Site Logo

GÖZLER 12 ŞUBAT STADYUMUNDA!

PTT 1. Ligdeki temsilcimiz Kahramanmaraşspor A.Ş. taraftarlarının merakla beklediği ve tadilatı yılan hikayesine dönen 12 Şubat Stadyumundaki çalışmalar hareketlilik kazandı.

Yeni sezonda PTT 1. Lig de mücadele edecek olan Kırmızı- Beyazlı temsilcilerimizin 12. Adamı olan Taraftarlar stadyum hakkında bilgiler almak için kendi aralarında yarış başlatarak stadyumu inceliyorlar. Merakla açılışını bekleyen taraftarlar stadyumdaki çalışmaları yakından takip ediyor.

Merakla beklenen gelişmeleri aktarmak üzere Kahramanmaraş’ta Bugün gazetesi olarak yola koyulduk ve 12 Şubat Stadyumundaki gelişmeleri siz okuyucular için irdeledik.

Gazetemiz spor servisine 12 Şubat stadyumundaki çalışmalar hakkında bilgi veren Kahramanmaraş Gençlik hizmetleri ve spor il müdürü Ali İhsan Kabakcı, çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğini ifade ederek verilen günde teslimatın yapılacağını ifade etti.

Kabakcı, Gazetemiz spor servisine şu bilgileri verdi; “12 Şubat stadında tabiî ki yer tespitinden sonra müteahhit firmaya gerçekten hızlı bir çalışma temposuyla çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda mevcut dışta yaklaşık 1200 m2 mekanın soyunma odalarının, basın açıklaması yapılacak alanların ve asansörlerin ve VİP salonlarının olduğu yaklaşık iki katlı binanın çalışması şu anda gördüğünüz gibi devam ediyor. 12 Şubat stadyumunda müteahhit firmaya yer teslimini gerçekleştirdikten sonra hummalı bir çalışma başladı. İnşallah 60 iş günü süre zarfında müteahhit firmamız 12 Şubat stadyumuyla ilgili çalışmalarını tamamlayacak. Daha öncede belirttiğimiz gibi başta çim, soyunma odaları, VİP’ler, ışıklandırma ve hemen hemen çatı sistemi de dahil tüm alanlarda iyileştirme çalışmaları devam ediyor, İnşallah en kısa sürede tamamlanıp Kahramanmaraşspor PTT 1. ligdeki maçlarını 12 Şubat stadyumunda tekrar oynanması gerçekleşecektir. Biz Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü olarak sürecin en başından bu yana zaman kaybetmeksizin çalışmalarımızı son sürat yerine getirdik. Aksaksız eksiksiz bir şekilde gerçekleşen sürede müteahhit firmaya yer teslimini yaparak vermiş bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte de inşallah inşaatı devam ettiren firma en kısa sürede tamamlar diye düşünüyoruz. Önümüzdeki süreçte 12 Şubat stadyumu daha revizyonu gerçekleşmiş seyirci konforu daha rahat seyredebilecek basın odası olsun basın seyirci tribünü olsun bu gibi alanlarda UEFA ve TFF kriterlerine uygun alanlar ortaya çıkacak diğer alanlarda da yine aynı şeyler gerçekleşecektir” dedi.

“SÜREÇ UMDUĞUMUZDAN HIZLI İLERLİYOR”

Stadyumun İhale kanununa göre beklediklerinden daha hızlı bir şekilde ilerlediğini kayıt eden Kabakcı, “Süreç çok hızlı bir şekilde işlemiştir, burada hiçbir aksama eksik bir çalışma olmamıştır ki olması da muhtemeldi. Çünkü her türlü ihale ve çalışmalarda mevcut ertelenmesi veya belli aksaklıklar olabilirdi. Kahramanmaraş Gençlik hizmetleri spor il müdürlüğü başta olmak üzere bakanlığımızın yetkili ve teknik elemanları ve tüm bu işe destek veren tesisler daire başkanlığı bu işe çok büyük bir ehemmiyet verdiler.  Şuan itibarıyla tüm çalışmalar start almış vaziyette. En kısa sürede de Kahramanmaraşspor’u 12 Şubat stadında diğer takımlarla oynayabilecek seviyeye getireceğiz. Buda önümüzdeki süreç içerisinde gerçekleşecek inşallah” dedi.

“60 İŞ GÜNÜNDE TADİLAT BİTER”

Çalışmaların sıkı bir şekilde sürdüğünü ifade eden Kabakcı, “Müteaahhid firmaya iki aylık süreçle sanki iki aylık süreç sezon başına yetişiyor gibi çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların bitimim süreci hemen hemen tamamlayacak tahmin ediyorum iki üç maçı bulabilir. Tabiî ki bu sürede müteahhit firmaya biz inşaat alanını 60 iş günü olarak vermişiz bu süre zarfında tamamlayacaktır firma” dedi.

“ÇİM SÖKME İŞİ BİTTİ”

Stadyumdaki çalışmalar hakkında bilgiler veren Kabakcı,”Tabi bu süreç kolay bir süreç değil, alt yapı çalışmaları, projelendirmeler ve diğer teknik boyutlar vardı. Biz bu süreci bu şekilde değerlendirmiş olduk. En kısa sürede de belirtiler 21 B’ye göre de ihale etmiş olduk. Akabinde hemen son sürat firma bu şeyleri gerçekleştirdikten sonra Kahramanmaraş’a gelerek yapılması gerekenlerin çalışmalarını başlattı. Şu anda da zaten tüm alanlarda başta çim saha olmak üzere çatı, kapalı mekanlar akabinde ışıklandırmayla ve diğer bölgelerdeki eksikliklerin yapılması son sürat devam ediyor. Şuanda stadyum çim beklemekte. Özellikle prova çim sayesinde çok daha kaliteli drenaj sistemlerinin de yenilendiği şuanda da drenaj sistemleriyle de ilgili çalışmalar devam ediyor o alanlar inşallah gerçekleşecek. Şunu söyleyebiliriz ki gerek ıslak hacimler olmak üzere. Şuan zaten firmaya teslim etmiş vaziyetteyiz bizim süreci izleyeceğiz takip edeceğiz. Çim sökme işi bitti. Şimdi ise dış tadilatlar yapılmaktadır. Bu süreçte de zaten firma gereken işleri yapıp en kısa sürede teslim edecektir diye düşünüyorum” dedi.

ÇATI SÖKME İŞİDE BİTTİ

Çim sökme işinin ardından çatı sökme ve diğer tadilatların başladığını ifade eden Kabakcı, Çimler özel makine ile sökülerek ihtiyaç duyulan yerlere döşendi. Bilindiği gibi eski çimler çok ölü bir çim değildi ve antrenman yapmaya, amatör maçlar için iyi bir kaliteye sahipti ve o çimler antrenman sahalarına yerleştirildi. Şimdi ise 12 Şubat stadyumunun çimleri beklenmekte. En kısa zamanda şehrimize gelecek ve stadyuma çimler yerleştirilecek. Çimlerin sökümü ardından çatı işine geçen müteahhit firma kapalı alanın çatısını sökerek çatı sökme işini de bitirdi. Çatıda imalatta ve özel bir çatı sacı getirilecek. Onu da bu hafta içerisinde bekliyoruz” dedi.

“AYDINLATMA DİREKLERİ HAZIR GELECEK”

12 Şubat stadyumunun UEFA ve TFF kriterlerine uygun bir şekilde müsabakalara hazır olacağını ifade eden Kabakcı, Çim, Çatı, soyunma odalarının yanı sıra gece maçları için aydınlatma sistemi için müteahhit firma Işıklandırma direklerini hazır halde şehrimize getirecek ve dikecek. Şuanda öğrendiğimiz bilgilere göre ışıklandırma direkleri özel olarak birbirine montajlanmakta. Buna bağlı olarak yine gece ışıklandırmasıyla ilgili alt yapı çalışmaları tamamlandı. Montaj için firmanın son aşamada çalışması devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

   “YOĞUNLUK VİP ODALARIN TADİLATINDA”

Müteahhit firmanın gece gündüz işin başında olduğunu, il müdürlüğü olarak’ta işin takipçisi olduğunu ifade eden Kabakcı, “Müteahhit firma bütün yoğunluğu stadyumun soyunma odası, hakem odası, misafir takım odası ve vip odası gibi yerlerin yeterli olmadığı gerekçesi ile oradaki odaların tamamının yıkılarak yeniden şekillendirildiğini bununla da yetinmeyip stadyumun dış alanına yaklaşık 1200 m2 mekanın soyunma odalarının, basın açıklaması yapılacak alanların ve asansörlerin ve VİP salonlarının olduğu yaklaşık iki katlı binanın çalışması devam ediyor. Şuanda dış alandaki yerin temeli atıldı. Demirler yerleştirildi. Yakında betonları dökülür ve çalışmalar ilerler”dedi. 

“TÜM GÖZLER 12 ŞUBAT STADYUMUNA ÇEVRİLDİ”

Kahramanmaraşspor’un PTT 1.Lige çıkması ile gözlerin tamamen 12 Şubat stadyumuna döndüğünü stadyumdaki tadilatın taraftarın özlemle beklediğini ifade eden Kabakcı, Kahramanmaraşspor taraftarları stadyuma gelerek stadyumdaki çalışmaları inceliyorlar. Onlara çalışmalar yavaş ilerliyor gibi gözükebilir ama çalışmalar iyi şekilde ilerleme kayıt ediyor.  Burada görmüş olduğunuz kapalı mekanın oluşmasıyla birlikte 12 Şubat stadyumu Kahramanmaraşspor’un PTT 1. Ligdeki futbol maçlarını oynayabileceği çok nezih çok güzel stadyum olarak karşımıza çıkacak. Tabiî ki buradaki süreç yasal bir tarih verildi bu müteahhit firma önümüzdeki dört hafta içerisinde gerçekleştirecek. Dört-beş maçımızı diğer stadyumumuz olan belediyenin stadında oynama durumu zaten gerçekleşiyor. Bizlerde Kahramanmaraş’ımızın ve Kahramanmaraşspor seyircilerinin o bilinen 12 Şubat ruhu olarak tabir ettiği stadyumumuzda en hızlı bir şekilde onlara bu alanı tamamlayabilmenin gayreti içerisindeyiz. Gerçekten tüm teşkilatımız ve kurumumuz da çalışan personelimiz ve çalışan müteahhit firma elemanları gece gündüz çalışıyorlar. Bunlarla ilgilide zaten çok kısa sürede alanlar çıktıkça tespitlerimiz net bir şekilde olacak. En kısa sürede Kahramanmaraşspor’un maçlarını burada oynattırma gayreti içerisinde olacağız. Stattaki seyirci konforunu çok önemsiyoruz. 12 Şubat Stadı'nı gece maçlarına hazır hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bununla da kalmayıp Kente, tesisleşme anlamında önemli yatırımların hayata geçirerek Kahramanmaraş'ın bu anlamda Türkiye'nin ilk 20 ili arasında yer alıyoruz” dedi.