Site Logo

ŞAMPİYONLUKTAKİ GİZLİ KAHRAMAN!...

İkinci yarıya fırtına gibi giren ve yeniden şampiyonluğa kilitlenen Fatura Vizyon kahramanmaraşspor’un başarısında izleme ve analizleri Servet Ceren büyük rol oynadı. 

Spor Toto 2. Lig kırmızı Gruptan Şampiyon olarak 26. Yıllık hasrete son veren Fatura vizyon Kahramanmaraşspor’da gece gündüz demeden Teknik heyetle birlikte çalışan Rakipleri analiz etmek için Kilometrelerce yolları kara yolu ile kat eden Servet Ceren Takımın gizli kahramanı.

Sezon başında takımın Teknik kadrosuna dahil edilen ve 1976 Kahramanmaraş doğumlu Servet Ceren takıma geldiği günden bu yana takımın çıkarları ve takımın maddi açıdan fedakarlık etmesi yaptığı analizlerle takımın başarılı bir dönemece girmesinde büyük rol oynayan Ceren Takımdaki, Futbolcusu, Teknik Patronu ve Yönetimi kadar emek sarf ederek şampiyonlukta büyük rol izledi.

Futbolculuk hayatına ilk başladığı ve İlk Profesyonel olduğu Kulüpte çalışmanın azmi ile takımına kol kanat geren Servet Ceren aynı zamanda Takımın 12. Adamı olarak bilinen taraftarı, Kahramanmaraşspor sevdalısı bir yapısı ile takımını canı gönülden destekleyen bir kişiliğe sahip.

Kulüpte rakip takımlarla ilgili analizlerin anlam kazandıran, kazandırılan analizlerin uygulayıcısı olan oyuncular saha içerisinde karar veren kişilerdir. Bu kişilerin oyun tarzını belirleyen ise rakibi analiz eden İzleme komitesi, takımı motive eden Taraftar, Takımı kontrol altında tutan Teknik direktör ve teknik ekip, takımın ateşlenmesine, halkın bilinçlenmesine yardımcı olan Basın mensupları, takımı maddi anlamda rahatlatan kulüp yönetiminin tabi ki şampiyonlukta büyük payları vardır. Çünkü futbol anlık olaydır. Bu anlık olayda herkesin payı olduğu kadar Takımın gizli kahramanı Servet Cereninde mutlaka payı, paydası vardır. Şampiyonlukta başarı zincirin halkaları gibidir ve her zaman birbirini takip eder. Bütün unsurlar bir araya geldiğinde başarı ortaya kendiliğinden çıkar. Bu unsurlar Futbolcu Grubu, Cefakar taraftar, Basın, Teknik ekip ve yönetimin birlik beraberliği ile ortaya çıkar. Bu birlik beraberlik sağlandığı takdirde başarı kaçınılmazdır. Bu şampiyonlukta herkesin hakkı vardır. 

ALT YAPIDAN PROFESYONEL OLARAK EN UZUN HİZMET ETMİŞ FUTBOLCU 

Kahramanmaraşspor’un Filiz Lisanslı olup’ta Alt yapısında yetişerek Kahramanmaraşspor tarihinde Profesyonel bir oyuncu olarak en uzun hizmet etmiş oyuncu (Filiz Lisansı ile Alt yapıdan yetişip 5 sezon aralıksız olarak takımına Profesyonel futbolcu olarak hizmet etmiş) olarak yer alan tek isim Servet Ceren Geçen sezon da Profesyonel olduğu takıma hizmet etmek için kolları sıvadı ve takımın şampiyon olmasında herkes kadar kendisinin de büyük emekleri var. 

HEM OKUDU HEM FUTBOL OYNADI 

14 Yaşında Kahramanmaraşspor’da futbola başlayan ve Eğitim gördüğü okulun Futbol takımına da hizmet eden 1976 Kahramanmaraş Doğumlu Servet Ceren Kahramanmaraş Sütçü İmam Lisesi ile 1992-93 Eğitim Öğretim Sezonunda Türkiye liseler arası Şampiyonasına katılıp ilk şampiyonluğunu Lise takımı ile yaşadı. Dünya Liseler arası Futbol Turnuvasında İsrail’e karşı kurulan takımda forma giydi. Lise hayatında Şampiyonluğu tadan Servet Ceren hem okumak için çaba gösterdi hemde futbol hayatından vaz geçemeyerek futbol hayatını Kahramanmaraşspor’da sürdürdü. 

3 DEFA ŞAMPİYONLUK YAŞADI 

Lise takımından ziyade Profesyonel hayatında Kahramanmaraşspor ve İnegölspor forması ile Şampiyonluğu tattı.

1993-94 Futbol sezonunda Alt yapıdan Profesyonel kadroya dahil edilen profesyonel olmadığı halde A Takımla birlikte Konya’da yapılan 2. Lig Play-Off maçlarında kadroda yer almış, İnegölspor ile oynanan karşılaşmada Şampiyonluk yaşamış. Şampiyonlukta büyük emeği olduğu gözlenen Servet Ceren 1994 yılının Ağustos ayında profesyonellik mukavelesini imzalamış. 2000-2001 futbol sezonunda transfer olduğu İnegölspor’da da Şampiyonluk yaşadı. 

MİLLİ TAKIM’A DAVET EDİLDİ 

Kahramanmaraşspor’da başarılı bir sezon geçiren Servet Ceren 1994-95 sezonunda Bölge karması çatısı altında Rivada yapılan (Mili Takım Tesisleri) Ümit mili takım seçmelerine davet edildi. 1995-96 futbol sezonunda da Bölge karması çatısı altında Mersinde yapılan Mili takım seçmelerinde yer aldı.

 FUTBOLCULUKTAKİ BAŞARISI ANTRENÖRLÜK KARİYERİNE DE YANSIDI 

Futbolculuk hayatındaki Başarılı kariyeri ile Kahramanmaraşspor başta olmak üzere birçok kulüpte iyi iz bırakan Servet Ceren Antrenörlük hayatında da iyi izler bırakmak için gece gündüz çalışıyor.

2012-2013 futbol sezonunda Fatura Vizyon Kahramanmaraşspor himayesi altında futbolcu izleme komisyonunda çalışarak rakiplerin durumu hakkında Kahramanmaraşspor teknik ekibi ve futbolculara notlar ve tecrübeleri ile katkı sağlayarak takımın şampiyonluğunda büyük emekleri var.

Futbolculuk kariyerinde Futbol ’un duayenleri Nejdet Zorluer, Ayfer Elmastaşoğlu, Aydın Tütüncü, Enver Ürekli gibi futbola ömrünü vermiş antrenörlerle çalışan Ceren takım içerisinde takım arkadaşlarına oyundaki eksikliklerini kapatma, oyun kurma taktikleri ile Antrenörlrinin takdirlerini toplamış saha içerisinde Lider oyuncu pozisyonunda yer almış. Çalıştığı Teknik Direktörlerin deyimi ile “İleride sen bu özelliklerle kendini daha iyi geliştirerek iyi bir antrenörlik yapabilirsin” sözünü kendisine ilke edinerek çalışmalarını gece gündüz demeden çalıştığı takım uğruna fedakarlıklar yapman bir kariyere sahip. 

KAHRAMANMARAŞSPOR İÇİN ÇOK FEDAKARLIK ETTİ 

Türk Futboluna Futbolculuk ve Hocalıkla damga vuran isimlerle çalışma fırsatı bulan onların engin tecrübesinden yararlanarak kendini geliştiren ve Kahramanmaraş’tan dışarı giden Kahramanmaraşlı olarak başka takımlarda futbol oynayarak kariyer edinen ve sonrasında arkasından gelecek önünü açmış bir birey olarak Kahramanmaraşspor’a futbolculuk hayatında alt yapıdan yetişip en çok hizmet dönemi geçiren Servet Ceren antrenörlük döneminde de takımı için fedakarlıklar ediyor.

Kahramanmaraşspor’un Grubundaki takımların analiz hocaları seyahatlerini Hava yolu( Uçakla) ile yaparken kendisi ise kara yolu (Yolcu Otobüsü) ile gidiş geliş yapması, Cumartesi günü akşam şehirden ayrılıp Pazar günü sabah erken saatlerde maçın oynanacağı ile varıp maç saatinde stadyumda yerini alıp maçı izledikten sonra Pazar Akşamı tekrar kara yolu ile yola çıkarak hafta sonunun 2 gecesini yolculukla geçirerek takıma analizleri ulaştıran Ceren takımın maddi açısından fedakarlık yaptı. 

FUTBOLCULUK KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU 

Kahramanmaraşspor’un alt yapısından Filiz lisanslı olarak yetişip 1994 yılında profesyonelliğe imza atan Servet Ceren ilk şampiyonluğu Kahramanmaraşspor forması ile yaşadı ve profesyonel olduğu ilk sezonda 2. Ligde mücadele etti. 1994- 1999 sezonuna kadar Kahramanmaraşspor’a hizmet ederek alt yapıdan yetişip Kahramanmaraşspor’a en çok hizmet etme özelliğini taşıyan futbolcu olurken 1999-2000 futbol sezonunda 3. Ligde mücadele eden İzmir temsilcisi S. Efesspor’a transfer oldu. Burada 1 sezon futbol oynayan Ceren ardından 2. Ligde mücadele eden MKE Kırıkkalespor’a transfer oldu. Burada 2 sezon futbol oynayan Ceren daha sonra 3. Lig temsilcisi Karabulak Gençlikspor’a geçiş yaptı. Burada yarım sezon oynadıktan sonra 3. Lig temsilcisi İnegölspor’un Transfer teklifleri üzerine İnegölspor’a Transfer oldu. Burada başarılı bir performans sergileyen Servet Ceren İnegölspor’da Şampiyonluk yaşayarak 2.Lige çıkartan kadroda yer aldı. İnegölspor’dan 2. Lig takımı Tekirdağsor’a Transfer oldu. Tekirdağspor’da 1. Sezon geçirdikten sonra 2. Lig takımı Kütahyaspor’a, Kütahyaspor’dan 2. Lig takımı Marmaris Belediye Gençlikspor’a, buradan 3. Lig takımı İzmir Petkimspor’a, Petkimspor’dan 2. Lig takımı Aydınspor’a transfer oldu. Aydınspor’da 2 sezon futbol oynayan Servet Ceren Profesyonellik kariyerini Aydınspor’da noktalarken 2005-06 Futbol sezonunda Amatöre dönüş yaptı ve Bölgesel Amatör (BAL) Ligi takımı Elazığ Belediyespor’a transfer oldu. Burada 1 sezon futbol oynadıktan sonra ise Antalya Finikespor’a transfer edildi. 2006-2007 futbol sezonunda ise Finikespor’da futbol hayatını sonlandırarak futbol oynamaya veda etti. Servet Ceren Türkiye kupasında 7 maç oynama şansı, 3.Ligde 104 maç, 2. Ligde 57 maç forma giydi. 3. Ligde 17 gol atarken, 2. Ligdeki karşılaşmalarda 13 gol atmasını bildi. Oynadığı müsabakaların 2 dakikasında, 6. Dakikasında ve 8. Dakikalarında gol atarak bütün dikkatleri üzerine çekerken son dakika golleri ile ise takımını sevindiren futbolcu özelliğine de sahip oldu. Takımda Lider oyuncu pozisyonunda bulunan Servet ceren ilk dakikaların ve son dakikaların golcü futbolcusu olarak’ta takımda ün yapmıştı.

 

Haber: İlker YİYEN