Site Logo

TakIm Olarak ŞampİyonluĞa İnanIyoruz...

Geçen hafta sonu deplasmanda oynanan Fethiyespor karşılaşmasından alınan 3 puanın konum açısından iyi olduğunu ifade eden Fatura Vizyon Kahramanmaraşsporlu futbolcular, İstanbul Güngörenspor’u da kendi saha ve seyircileri önünde mağlup ederek çıkışlarını devam ettirmek istiyorlar. 

Fatura Vizyon Kahramanmaraşspor’da kendi sahalarında oynayacakları GüngörensporHazırlıkları devam ederken Basın Mensuplarına Haftanın değerlendirmesini yapan Tecrübeli futbolculardan Sinan Demir ve Merter Estik Deplasmanda oynadıkları Fethiyespormaçının atmosferinin ve hafta sonu 12 Şubat stadyumunda oynayacakları İstanbul Güngörenpormaçının önemini ifade ederek taraftarların yanlarında olmalarını istediler.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Fatura Vizyon Kahramanmaraşspor’dadeplasmanda oynanan Fethiyespor karşılaşması değerlendirme toplantısında Kırmızı Beyazlı ekibin Devre arasında Anadolu Selçukluspor’dan transfer edilenOrta Saha oyuncularından Sinan Turan yaptığı açıklamada Takıma yeni yeni alıştığını ve hep birlikte hareket etmeye çalıştıklarını söyledi.

“ARKADAŞLARIMA AYAK UYDURMAYA ÇALIŞIYORUM”

Daha önce Orduspor gibi üst Lig takımlarında oynayan ve Anadolu Selçukluspor’dan Fatura Vizyon Kahramanmaraşspor’a transfer olan Sinan Turan Kulübe yeni alıştığını ve Kulüple beraber hareket etmeye çalıştığını ifade ederek Şunları söyledi; “Fatura Vizyon Kahramanmaraşspor kulübüne transferin son günlerinde geldiğim için, kamp devresini görmedik ondan dolayı hazırlanmamam biraz zaman alıyor. Birkaç hafta içerisinde bunu tamamen tamamlamış oluruz, hani arkadaşlarımız saha içinde ne kadar çabalıyor ne kadar güç sarfediyorsa bizde aynı duruma geldiğimizde onlarla birlikte saha içindeki savaşımızı vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“ŞUANKİ KADRO GENÇ VE TECRÜBE EKSİKLİĞİ YAŞAYAN BİR KADRO”

Ligde oynadıkları karşılaşmalarda yeni yeni forma şansı bulduğunu ifade eden tecrübeli oyuncu Sinan Turan, “Şu anda sahip olduğumuz kadro çok genç bir kadro. Savaşan, koşan, sadece belli bir dönemde tecrübe eksikliği yaşayan bir kadro. Hani üst liglerde gördüğümüzde üst liglerde genelde tecrübeli, oyuna dayalı ama aşağıya doğru geldiğimizde, bu oyunun yanında mücadele gücünü biraz daha hissediyorsunuz. Ama ne olur hani buradaki genç arkadaşlarım bu ligde oynamışlar yavaş yavaş da yukarı yani şampiyonluk geldiğinde yukarıda daha kolay oynayacaklarını biz konuşmuştuk. Çünkü yukarıya çıktıkça futbol daha kolaylaşıyor aşağıda biraz daha fazla mücadele var yukarıda biraz daha bilerek oynanıyor diyebilirim” ifadelerini kullandı.

“GÜNGÖREN KADROSU PTT 1. LİĞ ÇOĞUNLUKLU”

İstanbul ekibinin Ptt 1. Liginden yeni düştüğünü ve kadrosunda ise Düştükleri sezondan kalma futbolcular barındırdıklarını ifade eden Orta Saha Oyuncusu Sinan Turan, “Şuan ki Var olan kadrolar hemen hemen Ptt 1. Liğ oyuncularının çoğunlukta olduğu bir kadro. Buraya o kadro ile geliyorlar. Oradan gelipte onların yaşadıkları sorun buradaki mücadeleyi yadırgadıkların dolayı. Hani nerde ne yapacakları belirsiz bir kadro. Bizim de tek amacımız onlara ayak uydurup içerdeki coşkulu, baskıyla oyunumuzu devam ettirip mağlup etmek istiyoruz. Taraftarımızın da bize destek vermesi lazım. Biz genelde içerde ilk 20-25. Dakikalarda gol bulan bir takımız bunuda taraftarımızın desteğiyle yapıyoruz genelde. Yine aynı coşkulu, istekli bir şekilde başlayacağız ilk 20-25 dakika gol olmazsa taraftarımız desteğini sürdürsün ki bu coşku, bu istek dakikaları fazlalaştırsın hani golün ne zaman nasıl geleceği belli olmaz. Ama şampiyonluğa oynayan bir kadroysan, bir takımsan 85. Dakikada bile gol atsan tarafta her zaman yanında olur. İnsan saha içinde öyle bir durumda olur ki bazen gidebileceği topa gidemez ama taraftarının bir desteğiyle o ekstra bir güçle devam eder” dedi.

“TARAFTARIN DESTEĞİ İÇ SAHADA ÇOK ÖNEMLİ”

İstanbul Güngörenspor ile oynayacakları karşılaşmada da taraftarı yanlarında görmek istediklerini ifade eden Tecrübeli oyuncu Sinan Turan, “Birçok PTT 1. lig, Süper Lig ekibinin bulamadığı taraftar sayısını biz iç sahada buluyoruz. Güngören maçı da bizim için önemli, her zaman yaptıkları gibi bizi bu maçta da desteklesinler. 90 dakika bize destek verdiklerinde biz onlara inşallah galibiyeti getireceğiz.Taraftarın desteği iç sahada çok önemlidir, iç sahadaki coşkuve baskıyla rakibin bir deplasmana geldiğini hissettirmen lazım hem taraftar açısından hem sporcu açısından. Bunu oynadığımız iç saha performanslarından çok iyi hissettirdiğimizi ben düşünüyorum.Belirli dakikalarda taraftarımız hani coşkusunu azaltsada işte dediğimiz noktaya geliyoruz. coşku azalmadığı sürece bu takım hafta istediği hedefine ulaşacaktır diye düşünüyorum” dedi.

“PERFORMANSIMIZ BU ŞEKİLDE DEVAM EDERSE YENEMEYECEĞİMİZ TAKIM YOK”

Ligde iyi bir çıkış yakaladıklarını ve Fethiye deplasmanında alınan 3 puanla da işlerini daha da sağlamlaştırdıklarını ifade eden Orta saha oyuncusu Merter Estik İstanbul Güngörenspor karşısında da mağlup ederek zirveye oynadıklarını ifade etti.

Oynadıkları karşılaşmalarda Performanslarının bu şekilde devam ederse yenemeyecekleri rakibin olmadığını ifade eden Tecrübeli oyuncu Merter Estik, “ Fatura Vizyon Kahramanmaraşspor olarak iki senedir çok iyi işler başardığımızı düşünüyorum. Geçen senede olsun bu senede olsun çok iyi bir form grafiği yakaladım yani takım olarak şampiyonluğa da inanıyoruz. İdmanlarımızda çok iyi geçtiği için moralve motivasyonumuz üst düzeyde. Artık maçlara adım adım bakıyoruz. Rakibin kim olduğu önemli değil. Güngören zor bur maç olabilir ama bu maça çok iyi hazırlandık. Şimdi Güngören gelecek ilk devrede oynadığımız bir takım ne olduğunu biliyoruz. Oradada kazanabileceğimiz bir maçtı. Maçlara adımadım bakarsak ve performansımız bu şekil devam ederse yenemeyeceğimiz rakip olduğuna inanmıyorum. Kesinliklede şampiyon olacağımıza inanıyorum bu performansla bu şekilde devam edersek” ifadelerini kullandı.

“TAKIM İÇERİSİNDE YARDIMLAŞMA ÜST DÜZEYDE”

Takım içerisinde her hataya karşı önlem aldıklarını ifade eden Orta saha oyuncusu Merter Estik, “Bu hem arkadaşlığımızla ilgili hemde kimse görevden kaçmıyor, yani herkes birbirine yardım ediyor. Sahada birbirimizin açıklarını kapatmaya çalışıyoruz. Çünkü biz şampiyonluğa doğru ilerliyoruz, orta sıralarda yada düşmeye oynayan bir takım değiliz o yüzden herkes birbirine destek verdiği sürece bu arkadaşlık hep devam edecektir.Geçen sene kötü kayıplar yaptık birazda adaptasyon sorunumuz vardı. Belkide aramızdaki arkadaşlık iyi gibi görünsede takım içinde bazı sorunlar vardı. Bu sene o sorunların gittiğine inanıyorum. Şimdi daha çok samimi arkadaşlıklar kaldı. Bu samimi arkadaşlıklardan dolayıda herkes birbirinin yardımına koşuyor. Bunun içinde daha aktif daha mücadeleci bir takım olduğumuz ortada yani”.

“BİZİM İÇİN RAKİP ÖNEMLİ DEĞİL”

Ligde oynadıkları karşılaşmalarda hiçbir zaman takımın durumuna göre ayrım yapmadıklarını ifade eden Merter Estik, “Bizim için rakip hiçbir zaman önemli değil, biz sahaya çıkarız ve oyunumuzu en üst düzeyde oynamaya çalışırız. Güngören maçı yani dediğim gibi rakip hiçbir zaman önemli değil bizim için orayada basamak basamak bakıyoruz. İyide hazırlanıyoruz. İç sahada taraftar takım olarak ta çok iyiyiz. Taraftarımızın desteği de her zaman arkamızda yani. Bu destekle Güngören maçınıda rahat geçeceğimize inanıyorum. Tabi Güngörende alt sıralara oynuyor onlarda kolay bir maç çıkarmayacaklar.Bizde Fethiye’ye karşı oynadığımız gibi mücadeleyi ön planda tutarak ve herkes birbirine yardımcı olursa bu maçıda rahatlıkla kazanırız”.

“İÇ SAHADA KESİNLİKLE PUAN KAYBINA TAHAMÜLÜMÜZ YOK”

Son haftalarda alınan sonuçlarla ligde iyi bir çıkış yakaladıklarını ifade eden Orta saha oyuncusu Merter Estik, bu çıkışı devam ettire bilmek için iç sahada puan kayıp etmememiz lazımdır dedi.

İç Sahada Puan kaybına Tahammülleri olmadığının altını çizen Estik, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Güngören bildiğiniz gibi geçen hafta evinde Pendikspor ile 2-2 berabere kalarak haftayı 1 puanla kapattı. Ligde artık kolay bir maç yok, bizde hedefe giden bir ekip olarak iç sahada kesinlikle puan kaybına tahammülümüz yok. Taraftarımızı da arkamıza alarak iç sahada etkili bir oyunla galibiyetle ayrılacağımızı umuyorum” dedi. 

Haber: İlker YİYEN