Site Logo

Fethİ Çokkeser:''Galİbİyetten BaŞka BİrŞey DüŞünmüyoruz''

Kırmızı- Beyazlı takımın Teknik Patronu Fethi Çokkeser, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, hafta sonu deplasmandayapacakları mücadelede galibiyeti hedeflediklerini söyledi.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Fatura Vizyon Kahramanmaraşspor Teknik Patronu Fethi Çokkeser, "Sarayaspor beraberliğine ilişkin Sakaryaspor maçı çok ilginç bir maç oldu, futbolun enteresan yönleri ortaya çıktı” dedi.

Kırmızı- Beyazlı takımın Teknik Patronu Fethi Çokkeser, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, hafta sonu deplasmanda oynayacakları mücadelede galibiyeti hedeflediklerini söyledi. Çokkeser Konuşmalarını şu başlıklar altında sürdürdü;

“SAKARYA MAÇINDA REHAVETE KAPILDIK”

Sakaryaspor maçı çok ilginç bir maç oldu, futbolun enteresan yönleri ortaya çıktı. Futbolda oynamadan hiçbir maç kazanılmaz. Şu anda ki Kahramanmaraşspor taraftarı hatta bunun içerisine sporu bilen sporun içerisinden gelen insanlar bile düşmüş bir takıma dört beş gol atarak bu maçı rahat bir şekilde kazanacaklarımızı söylüyordu. Bende tam tersi bu maçın çok zor geçeceğini oynanmadan hiçbir maçın kazanılmayacağını, bu ligde de kolay maç olmayacağını defalarca irdeledim hatta takımımızı sanki maçlar bitmiş gibi havaya sokmaması gerektirdiğini basın toplantılarında da paylaştım, diğer sohbetlerimde söyledim. Maalesef geldiğimiz noktada maçların son maçmış gibi davranıp, futbolcuda baskı altına girerek mazereti olmayan bir maçtan bir puanla ayrıldık. Hatta ben bir puana da seviniyorum, son on beş dakikada mağlup olabileceğimiz bir maçtı. Şuursuzca bir baskı oluşturduk, golü erken bulalım dedik. Bunu önceki maçta da aynen yaşamıştı. Oyun disiplininden uzaklaştığımızda, bilinçaltında direk hemen gole gitmenin sıkıntıları bu maçta da baş gösterdi. Kaçırdığımız goller, yediğimiz goller bunlara sığınmamıza gerek yok, ligde en kötü oynadığımız maçtı.

“GİRESUNSPOR MAÇI ZOR GEÇECEK”

Bu hafta Giresun deplasmanına zorlu bir mücadele beklediğini vurgulayan Çokkeser, maçın zorlu geçeceğini ancak 3 puanla dönmeyi arzuladıklarını ifade ederek konuşmalarını şu şekilde sürdürdü; Sakat oyuncumuz şu anda ki orta sahamızdaki Tolga Çavdar sakatlığı sürüyor. MR’ının sonucunu bekliyoruz. Sarı kart cezalısı Serkan var stoperimiz takım kaptanımız, sağ bek Mert Er var dört sarı kartı bitirecek derken bir gerginlikle kırmızı karta dönüştü, üç sarı kartı devam ediyor oda bir handikap. Diğer futbolcularımızda sakat bir oyuncu yok. Çok zor bir maça gidiyoruz. Çünkü oda küme düşme hattında olan bir takım. O da ligde kalma adına büyük çaba sarf eden bir takım. Zaten kolay maç yok.

“TAKIM KAPTANINI FUTBOLCULARIM BELİRLİYOR”

Gazetemiz Spor servisinin “Takım kaptanın değişmesi konusunda sosyal medyada bir takım şeyler dendi. Takım kaptanının değişmesinin sebebi nelerdir?” Sorusu üzerine çokkeser, “Takım kaptanı Mehmet yılmaz gidince Taylan’dı. O süreçte Taylan’ın bu işten çok yorulduğunu ve takım kaptanlığını istememesi dolayısıyla Zafer’le Tolga arasında değiştirdik. Zafer uzun süredir burada olduğu için direk olarak Zafer’e verildi. Tabi sonradan Tolga’nın sakatlığı bittikten sonra Tolga daha tecrübeli daha fazla bu ligde oynamasının verdiği sonuçla Tolgaya verilmişti. Şu ana kadar da Tolga ve Zafer bana iki hafta önce hocam Serkan ağabey buradaysa takım kaptanlığı yapmamız yakışıksız olur sizden ricamız Serkan ağabeye vermeniz, o bizim büyüğümüzdür deyip böyle bir teklifle geldiler. Bizde düşündük, uygun gördük Serkan’a kaptanlığı verdik.

“TARAFTAR BASKISI FUTBOLCULAR ÜZERİNDE STRES OLUŞTURDU”

Son haftalarda stadyumda Taraftarın fazla olmasından dolayı son günlerde bir stres olmuştur diyen Çokkeser; “Futbolcular üzerinde Stres, baskı oluştu. Sen şimdi hem lider olacaksın, hem haftalarca liderliğini korumaya çalışacaksın, hem de çok büyük seyirci potansiyelinin önünde oynamaya kalkacaksın. Dikkat ederseniz oyun formatımızda değişti bir anda. Biz sabırlı ama tempolu oynayan bir takımdık. Alanları daraltan, şu anda sadece önde basmayı bir an önce gol bulmayı, seyirciye bir şeyler vermeyi arzu eden bir grup oluşturduk. Sabır bitti, tempo bitti, oyun bitti, disiplin bitti. Bu nedir futbolcunun bireysel olarak ön plana çıkma ve bir anda gol atıp seyirciyi tatmin etmektir. Bunlar maalesef bu tür takımlarda olağandır. Baskı oluşması da olağandır. Liderliği korumak için de sorumluluk çok fazla arttı. Buda mental olarak kafa yorgunluğu, oda direk olarak oyun performansını etkiler. Bir haftadan beri mental olarak düşüncelerimizi aktarıyoruz, onların bu saate kadar çünkü kendiler getirdi. Neden sabırlı oyun, oyun disiplini, tempo istek ve arzuyu fazla tutarak kendiler getirdiler bu seviyeye. Televizyon programında ben bunun cevabını verdim. Dedim ki bu futbolcular şu an bulunduğu konumda ligin şampiyonu, ama maalesef lig 12 Mayısta bitecek. Onun için bu süreci tamamlamak zorundayız. Ama futbolculara da saygı duyulması gerekir. Çünkü performanslarını üstünde bir başarı yakaladılar. Onun için tebrik etmekten, saygı duymaktan başka kimsenin yapacağı bir şeyler yoktur” dedi.

“İŞ ADAMLARINA VE ÖNCÜLÜK EDENLERE TEŞEKKÜR”

Öncelikle Belediye başkanları ve iş adamlarını çok teşekkür ediyorum. Bunu yapacaklarını eninde sonunda taraftarlar gibi onlarında stada geleceklerini biliyordum. Oyuncularıma da bunu anlatıyordum. Mutlaka bir gün gelecekler, siz başarılı olun. Ama şu anda bir tane futbolcunu parasal açıda hiçbir düşüncesi yok. Kimsenin şurada ki çalışanların hiçbiri para olduda olmadı da bu düşüncede değiller. Sadece dört maçta biz bu takımı nasıl şampiyon yaparız, nasıl hedefe götürürüz, tek düşünce o. Para gelmiş gelmemiş, olmuş olmamış ama bana üç ay önce sorsaydın en büyük problemimiz buydu, ekonomikti. Ama biz onları aştık, nasıl aştık hedefte ki yer futbolcularıma çok büyük maddi manevi gelir olacağı için ama şimdi bunu aştık. Gittikleri noktada neler kazanabileceklerini arkım futbolcular biliyor. Onun için kafaya çok takmıyorlar öyle bir sorunumuz yok. Çok önemli sayın Ticaret odası başkanıma ve Hanefi beye ve diğer iş adamlarına çok teşekkür ediyorum.

“TARAFTAR BİZİM HERŞEYİMİZ”

Yağışlı bir Türkiye var, önce kazasız belasız bir yolculuk diliyorum. Geldikten sonra da rakip taraftara kesinlikle küfürmüş, tahrik edici bir tezahüratta bulunmamalarını rica ediyorum. Sadece takımlarını alkışlasınlar, maç bittikten sonra sonuç ne olursa olsun hem kendi takımlarını hemde rakip takımı alkışlamalarını bir spor adamı olarak fairplay içerisinde olmalarını diliyorum herkesten.

 Haber: İlker YİYEN