Site Logo

Şampİyon Böke Memleketİne Döndü

Akdeniz Olimpiyatlarında 6 madalya kazanarak Şampiyon olan Kahramanmaraşlı Milli Güreşçimiz Serdar Böke Kahramanmaraş’ta Davul Zurna ile karşılandı.

Çarşamba günü sabahın erken saatlerinde şehre gelen Mili Güreşçi Serdar Böke gelir gelmez Vali Şükrü Kocatepe’yi ziyaret etti.

2013 Akdeniz Oyunlarında 84 kiloda altın madalya kazanan Kahramanmaraşlı Güreşçi Serdar Böke, Oyunların ardından Kahramanmaraş’ta sevgi seliyle karşılaştı. Şehre gelir gelmez Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’yi ziyarete giden Böke kazandığı Şampiyonluğu Kahramanmaraş halkına arman ettiğini söyledi. Ziyarette kısa bir konuşma yapan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe; "Serdar çok yetenekli bir kardeşimiz aile geleneğini sürdürmüş ata sporumuz olan güreşe başlayarak çok sayıda başarılar elde etmiştir. İnanıyorum ki daha da başarılı olarak dünya şampiyonu olacaktır. Kendisine bu meşakkatli yolda başarılar diliyorum" dedi.

“KAHRAMANMARAŞ BU ŞAMPİYONLUKLARI HAK EDİYOR”

Kocatepe Konuşmalarını şu şekilde sürdürdü; “Gençlik spor müdürlüğümüzün Güreş eğitim merkezinde Belediyemizin bu konuda gayretleri olan ve düzenlenen uluslararası müsabakalarla şampiyon oldu. Şu anda Kahramanmaraş ülkemizde en iyi illerin başında geliyor. Biz emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Sporcularımıza başarılar temenni ediyoruz. İnşallah şehrimizde yeni şampiyonlar yetişir, göğsümüz kabarır. İnşallah Dünya şampiyonasında da Allah madalya ile dönmeyi nasip eder. Geçtiğimiz günlerde 22-23 Haziran tarihleri arasında Mersin’de yapılan Akdeniz oyunlarında ilimizden Serdar Böke kardeşimiz şampiyon oldu ve madalyayla döndü. Yine kardeşimiz Yusuf Dikeç’te olimpiyat şampiyonu oldu. Biz onlarla gurur duyuyoruz hoş geldiniz diyoruz. Bundan sonra da çok şampiyonluklar gelmesini istiyoruz bu şehre, Kahramanmaraş’ımıza. Özellikle ata sporumuz olan güreşin yeni nesillere ulaşması adına yeni şampiyonlar yetiştirme gayretleri var. Başta gençlik spor il müdürümüz Ali İhsan Kabakcı olmak üzere Belediyemizin çok önemli gayretleri var. Yeni sporcuların yetiştirilmesi için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. İnşallah bundan sonrasında olimpiyatlarda dünya şampiyonalarında yeni madalyalar alarak şehrimize dönerler. Bizde onları gururla karşılarız. Serdar kardeşimizi kutluyoruz onları eğiten hocalarına teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyorum. Kahramanmaraş’ımızda da sevinçler yaşattığı için bundan sonra ki çalışmalarında başarılar temenni ediyorum” dedi.

“BAŞARININ SIRRI ÇOK ÇALIŞMAKTAN GEÇİYOR”

Olimpiyat Şampiyonu Serdar Böke Kendisine gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu ve Kahramanmaraşlı olduğu için gurur duyduğunu gelecekte yetişecek güreşçilere ise başarının anahtarının çok çalışmak olduğunu söyledi.

Mili Güreşci Böke, “17. Akdeniz olimpiyatları ülkemizde yapıldı. Ülkemizde olduğu için avantajını güreş camiası olarak çok güzel bir şekilde değerlendirdik. 14 tane toplamda altın madalya kazandık. Ben herkese teşekkür ediyorum altın madalya kazanmak nasip oldu. Memleketimize geldik huzurlu olduk mutlu olduk, valimizi ziyaret ediyoruz. Gençlik spor il müdürümüz Ali İhsan Kabakçı çok sağ olsun bizlerle ilgileniyor. Ben Kahramanmaraş güreş eğitim merkezinde güreşe başladım. Ben Afşinliyim, yarın da ilçemize gideceğiz. Çok mutluyum inşallah daha sonra Avrupa şampiyonluğu dünya şampiyonluğu kazanmak istiyorum. Bu şekilde çalışmalarımız devam edecek inşallah” dedi.

Kendinden sonra gelecek Güreşçi nesiller için ise “Kahramanmaraş zaten güreş açısından pilot bir bölge, o yüzden güreş merkezimiz var, kulübümüz var, alt yapımız en güzel şekilde hazırlanıyor. İnşallah benden sonraki gelecek güreşçi arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Onlar en güzel şekilde şampiyonluklarla ülkemize madalyalarla Kahramanmaraş’ımıza geleceklerine inanıyorum” temennilerinde bulundu.

“BÖKE DÜNYA ŞAMPİYONASINA KATILMALI”

Güreşçimize tebriklerini iletmek için Valilik binasına gelen Eski Milli Güreşçimiz Harun Doğan ise Kardeşime başarılarının devamını diliyorum, önümüzde ki Dünya Şampiyonasına Serdar Böke’nin Kesinlikle katılması gerektiğini söyleyerek yetkililere seslendi. Konuşmaların ardından Vali Kocatepe, Böke'ye altın hediye etti. Daha sonra Kahramanmaraş Valiliği girişinde hatıra fotoğrafı çekilerek bu önemli an ölümsüzleştirildi. Mili Güreşçi Serdar Böke Davul zurnalarla Valilik makamından Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğünü ziyaret etmek için Valilik makamından ayrıldı.