Site Logo

Fethİ HocanIn baŞarIsI tartIŞIlmaz...

Kahramanmaraşspor Taraftarının Onursal Başkanı ve Eski As Başkan Fikret Fındık, Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Fethi Çokkeser’in başarısını değerlendirdi. Fındık, “Fethi hoca ilk yarıyı başarılı bir şekilde tamamladı. Bundan sonraki süreçte de başarı çıtasını artıracaktır.”dedi.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Kahramanmaraşspor’un ilk yarıyı başarılı bir tablo ile tamamladığını anlatan Taraftarın Onursal Başkanı Fikret Fındık, dünkü röportajının devamında teknik direktör Fethi Çokkeser’in performansını değerlendirdi. Kahramanmaraşlı teknik direktörü çok başarılı bulduğunu anlatan Fındık, “Fetih hoca bu alanda Kahramanmaraş’tan yetişen ender hocalardan bir tanesidir. Bu durumun kıymetini bilmek gerekir. Başarı konusunda yapılan haksız eleştirileri doğru bulmuyorum. Fethi hoca Kahramanmaraşlı ve bu şehrin değerlerini iyi biliyor. Kahramanmaraşspor’da geçmişte gösterdiği başarılarını Belediyespor’u profesyonel lige yükselterek sürdürdü. Bununla beraber yeniden Kahramanmaraşspor’a geçti ve aynı başarıları burada da gösterdi. Ben hocamızın bundan sonraki süreçte de başarılı olacağına inanıyorum.”dedi.
Takım kadrosunun gençleştiğine dikkat çeken Fındık, “Fethi hoca transfer anlamında da takıma katkı sağlayacak işler yapıyor. Oyun alanında gösterdiği başarıyı transfer zekasında da göstererek Kahramanmaraşspor’un geleceğini planlıyor. Bugün transfer olan isimlere baktığımız zaman genç ve takıma çok fazla bir yükümlülük getirmeyecek insanların olduğunu görürüz. Daha önceki transferlere de baktığımız zaman bu durumun tam tersi olduğunu görürüz. Önceki transferler Kahramanmaraşspor’u ekonomik anlamda sıkıntıya sokmuş durumda. O transferlerde maliyeti yüksek oyuncular tercih edildiği için, Kahramanmaraşspor büyük bir ekonomik krize girdi. Bu krizden kurtulmak için şuanda geliştirilen sistem çok önemli ve iyi.” Şeklinde konuştu. 
Takımın bundan sonraki süreçte şehrin önde gelenlerinden destek beklemediğini hatırlatan Fındık, “Kahramanmaraşspor’un devredilmesi gündeme geldiğinde, yabancı iş adamlarının bu takıma talip olduğunu bir basın toplantısında o dönemki başkan Doğan Tehçi açıklamıştı. Bununla birlikte de takımı yabancı iş adamlarına vermek yerine Kahramanmaraşlı bir iş adamına verme taraftarı olduklarını da söyledi. Bu açıklamanın ardından 15 gün falan da beklendi ve Kahramanmaraşlı bir iş adamının takıma sahip çıkması umuldu. Böyle bir talip bu süre içerisinde çıkmayınca Kahramanmaraş’tan umut kesildi ve takım bu iş adamlarına devredildi. Ben takımın devredilmesine hala muhalefetim. Ben bugün bu takımın yanındaysam arması içindir. Ben Kahramanmaraşspor sevgisi için buradayım. Ben kesinlikle şahısları gözetmiyorum. Benim buradaki tek hedefim Kahramanmaraşspor’un daha fazla zor duruma düşmemesidir.”dedi.
Kahramanmaraşspor’u önce Kahramanmaraşlıların kabullenmesi gerektiğini söyleyen Fındık, “Bu takımın bu şehrin olduğunu kabullenmek gerekiyor. Başta yapılan yanlış açıklamalar yüzünden bu şehir halkını bu takımdan soğutmaya çalıştılar. Kahramanmaraşspor’un adını taşıyan bir takımı hiçbir yere götüremezler. Taraftarı olmayan bir takım da asla başarılı olamaz. Bunu bu yönetim iyi biliyor ve kesinlikle bu takımı başka bir yere götürme gibi bir düşünceleri yok. Ancak takımı yıpratmak isteyen ve başarısını istemeyen bazı güç odakları, bu konu provoke ederek takımın başarısını istemediklerini açıkça ortaya koymuşlardır. Biz bu takımın bizim şehrimizin takımı olduğunu asla unutmamalıyız. Kahramanmaraşspor kağıt üzerinde şahısların olabilir ancak arması hala bizimdir.”dedi.


Haber: Cebrail SARI