Site Logo

KabakçI: "StadI en kIsa zamanda hazIr hale getİreceĞİz"

2013-2014 futbol Sezonunun başlamasına kısa bir süre kala merakla beklenen 12 Şubat stadyumu ile ilgili önemli açıklamalar geldi.  

Fatura Vizyon Kahramanmaraşspor’un PTT 1. Lige çıkması ile değer kazanan 12 Şubat stadyumunda çalışmalar başladı ve 60 gün içerisinde 12 Şubat stadyumu tamamlanacak.

Geçtiğimiz haftalarda ihaleye çıkarılan ve Dev firmaların girdiği ihale tamamlandı ve stadyumla ilgili ilk çalışma başlatıldı. Resmi Proje ve ihale sürecinin tamamlanması üzerine tadilat çalışması da start aldı. 

Start alan çalışmalar hakkında Gençlik Hizmetleri ve spor il müdürü Ali İhsan Kabakcı, Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi spor Servisine değerlendirmelerde bulundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, yaptığı açıklamada, PTT 1. Lig'e yükselen Fatura vizyon Kahramanmaraşspor'un başarısında 12 Şubat Stadı'nın katkısının unutulmaması gerektiğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın Kahramanmaraş'ı ziyaretinde stadın iyileştirilmesine yönelik talimatı olduğunu anımsatan Kabakcı, şunları kaydetti:  “Bakanımızın Kahramanmaraş’a ziyaretinden hemen sonra teknik ekiplerimiz gençlik hizmetleri genel müdürlüğünün tesisler daire başkanlığının ekipleri hemen Kahramanmaraş’ımıza intikal ettiler. Burayı incelediler proje çalışmalarını yaptılar. Buranın önemine binaen Kahramanmaraşspor’un PTT. 1. ligde standartlara uygun stada oynaması adına tespitleri oldu. Bunların hepsi olabilecek en kısa zaman biçiminde gerçekleşti. Projeler çizildi özellikle projeleri de Bakanlığımız net ifade edebiliriz ki hizmet alımı yoluyla özel firmalara çok hızlı bir şekilde gerçekleştirdi ve şuan itibariyle gelinen noktada malumunuz bakanlığımız özellikle Karadeniz oyunlarında, kış oyunlarında Üniversiad da ve Akdeniz oyunlarında yapılan ihale mevzuatına göre yapılan Kahramanmaraş 12 Şubat stadyumunun yapılabilmesi için ihale sürecini başlattı. Bizlerde burada çalışmalarımızı tamamladık. Gelen davet edilen firmalardan alan firma iş başlama şeyini gerçekleştirdi, süreç başladı. Çok kısa sürede 12 Şubat stadının başta ışıklandırılması, çim zeminini. Kapalı tribün ve VİP tribün, kapalı mekanların yaklaşık 1200 metre stadın girişinde yer yapılacak. Buna bağlı olarak soyunma odaları, lavabolar ve alanlar araç gereç bakımından kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Bu kapsamda statta, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)  kriterlerine uygun olarak ışıklandırma çalışmalarına başlandı. Diğer yandan kapalı tribünde ve diğer alanlarda ciddi bir değişiklik yapılacak. Ayrıca saha rulo çim sistemiyle yenilecek. Soyunma, sağlık ve basın odaları modern şekilde düzenlenecektir” dedi.

“SÜREÇ HIZLI İLERLİYOR”

Stadyumun İhale kanununa göre beklediklerinden daha hızlı bir şekilde ilerlediğini kayıt eden Kabakcı, “Süreç çok hızlı bir şekilde işlemiştir, burada hiçbir aksama eksik bir çalışma olmamıştır ki olması da muhtemeldi. Çünkü her türlü ihale ve çalışmalarda mevcut ertelenmesi veya belli aksaklıklar olabilirdi. Kahramanmaraş Gençlik hizmetleri spor il müdürlüğü başta olmak üzere bakanlığımızın yetkili ve teknik elemanları ve tüm bu işe destek veren tesisler daire başkanlığı bu işe çok büyük bir ehemmiyet verdiler.  Şuan itibarıyla tüm çalışmalar start almış vaziyette. En kısa sürede de Kahramanmaraşspor’u 12 Şubat stadında diğer takımlarla oynayabilecek seviyeye getireceğiz. Buda önümüzdeki süreç içerisinde gerçekleşecek inşallah”

“MARATON KAPANACAK DENMEDİ”

Maraton Tribünü hakkında değerlendirmelerde bulunan Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve spor il müdürü Ali İhsan Kabakcı, “ Maraton Tribünü kapanacak diye hiçbir açıklama yapılmadı ve spor bakanlığının da öyle bir talimatı yok. Burası Kahramanmaraş küçük memleket. Herkes bir kelime söylüyor ve üzerinde üretmeler yapıyor. Bakanlığın resmi bir açıklaması yok. Biz olsa daha iyi olur diye düşünmüştük. O bizler nezdinde de kapatılacak söylemlerinden de ibaretti. Çünkü bir şey malumunuz önce projelendirirsiniz, yapılabilecek durumlar söz konusuysa onunla ilgili işi teknik ekipler inceliyor. Bizim gönlümüzden de bazı şeyler geçiyor ama teknik ekiplerin verdiği rapor doğrultusunda yapılıyor bazı şeyler. Burada esasen üzerinde durulması gereken durum şu olması lazımdı bakanlığımız Kahramanmaraş seyircisinin PTT 1. ligde gönül rahatlığıyla seyredebilmesinin sürecini en kısa sürede yapmak istedi. Biz burada 12 Şubat stadını öyle bir hızla iyileştirelim ki hem görselliğe hem oynanabilirliğe hem de seyirci konforu gerçekleşsin. Teknik ekipler bu konuyla ilgili değerlendirmeler de bulunmamışlar öyle diyelim ama sonuçta Kahramanmaraş’ta bu tesis yapılanca da çok değişik şeyler konuşulacaktır ama en kısa sürede 12 Şubat stadını kaliteli bir stad olarak ele almış olacağız. Bu çok net bir şeklide önümüzdeki aylarda görülecek. Burada da takımımız en kısa sürede maçlarını oynayacak. Yani böyle bakmak lazım ora kapandı bura kapanmadı anlamında değil esas burada zemininden tut tüm alanlarını en kısa sürede iyileştirip Kahramanmaraşspor’un burada maç oynatılabildiğini ve burada başarılı olması yolundaki çalışmaları ortaya koymak lazım” dedi.

“60 İŞ GÜNÜNDE TESLİMAT YAPILACAK”

Müteaahhid firmaya iki aylık süreçle sanki iki aylık süreç sezon başına yetişiyor gibi ona göre de Kahramanmaraşspor kendi planlarını yapacaktır, süreci hemen hemen tamamlayacak tahmin ediyorum iki üç maçı bulabilir bunlardan birini bay olarak geçirip birini deplasman oynarsa Kahramanmaraşspor için 12 Şubat stadında bir sorun yok gibi görünüyor tabiî ki bu sürede müteahhid firmaya biz inşaat alanını 60 iş günü olarak vermişiz bu süre zarfında tamamlayacaktır firma” dedi.  

“YENİ STADYUM PROJESİ İLE İLGİLİ RESMİ BİR BİLGİ YOK”

Fatura Vizyon Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Ferudun Kolat’ın yaptığı Basın Toplantısında “yeni bir stadyum müjdesi aldık” sözüne açıklık getiren İl müdürü Kabakcı,

O konuyla ilgili bakanlık personele olarak bir bilgimiz yok. Sayın bakan Kahramanmaraş’a gerçek manada çok yakın ve çok özverili davranıyor. Bu konuda biz tesisler daire başkanlığının çalışmasında ki durumu çok net gördük. Onun bakış açısı Kahramanmaraş seyircisinin PTT. 1. lig maçlarını doya doya seyir zevkiyle en kısa sürede oynamasıydı. Akşamdan sabaha stat yapıyorum desem büyük dev statlar izinde çıksa bile seneleri alıyor. İzin çıkması yer tespitlerinden yer verilse dahi birçok ilde adı geçen süper lig takımlarının statları dahi bunların statlarının 6-7 yıllık mazisi var. Yani burada süreç bitmiş değildir. Feridun Kolat’ın bir duyumu olabilir ama bakanlıktan bize gelen bir bilgi yok. Bu süreçler doğrultusunda verilen emirler doğrultusunda verilenleri yapacağız. Ama Kahramanmaraşspor’un başarısıyla birlikte Kahramanmaraş’ın futbolunda birçok şey değişir. Bu heyecan verir seyircisine ve tesisine etki eder, biz biliyorsunuz Kahramanmaraş tesis bakımından olağanüstü işler yapıyor. Futbol sahalarından tutun atletizm sahaları, spor salonları bunların hepsi gözle görülür çalışmalar içerisinde şantiyeler halinde olacak. İnşallah hedef 12 Şubat stadını yeterli hale getirmek daha sonra da daha güzel çalışmalarla yapılır” dedi.

12 ŞUBAT STADININ MALİYETİ

Stadyumun yapım aşamasında olduğunu vurgulayan Kabakcı,Burada müteahhid firmayla birlikte rakamını daha net ortaya koyacaktır. Onlar önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Bu iş tamamen iş yasası 1/B’ye göredir, düzenlemeleri nettir. Bunlar beyan edilen davet edilen dosyalarını hazırlayan firmalar gelir yine pazarlık usulüyle en düşük teklifi veren alır x bir firma alır şuan biz onun yasal düzenlemelerine bakarız. Kimin alıp almadığı çok da önemli değil. Ama genel manada işin yasal düzende ortaya konulması devlette kurumların hiçbir zaman kurumsal nitelikte olan bu tür kurumların asla ve asla kanunsuz ve yasal olmayan bir şey yapmaz. Süreci en hızlı şekilde yapmak adına Kahramanmaraş’ta çok net bir şekilde hızlı bir çalışma takip edildi. Bundan da mutluyuz gururluyuz yani istediğimiz tarihlere ulaştırabilmek adına” ifadelerini kullandı.

Kente, tesisleşme anlamında önemli yatırımların hayata geçirildiğine dikkati çeken Kabakcı, Kahramanmaraş'ın bu anlamda Türkiye'nin ilk 20 ili arasında girdiğini sözlerine ekledi