Site Logo

Fatİh Ceyhan:''Son Model ArabamIz Var, YakItImIz Yok''

Yeni oluşturulan yönetimde Futbol Şube Sorumlusu ve basın sözcüsü olan İşadamı Fatih Ceyhan, “Bulunduğu konum itibarıyla Kahramanmaraşspor’u Mercedes marka bir arabaya benzetecek olursak, başarıya doğru çıkacağımız yolda yakıtımızın olmadığını üzülerek söylüyorum.”
Kahramanmaraşspor’da oluşturulan yeni yönetim ile birlikte Futbol Şube Sorumluluğu görevine getirilen İşadamı Fatih Mehmet Ceyhan, kulüp binasında basın mensupları ile bir araya gelerek tanışma programı düzenledi.
Toplantıda konuşan Ceyhan, basın mensuplarının Kahramanmaraşspor ile ilgili her türlü bilgiyi kendisinden alabileceklerini söyledi. Ceyhan, bilgi konusunda geçmişte yapılan hataları tekrarlamayacaklarını dile getirerek, kendisine ulaşıldığı taktirde her türlü bilgiyi açık yüreklilikle anlatacağını ifade etti.
Kahramanmaraşspor’un zorlu süreçlerden geçerek bu noktaya geldiğini anlatan Ceyhan, geçen sezon ve ondan önceki sezonlarda yaşanan maddi sıkıntıların devam ettiğinin altını çizdi. Takımın geldiği konumun çok önemli olduğunu anlatan Ceyhan, yokluklar içerisinde faaliyet yapıldığını da sözlerine ekledi.
Kahramanmaraşspor’un bulunduğu konum itibariyle marka değerinin yükseldiğini anlatan Ceyhan, ancak bu marka değerini daha da yükseğe taşıyacak imkanların kendilerinden esirgendiğini anlattı. Kahramanmaraş halkına takıma sahip çıkması konusunda çağırıda bulunan Ceyhan, takımın A.Ş. konusun bir kenara bırakılmasını istedi. Günlerdir TRT ekranlarında Kahramanmaraşspor’un maç özetinin döndüğünü anlatan Ceyhan, bunun insanlara gurur verdiğinin altını çizdi. Bu gururun devam etmesi için maddi manevi her türlü desteğe ihtiyaçları olduğunu belirten Ceyhan, destek konusunda biran önce harekete geçilmesini istedi.
“YAPMAYA ÇALIŞTIRDIĞIMIZ KAHRAMANMARAŞSPOR’A KURUMSAL KİMLİK OLUŞTURMAKTIR”
Yönetim olarak ilk işlerinin Kahramanmaraşspor’u yeniden kurumsal kimliğine kavuşturmak için çaba harcamak olduğunu anlatan Ceyhan, şunları dedi: “İnşallah bundan sonra Kahramanmaraşspor’un basın sorumlusu benim. Birinci görevim Kahramanmaraş Halkıyla, Kahramanmaraş Basınıyla, siyasetiyle, ticaretiyle âcizane köprü oluşturabilmektir. Bunu başarabilirsek, ne mutlu bize!  Yapmaya çalıştırdığımız, Kahramanmaraşspor’a kurumsal kimlik oluşturmaktır. Basın toplantısı olsun, antrenmanın saatleri olsun, deplasmana gidiş gelişler olsun, bunları maksimum derecede biz sizi bilgilendireceğiz. Bu konuda desteklenmeye ihtiyacım var. Bende bu konuda profesyonel değilim. Benim esas işim tekstil, ihracat işim var. Ticareti ucundan biraz bilen biriyim. Siyasal bilimler fakültesi mezunuyum. İngiltere’de işletme okudum. Tekstili biraz bilen, ticareti bilen biriyim. Geçmişte amatör düzeyde futbol oynadım. Futbolun kendi içindeki bazı kurallarını bilmiyorum. Hocam ve yardımcı arkadaşlarda akademisyen onlardan da bir şeyler kazanmaya çalışıyorum.”
“BENDE KAHRAMANMARAŞ HALKINI BİLDİĞİM İÇİN EN BÜYÜK GÖREVİM İLETİŞİM VE KÖPRÜ OLUŞTURMAKTIR”
Kahramanmaraşlı bir işadamı olarak Kahramanmaraşspor ile Kahramanmaraş halkı arasında köprü olmak istediğini anlatan Ceyhan, bu kopukluğu giderene kadar çok çalışacağını anlattı. Ceyhan, konuşmasını şöyle devam ettirdi: “Bende Kahramanmaraş Halkını bildiğim için en büyük görevim iletişim ve köprü oluşturmaktır. Sizlerin yönlendirmelerine, geçmiş tecrübelerine hep birlikte marka değeri olan, PTT 1. Lig gerçekten bir değer, Kahramanmaraşspor’u daha iyi yerlere taşımaktır. Ptt 1. Lig yüzde 75 süper lige, yüzde 25 alt lige yakın bir lig. Gerçekten marka değeri Süper lig ayarında olan ona çok daha yakın onu ikame eden yerine getirecek bir lig. Dolayısıyla biz bunu bilen kişileriz. Bu marka değerini bizim taban yaymamız lazım. Buca maçında eksiklerimiz olmasına rağmen iyi oynadık ama takım maçı kaybetti. Oradaki taraftarların maç boyunca gayet şık tezahuratları vardı. Keşke Kahramanmaraş’tan arkadaşlardan orada olsaydı. Çünkü bu ligde 3 saniyelik küfür 4 bin TL’den başlayıp, 14 bin TL ‘ye kadar devam ediyor. Küfürlü tezahuratın 14 bin TL’ye kadar bize zararı var. X bir küfürlü tezahuratın Kahramanmaraşspor’a bedeli minimum 4 bin TL. Biz yeri geliyor, 5-10 TL biletlere zam yapıyoruz. Bir taraftan 4 Bin TL, 10 Bin TL ceza ödemek çok zor bir şey. Bu nedenle yaptığımız tezavratlara dikkat etmeliyiz. Tezahuratlarımızı şehrimize yakışır, insanlarımıza yakışır şekilde yapmamız lazım.”
“BURADA HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR”
“Burada hepimize görev düşüyor. Tribün liderleriyle de oturup görüşeceğim. Onlarla da konuşacağız. Medya gerçekten çok büyük bir güç. Çok uzak noktadaki insanlara ulaşabilmek de çok önemli bir etken. Beni tanıyanlar var, tanımayanlar var. Benim stilim şudur; ben duyurmayı sevmem. Evet de iş bitirir, hayırda iş bitirir. Kararsızlığın bir süresi vardır. Ben bunu ticarette söylerim. Bir telefona bakılmadığında bunun 4 saat içinde dönüşü vardır. Ben ile ilgili sorunuzu benden en geç 24 içinde alırsınız. Verdiğim cevap sizleri mutlu etmeyebilir. Benim sizden daha çok faydalanmam gerekiyor. Tribünlerdeki küfür sıkıntısını halletmemiz gerekiyor. Geçen sene ki yediğimiz cezalar bile çok yüksek. Bu ligde küfürlü tezavrata daha çok ceza yazıyorlar. Kulüpteki Numan Bey her şeye koşuyor. Numan Bey’in işini hafifletmek için yanına 2 tane sekreter alacağız. Bundan sonra marka değeri olma yolunda bizimde bir şey yapmamız lazım.”
“BİZİM KAPIMIZ HERKESE AÇIKTIR
Kahramanmaraşspor’un şehir için bir değer olduğunu hatırlatan Ceyhan, bu önemli değer için herkesin bir fedakarlık yapması gerektiğini söyledi. Bunun için yönetime giren herkesin bir fedakarlık yaptığını belirten Ceyhan, vatandaşların ve Kahramanmaraşlı zenginlerin de kombine alarak veya takıma reklam vererek fedakarlık yapa bileceklerin dile getirdi. Ceyhan, konu hakkındaki düşüncelerini şu şekilde aktardı: “Geçen sezon Beşiktaş’ın yaptığı feda projesi gibi bu sezonda bizim bende dâhil herkesin bir feda yapması gerekiyor. Buradaki herkesin beklentisi farklı olabilir. Bizim kapımız herkese açıktır. Herkesin bir faydasının olması gerekiyor. Bu çarkın dönmesi lazım. Yönetime gelecek arkadaşlar minimum buraya 50 bin TL buraya yardım edecek. 25 bin TL’sini buraya hibe edecek. Bu çark döndüğünde geri alacak. Başka türlü olmaz. Bunu kimisi siyasetteki kendi geleceğini düşündüğü için yapıyorsa, kimi tanınmak için bunu yapıyorsa, kendi gerekçeleri beyninde neyse beni hiç ırgalamıyor. Gayette saygı duyuyorum. Kimse sıfır beklentili işe girmez. Ama ben bunu açık ve net ve etik kurallar içerisinde söylüyorum. Bu ödeyeceği, 25 bin TL’yi kendi tanınmışlığına mı sayar, başka emellerine mi sayar, önemli değil. Bunu bende yapacağım. Kendi yapmadığım şeyi başkasından beklemem.”
“BİZİM MÜDAHİL OLABİLECEĞİMİZKAHRAMANMARAŞSPOR’UN HAKLI OLDUĞU YERDE BEN VARIM”
“Bizim müdahil olabileceğimiz, Kahramanmaraşspor’un haklı olduğu yerde ben varım. Hiçbir şey yapmadan gelen, bir kombine bile almayan, protokolde yer alamaz. Ben bu kriterlere dikkat edeceğim. Etmezsem kendi alnımı da karışlarım. Ben bu işi yapamazsam bırakır, giderim. Aldığım görevleri yapamazsam bu görevi ilgili kişiye bırakır giderim. Bununla ilgili savaşa hazırım. Bu görevi yapabilecek güce ve yeteneğe sahibim. Bu araba da 4 tane teker var. Bunlardan birisi bensem, birisi basın, birisi taraftar, bir diğer teker ise iş adamları ve siyasetçilerdir. Bu araba 4 tekerinde çalışmasıyla döner. Bunu başka türlü yapamazsınız. Bundan sonra koordinasyonu sağlarsak vitesi nasıl yükseltiriz ona bakacağız. Bu konuda her türlü fikrinize ben açığım. Besim Hocamız her hafta Salı günü bu toplantıları yapacak. Bende burada olduğum sürece bu toplantılarda yer alacağım. Gelen arkadaşlar burada geldiğinde burayla ilgili sıkıntılarını dile getirebilecekler. Ben olmasan bile beni temsilen bir arkadaş sorunlarınızı alacak ve bana bir şekilde ulaşacak.”

 Haber: İlker YİYEN