Site Logo

Profesyoneller Amatöre DeĞer KatIyor...

Profesyonel futbol okulu Antrenörlerinden Mehmet Şeker yaptığı açıklamada Profesyonel Futbol Okulunu neden kurduklarını, şu ana kadar neler yaptıklarını ve bundan sonraki hedeflerini açıkladı.

Kahramanmaraş Profesyonel Futbol Okulunun tecrübeli Antrenörlerinden Mehmet Şeker; “Amacımız: Kahramanmaraş futboluna değer kazandırmaktır” dedi.

Açıldığı günden bu yana Kahramanmaraş’ta birçok etkinliğe imza atan geleceğin nesilleri olan Çocuklarımıza Futbol eğitimi veren ve futbol okulları arasında en iyisi olan Kahramanmaraş Profesyonel futbol okulu antrenmanlarını aralıksız olarak Sezallar Spor kompleksinde sürdürüyor.

Profesyonel Futbol Okulunun tecrübeli Antrenörlerinden Mehmet Şeker yaptığı açıklamada, 

“3 yıl önce sohbet esnasında Kahramanmaraş’ta futbol adına bir şeyler yapılması, genç futbolculara tecrübelerimizi aktarmamız gerektiğini, 13-15 yıl profesyonel futbol oynayan insanların kenara çekilerek futbolun dışında kalmasının, hem kendimize hem de bu şehirde yaşayan yeteneklere ihanet olacağı düşüncesiyle, futbolun içinde olmamız gerektiğine karar verdik. Bu sebeple Mehmet Şeker, Ferhat Özdemir ve Ali Seyyit Sevin ekibi olarak yola çıktık. Futbol camiasında isim yapmış insanların hepsinin hedefinde şehrin profesyonel takımlarında görev yapmak vardır. Hiç kimse alt yapı demezken biz alt yapı dedik çünkü en önemli gelişim yerinin burası olduğunu biliyorduk. Çocuklar küçük yaşta doğru ellerde futbol adına hem kişilikleri ve hem de fiziksel mental gelişimleri adına doğru şeyler öğrenerek büyümelidirler. Hiç kimse böyle ateşten gömleği giymeye cesaret edemezken biz gönüllü olarak bu gömleği giymeye karar verdik. Çünkü ehil insanlar, buralarda görev almak zorundadırlar yoksa ortamı boş bulan, bu işten rant sağlamak, nemalanmak adına futbol eğitimi verdiğini öne süren kişilere prim vermiş olurlar. Bu konuda çocuklarımız adına velilerimizin çok dikkatli ve seçici olmalarını rica ediyorum.  Velilerin çocuklarını bizde dahil olmak üzere, futbol eğitim okullarını; tesis, hijyen, servis, futbol eğitimi, hoca kalitesi vb. gibi konularda inceleyerek çocuklarını futbol okullarına göndermeleri gerekir diye düşünüyorum.

Kahramanmaraş futbolunda futbol okulu adına marka olmak en büyük arzumuz. 3 yıldır yaptığımız çalışmaların meyvelerini almaya başladık. Yetiştirdiğimiz oyuncularımızı pilot takımımız Arsan Sümer sporda maçlara çıkarmaya başladık. Tüm yetki ve sorumlulukla görev alan Teknik kadromuzun 2012-2013sezonunda antrenör olarak sahaya çıktığı maçlarda;

Arsan Sümer spor U-15 ve U-16 da Kahramanmaraş gençler şampiyonu oldu.

U-13’ te Kahramanmaraş Belediye spor’ la yarın (bugün) final oynayacağız.

U-15 te Adana’da Oynanan bölge şampiyonasında şehrimizi temsil ettik finalde mersin takımına yenildik. U-16 da Kahramanmaraş’ı Gaziantep’ teki bölge şampiyonasında temsil ettik yine finale kaldık. 08/06/2013 cumartesi günü Hataysporla final maçı oynayacağız.

Bu turnuvalar bizler için eksikliklerimizi gidermek adına harika tecrübe olmuştur. Nasıl ki futbolculuk dönemimizde biz Batıpark stadından çıkıp 12 Şubat ve Hanefi Mahçiçek’te oynadıysak antrenörlük dönemimizde de Batıpark’ ta başlayıp 12 Şubat’ ta, Hanefi Mahçiçek stadyumunda devam edebilecek genç yetenekleri yetiştirmek temel amacımızdır. Profesyonel Futbol Okulu hocaları olarak ben ve ekibimiz bu şehrin gençlerine hizmete devam edeceğiz. Bu bölgenin en yetenekli gençleri bizim şehrimizde olmasına rağmen işlenmeleri ve vitrine çıkma sorunları bulunmaktadır.  Bilinçli teknik ve taktik eğitim, doğru iletişimle bir kaç yıla kadar bu şehirden, futbol etiğine sahip, ahlaki değerleri ve fair play ruhuna sahip birçok kaliteli futbolcular çıkaracağız. Ama Kahramanmaraş Spor basından ve profesyonel futbol takımımızın taraftarlarından bir şey rica ediyorum: lütfen kendi değerlerimize sahip çıkalım, futbolcularımıza, antrenörlerimize öncelik verelim, şans vermekten korkmayalım, bu şehirde çok yetenekli değerlerimiz var ve sadece şans bekliyorlar, sahip çıkalım” dedi. 

Haber: Halil GEYİK