ligde BAL’dan çıkıp profesyonel olmakta bir başarıydı. Ama bizim tek hedefimiz şampiyonluk olduğu için onu maalesef başarı gibi göremedik. Bu yıl rabbim kısmet ederse play - off’a kalmadan direk kendi grubumuzdan şampiyon olarak çıkmak istiyoruz” dedi.

“TRANSFERDE İNCE ELEYİP SIK DOKUDUK”

Yeni sezon için Hedeflerini şampiyon olarak belirleyen Mavi- Beyazlılarda Futbol Şube sorumlusu Fatih Köşker, “Tüm alt yapı çalışmalarımızı da bu doğrultuda yaptık. Kahraman kentimize 10 yıl hizmet veren Recep hocamla teknik direktörümüzle anlaşıp daha sonra da kendi evlatlarımızla anlaşıp yardımcı hoca olarak belirledik. Arkasından futbolcu transferindeyse çok ince eleyip sık dokuduk tabiri tam bizim için takım oturmuş diye düşünüyorum bu kelimeyi. Daha önce geçen yıldan devam eden üç-dört futbolcu arkadaşımız ve bunun yanında da alt yapıdan kattığımız arkadaşımız takımımızda var. Bunun dışında da geçen yıl yine izlediğimiz Bu yıl’da ciddi referanslar alıp izlediğimiz futbolcu arkadaşları takımıza kattık” ifadelerine yer verdi.

“ŞAMPİYONLUK YAŞAMIŞ EKİPLE YOLA ÇIKACAĞIZ”

Takıma kattıkları futbolcuların daha önce üst liglerde mücadele ettiğini savunana Köşker, “Baktığımızda takımımız da PTT 1. Lig havasında 5-6 tane futbolcu arkadaşımız var. 2 Lig havasını tatmış 3-4 futbolcumuz var. Yine 3. Liginde tecrübeli futbolcularını aramıza kattık. Bu futbolcular liglerinde şampiyonluk yaşamış futbolcular. Hazırlık sürecimizde Üç kamp dönemi geçirdik üç kamp döneminde bizim gördüğümüz netice hakikaten bu takım yıllardır birlikte oynuyor gibi bir arkadaşlık ortamı var güzelce. Bu bizi çok umutlandırıyor. Hazırlık malçlarında ki spor’dan ziyade oynadığımız oyun bizi çok ciddi derecede umutlandırıyor” dedi.

 “FUTBOL ÜÇ NETİCELİ BİR OYUN”

Ligde iddialı bir ekip kurduklarını ifade eden Köşker, “Biz her şeye bir şekilde hazırlıklıyız ama futbol olarak olsun sahada basan, ısıran hakikaten şampiyonluğa inanmış bir kadro kurduk. Tabi futbol 3 neticeli bir oyun. Futbolcu arkadaşlarımızla konuştuğumuzda bize Başkanım, Rabbim kısmet ederse biz ilk yarı bu işi bitiririz demek istiyoruz gibi bir aşkları, şevkleri var. İnşallah onlar sahada bizde yönetimsel olarak bu sene daha profesyonelce bir kurum takımı havasında gittik. Sonuna kadar da inşallah öyle gideriz. Bu hafta sonu oynayacağımız Yeşil Bursa takımı da hakikaten çok diri bir takım.  Süper ligde ki Bursa’dan 7-8 tane futbolcusu bu ligde oynuyor. Bir pilot takım. Ciddi bir rakip ama biz kendi sahamızda ve seyircimizin önünde ve sezonun ilk maçında galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Ciddi bir hakem faciası veya ciddi bir sakatlık veya futbolun sürprizleri olmazsa kazanacağımızı düşünüyorum. Rabbim inşallah bizi de bu hususta mahcup etmeyecektir. Yine dediğim gibi herkes için hayırlı ve güzel bir sezon geçiririz inşallah” dedi.  

“İLK MAÇI EVİMİZDE OYNAMAK BİZİM İÇİN AVANTAJ”

Ligin ilk maçını kendi saha ve seyircimiz önünde oynamak bizim için büyük bir avantajdır diyen Köşker; “Hakikaten takımımız genç ve baktığımız zaman kendi liginde hakikaten tecrübeli futbolcular. Biz rakiplerimizle kıyasladığımız zaman bizim takımımız daha iyi bir takım. Tabi liglerin ilk başları sürprizlerle dolu olabiliyor. Bunu birçok takımlar da görüyoruz. Biz özellikle üç dört maçı minimum hasarlar la geçme çabasındayız çünkü bu takım üç dört böyle resmi maç oynadığımızda hakikaten kendini daha iyi geçecektir. Hakikaten hazırlık maçlarında ki uyumları gördük resmi maçların havası başkadır. O yüzden ilk üç dört maçımız çok önemli. Bu maçları en az hasarla atlattığımızda ben inanıyorum ki hakikaten bu takımı kendi grubunda tutacak takım olamayacaktır. Her hangi tabi dediğim gibi futbolun şansızlıkları olmazsa” ifadelerine yer verdi.

“İKİ TAKIMDA ŞEHRİN TAKIMI”

Biz taraftar hususunda geçen sene maalesef bana göre şanssız bir yıl yaşadık diyen Köşker, “Şehrimizde Kahramanmaraşspor’unda bizim takımız olduğuna inanıyoruz. Bunu da herkesin böyle olduğuna inanıyoruz. Bunun dışında farklı düşüncelerin olan arkadaşlarımız olursa o onların şahsi düşüncesidir. Hiçbir şekilde bu takımızı bağlamayacaktır. Bundan dolayı taraftarlarımıza lütfen biz burada ayrım yapmalarını hiç arzu etmiyoruz. Sahaya gelip ister inanın ben şunu çok arzu ediyorum. Kahramanmaraş Belediyespor maçında da Kahramanmaraşspor için de tezahürat yapsınlar. Çünkü buda bu kentin takımı. Baktığın zaman Kahramanmaraşspor’unda mavi, beyaz, kırmızı renkleridir bu bizim de renklerimizdir. Sadece belli etmek için mavi beyazı biz, kırmızı beyaz Kahramanmaraşspor giyiyor. Tek farkımız budur aradaki. Başka hiçbir farkımız yoktur. Bizim Kahramanmaraşspor’la Bundan dolayı taraftarlarımız lütfen bu bilinçte olsun ayrı gayrı şeyler çekmeye gerek yok. İki takımı kutuplaştırmaya hiç gerek yok biz yönetimsel bağlamda teknik bağlamda Kahramanmaraşspor’la kardeşçe devam ediyoruz. Bu sezonda böyle olacaktır. Kimse bunun arkasını açamayacaktır. Taraftarlarda kendi yarini bilerek tabiri caiz ise Herkes haddini bilerek yerini alacaktır” dedi.

“TAKIMLARINI EŞİT ŞEKİLDE AYRIM GAYRIM YAPMADAN DESTEKLESİNLER”

2 takımında şehrin takımı olduğuna vurgu yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kulüp Futbol Şube sorumlusu Fatih Köşker, “Taraftar hem Kahramanmaraşspor’u hem Kahramanmaraş Belediyespor’u sonuna kadar desteklememiz lazım bizim onlardan istirhamımız bu futbol taraftarıyla güzeldir. Taraftarsız bir futbol sanki kelaynak kuşu gibi ortalık da geçmek gibi bir şeydir. Ondan dolayı Pazar günü şu anda Kahramanmaraş sporseverleri Hanefi Mahçiçek stadına davet ediyorum. Hakikaten bu sezon güzel bir takım izleyecektir. İzledikleri maç için helal olsun diyecektir. Ben ona inanıyorum. Taraftar grupları özellikle lütfen Kahramanmaraşspor Belediye spor ayrımı yapmasınlar bizim öyle bir derdimiz yok. Onlarında öyle bir derdi olmasın. Herkes tribündeki yerini alsın Biz nasıl ki Kahramanmaraşspor için mücadele verdiğimizi Belediye başkanımızın bizlerin bunu tüm kamuoyu biliyor. Ve vereceğizde bunu ne kadar ayrıştırmaya çalışsalar da biz ayrım yapmadan mücadelesini vereceğiz. Aynı mücadeleyi de biz Belediyespor için veriyoruz. Taraftar nezdinde de bunun biz arzu ediyoruz geçen sene olmadı bu sene bu ayrıma girmeyelim bu bizi ayrıştırır bizi zayıflatır diye düşünüyorum” dedi. 

Haber: İlker YİYEN