Site Logo

Maraton Trİbün Kapanmayacak

12 Şubat stadyumunda yapılan teknik incelemeler sonrası Maraton Tribününü Üstünün kapanmayacağı açıklandı.

PTT 1. ligde mücadele edecek olan Fatura Vizyon Kahramanmaraşspor’un maçlarını oynadığı 12 Şubat Stadyumu ile ilgili merakla beklenen tadilat ve iyileştirme çalışmalarında maraton tribünün kapanmasını bekleyen kırmızı-beyaz aşıklarına kötü haber geldi.

Spor Bakanlığı emri ile Kahramanmaraş’a gelerek 12 Şubat Stadyumunda inceleme yapan teknik ekiplerin Maraton Tribünün kapanmasını uygun görmedikleri öğrenildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden öğrenilen bilgiye göre 12 Şubat Stadyumunda yapılması planlanan çalışmalarda Işıklandırma, Kapalı Tribün, Soyunma Odaları, Deprem Güçlendirmesi, Ses Sitemi, Çim zeminin yenilenmesi gibi çalışmalar yapılacaktı. Herkesin merakla beklediği Maraton tribünün kapanması ise başka bahara kaldı. Öğrenilen son bilgilere göre uzmanların Maraton Tribününün kapanmasına teknik açıdan sorunlar olduğu gerekçesiyle olumsuz görüş bildirdikleri ve maraton tribünün bu rapor doğrultusunda yapılmayacağı öğrenildi.

ÇILGINLARDAN SERT TEPKİ “OYUN MU OYNUYORUZ?”

Teknik incelemeler sonucu Mühendislerin Maraton Tribünün yapılmayacağını öğrenen Maraton Tribününde Görev yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Taraftarlar Derneği Çılgınlar Grubu Tribün Lideri Soner Deşir, “ Biz Yıllardan bu yana sıcakları, yağmurları yemeye alıştık, yapılacak diye yüzümüz gülmüştü ama sevincimiz kursağımızda kaldı” diyerek sitemde bulunarak Şunları söyledi.

“Seneler öncesinin mimarisi ve gereksinimleri göz önüne alınarak inşa edilen "12 Şubat Stadı" yetersizliğini çok açık bir şekilde belli ediyor. Geçtiğimiz aylar içerisinde Kahramanmaraş’a gelen sayın spor bakanımız Suat Kılıç’tan iyileştirme projesi ile sevinmiştik. Şehrimizin Takımı Kahramanmaraşspor'un PTT 1.lige 26 sene aradan sonra çıkması ve Stadyumun iyileştirme müjdesi ile sevinmiştik. Liglerin başlamasına kısa bir zaman dilimi kalmasına rağmen henüz bir tek çivinin bile çakılmamış olması bizi derinden üzüyor. Bunun üzerine Maraton Tribünün kapanmaması kararı alınınca hevesimiz kursağımızda kaldı. Biz Maraton Tribününde yazın bütün sıcağı, kışın bütün soğuğu bizler yedik. Bütün bunlara rağmen takımlarımızı yalnız bırakmadık ve bırakmayacağız da. Ama burada yapılan hatalar canımızı sıkmaktadır. Önce yapacağız deyip bizleri sevindirdiler ve şimdi de yapmayacağız diye bizlerin sevincini kursaklarımızda bıraktılar. Bizler bu sevinci hak etmedik mi Yoksa? Maraton Tribünündeki taraftarlar İnsan değil mi? Gibi sitemlerde bulundu.