Site Logo

Alman Askerlerİnİn KIrmIzI-Beyaz aŞkI!

Kahramanmaraş’ta konuşlandırılan Alman askerlerini Kırmızı- Beyaz sevgisi sardı.

Suriye’deki olayların patlak vermesi üzerine Türkiye’nin NATO’dan talebiyle getirilen ve Kahramanmaraş’ta konuşlandırılan Patriot füze bataryalarında görevlendirilen Alman askerler ilk zamanların aksine hayatlarından çok memnun oldukları gözlenirken her Kahramanmaraşlı halkı gibi Kahramanmaraş yaşam tarzına alışırken Kahramanmaraş Halkının çok önem vermediği Kahramanmaraşspor’a sahip çıkarak Takımın maçlarında yalnız bırakmıyor. Sezonu Şampiyonlukla tamamlayan kırmızı- Beyazlı takımın Nato Destekcileri Şampiyonluk öncesinde Tribünlerde Türkçe yazı ile Kahramanmaraşspor’a PTT 1. Ligde başarılar dilemişlerdi.

PTT 1. Lige yükselen Kahramanmaraşspor’un renklerini benimseyen Alman Askerleri Kahramanmaraş Spor mağazası olan ve Kahramanmaraşspor’un orijinal ürünlerini satan Ekremspor Mağazasında Kırmızı- Beyazlı ürünler alarak kırmızı Beyaz Aşkını üzerlerinde taşıyorlar.

Başta birliğin Komutanı Albay Marcus Ellermann gibi çok sayıda asker Ekremspor mağazasından Forma siparişi vererek arka bölüme isimlerini yazdırıyorlar.

Suriye’deki gelişmelerin an be an izlenmesi için kurulan Patriot füzesinde görevli askerler boş zamanlarını değerlendirmesi için halkla daha iyi anlaşsın, kendi ihtiyaçlarını karşılasın, sokakta çarşıda dil sorunu yaşamasın diye Türkçe kursu alarak halkın içine giriyor. Halkın içine giren Alman Askerleri Kırmızı- Beyazlı takıma da büyük destek vererek Kahramanmaraşspor’un geçen sezon olduğu gibi Bu sezonda Kahramanmaraş’ta kalırlarsa Kırmızı- Beyazlı takımın maçlarında kaşkol, şapka ve formalarını giyerek maçlarını takip edeceklerini ifade ettiler.

Alman Askerlerinin Kahramanmaraşspor’a destek çıkmak için mağazalarına gelerek orijinal ürünler aldıklarını ifade eden Ekremspor Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Karaoğlan, “Şehrimize gelen ve Güvenliğimizi sağlamak için Kahramanmaraş’ta konuşlanan Alman Askerlerimiz Şehrimizin 44 Yıllık Ulu çınarı olan Kahramanmaraşspor’un renklerini benimseyerek Takımımıza büyük destekler vermekteler. Geçen sezon 5-6 maçımızda bizleri yalnız bırakmayarak Bayanlı- Erkekli Kaşkollarını, Formaların, Şapkalarını alarak takıma 12 Adam olmuşlardı. Takımımızın Şampiyon olarak PTT 1. Lige çıkması ile birlikte Kahramanmaraş Halkından daha çok sevinerek Takımın mutluluğuna ortak olmuşlar ve Takımdaki futbolcularla şampiyonluk fotoğrafı bile çektirmişlerdi. Şimdi ise mağazamıza gelerek Takımın orijinal formalarını satın alarak arkalarına ise isimlerini, eşlerinin isimlerini, çocuklarının isimlerini yazdırarak kendilerine hatıra olarak alıyorlar. Hatta Almanya’ ya ailelerine gönderiyorlar. Kahramanmaraş Halkının göstermediği ilgiyi Alman Askerleri gösteriyor. Sipariş üzerine sipariş alarak takıma destek çıkıyorlar. Renklerimizi benimsiyorlar” dedi.