Site Logo

TakImIn İskeletİ Mutlaka KorunmalI

Son iki sezon üst üste Şampiyonluk yaşayan Akdeniz Aslanları Kahramanmaraşspor Taraftarlarının 26 yıldır beklediği 1.lig hasretine son noktayı koyarak Altın Madalyalı şehrimize büyük bir coşku yaşatmışlardır.

Bu başarının öyküsü uzun yıllar çok konuşulacağa benziyor…

26 yıl önce 1987-1988 sezonunda yine Kahramanmaraşspor Tarhihi bir başarıya imza atıp adını Türkiye 1.ligine yazdırmışt.

1987-1988 sezonun Kahramanmaraşspor 1.ligde oynamayı hak kazandığı için Türkiye’nin 4 büyükleri olan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi güzide takımlarımız Kahramanmaraş’a gelerek Kahramanmaraşspor’la lig Maçı oynamışlardı…

O yıllarda Kahramanmaraşspor Şampiyon olan takım kadrosunu koruyamamaştı…

Kahramanmaraşspor’un 2.ligden 1.lige çıkmasında en büyük emekleri olan Şifo Mehmet’i Beşiktaş’a, Kaleci Ferhat’ı Boluspor’a, Kaptan İzzet’i Gençlerbirliğine ve yine birçok futbolcuyu başka Kulüplere gönderen Kahramanmaraşspor ne yazıkki lige çıktığı sene tekrar geldiği 2.lige düşerek 1.lige veda etmişti.

Hatta Kahramanmaraşspor’un 1.lig serüveninde yalnızca iki galibiyeti bulunmaktaydı, Altay’ı hem İzmirde,hemde Karamanmaraş 12 Şubat stadında yenmeyi başarmış ve almış bu 2 galibiyet ve alınan birkaç beraberlikle ligden düşmüştü.

Mustafa AYKIR'ın yeni yazısı...

Biz 26 yıl gibi çeyrek bir asırı geride bırakıp Futbol Tarihimizde 2012-2013 sezonunda tekrar 1.lige yükselmenin sevincini tüm şehir ve Kahramanmaraş’lılar olarak birlikte yaşadık.

Tekrar bu ligi kaybetmek istemiyorsak, Kahramanmaraşspor Kulübü yönetiminin son iki yılda üst üste şampiyon olan takım kadrosunu koruması gerektiğini vurgulamak istiyorum.

Bu takıma birkaç kaliteli nokta transfer diyebileceğimiz önemli isimleri takıma dâhil etmeyi başara bilirsek, PTT 1.Ligde hem kalıcı, hemde Süper lig kapısının Anahtarını boynumuza takıp, Türk Futbol Tarihimizde bir başarı öyküsünü daha hep birlikte yaşamış oluruz.

Bunun örneğini Gençlerbirliği Oftaş döneminden yola çıkıp vere bilriz.

Gençlerbirliği Oftaş Geçtiğimiz Yıllarda 3.ligden.2.lige…2.ligden Bank Asya 1.Lige… Bank Asya Liginden süper lige yükselip üst üste 3 sezon şampiyonluk yaşamıştır.

Gençlerbirliği Oftaş Kulübünün bu başarı dolu öyküsünün temel taşlarının şunlar olduğuna inanıyorum… Takımın iskeletini bozmadan yaptığı önemli takviye Transferler ile 3 sezonda inanılmaz bir başarıya imza atmıştır.

Futbol tarihinde bu yaşanan örneklerinde baza alınması yönünde, Karamanmaraşspor’umuzun  PTT 1.Ligde kalıcı olması için, Takımın iskeletinin bozulmamasını ve yapılacak olan nokta transferlerin çok akıllı ve mantıklı bir şekilde gerçekleşmesini diliyorum.