Site Logo

Fİkret FIndIk: ''BaŞarIya aç bİr takImIz''

“Sayın başkan, takım ilkyarıyı beklenen ve istenen yerde bitirdi mi?” diye sorduk, Onursal Başkan Fikret Fındık’ın cevabı şu oldu; “Benim nazarımda takımımız istenilen düzeyde ilk yarıyı bitirdi ama guruptaki diğer takımların tümünü izleme imkanı bulduktan sonra bende şu kanı oluştu futbolcu kalitesi ve oyun kalitesi bakımından bizim mücadele ettiğimiz gurupta bizden iyi takım olmadığını gördük. En iyi olan biziz.

 Bu bölümü silmek için tıklayınTaraftarların ayrıca müsabakalara ilgisi tüm takımların süper lig takımları da dahil olmak üzere imrendiği müthiş bir seyirci potansiyelimiz var. Gaziantepspor 2500 taraftarla oynarken biz 8-10 bin seyirciye oynuyoruz. Düşünün ki PTT birinci lige çıkınca veya süperliğe çıkınca bu seyirci oranımız 3-4 katına çıkar ve 12 Şubat stadyumunun da bu seyirci potansiyeline yetersiz geleceğini düşünüyorum. Çünkü yıllarca başarıya aç bir takımız”

Mevcut kulüp yönetimi kulübü teslim alırken verdiği talihsiz beyanların ve maksadını aşan sözlerin diyetini ödediğine işaret eden Onursal Başkan Fındık, bu konuda şunları söyledi; “Çünkü bu sözler Maraş halkı tarafından ‘bizim size ihtiyacımız yok’ şeklinde algılandı. Ama görüldüğü gibi dış destek olmasa kulüpler tıkanıyor, çünkü profesyonel kulüp yönetmek çok zor, dev bütçe istiyor. Kimse de hata aramamak lazım, yönetimin hatası yok. Futbolcu parasını alamadığı için gayet masum bir protesto yaptılar, idmana çıkmayarak burada Kahramanmaraşlı iş adamlarına mesaj verdiler, ‘futbolcular olarak biz başarılıyız ama destek olmuyorsunuz’ dediler. Dediler ama ben bu mesajın alındığına inanmıyorum. Yönetim de suçlu değil, yaklaşık bir 6 trilyonluk harcama var ortada, yönetimde bir noktaya kadar dayandı şu anda yönetimde geçici bir kriz söz konusudur” 

ASLINDA YARDIMLAR ALACAKTIK, FAKAT… 

Fındık devam ederek; “Çünkü ben de dahil olmak üzere, yaptığımız bir takım sponsorluk görüşmelerinde, büyük yardımlar alacaktık, maalesef bu yardımları bilmediğimiz gizli güçler tarafından kulübe yardım edilmesi engellendi, burada Belediyespordan dolayı Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz engelliyor diye soru işaretleri vardı. Sayın başkanımızı makamında bizzat ziyaret ettim, beni çok samimi sıcak bir şekilde karşıladı, ‘her iki takımımız da kardeş takımdır’, bu takımlar bizim takımlarımız sahip çıkacağız’ dedi. Sayın Poyraz; ‘hatta ben işadamlarını arıyorum, bize yardım edeceğinize Maraşspor’a yardım edin’  dediğini söyledi. Ve ‘Zaten yakında basın toplantısı yapıp tüm iş adamlarına ve Ticaret Sanayi Odasına seslenecek, yardımlarını talep edeceğim’ şeklinde konuştu.  

BAŞKAN POYRAZ SAMİMİ İDİ… 

Bu görüşme sırasında Poyraz’ın iyi niyetli ve samimi olduğunu kaydeden Fındık, onun bu çıkışını takdire şayan olarak karşılarken, “Ayrıca belediye başkanımız Mustafa Poyraz’ın Kervanhan’da yaptığı basın toplantısına tüm basının katılımının olduğu görüldü ve olumlu bir atmosferde bu toplantı gerçekleşti. Belediyespor ve Kahramanmaraşspor birlik beraberlik mesajı verdiler, ayrıca Başkan Poyraz Maraşspor’a her zaman maddi ve manevi destek olarak yanında olacağını belirtti” diye konuştu. 

FINDIK’IN TARAFTARA VERDİĞİ MESAJ; 

Spor camiasının sevilen yüzü, taraftarın gönlünde taht kuran onursal başkan Fındık, taraftarın  olmadı yerde takımın olamayacağına işaret etti, onikinci adamın  her zaman itici bir güç olduğunu ileri sürdü; “Çünkü ben bu taraftarı tanıdıkça, ne kadar mükemmel insanlar olduklarını gördüm, arkadaşlarımın hepsi pırıl pırıldır, bunların tek amaçları Maraşspor sevgisidir, bu taraftarın Maraşspor’a duyduğu sıcaklığın, samimiyetin ölçüsü yok. Çünkü bu takımı ölümüne seviyorlar, ben de bu kardeşlerime her zaman maddi ve manevi destek oldum ama istenilen ölçüde olamadım, kendilerine dürüst oldum son 4 sene boyunca yanlarında olduğumu hissettirdim, Allah’a şükür ediyorum ki böyle bir taraftar guruplarımız olduğu için”

 

Maça gelmeyen eski taraftarlardan Kahramanmaraşspor ile özdeşleşmiş, eski yönetici, eski futbolcu varsa suçlu kendilerinin olduğunu ileri süren Fındık, “Bu arkadaşlara sorduğumuz da bazılarının şeref tribünü kapısından döndüğü maça alınmadıkları tanınmadıklarını beyan ettiler burada mevcut yönetimin ayrıca Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün toleranslı davranması bundan sonraki maçlarda bu arkadaşları maça davet edip kazanılması gönüllerinin alınması onure edilmesi lazımdır. Bu birlik ve beraberliği güçlendirir ve takımımıza başarı olarak yansır, çünkü kimseyi küstürme lüksümüz yok. Bu takım herkesindir, bize küsen eski futbolcu ve yönetici kardeşlerimizi en kısa zamanda aramızda görmek istiyoruz!” dedi. 

İSTİSNALAR HARİÇ, HAKEMLER BAŞARILIYDI 

Son olarak da hakemler konusuna değinen Fındık, ilk yarı itibarı ile Kahramanmaraşspor’un müsabakalarına atanan hakemleri içerde ve dışarıda, bir- iki istisna dışında genellikle hakemleri başarılı bulduğunu belirtti, son olarak da gazetemize şu açıklamada bulundu;  “Emeğimiz kesinlikle çalınmadı adil maçlar yönettiler kulübüz de yaşanan istifalar için ise takımımıza çok büyük katkıları oldu başta idare menajer İlter Kasap olmak üzere hepsine hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz, burada istifa etmelerinde şahsımda dahil birkaç arkadaşımızı suçluyorlar. Yani bizim kulüpten kopardığımızı beyan ediyorlar. 

Ama kesinlikle bizim bu istifalarla ilgimiz alakamız yok, sadece bu mevcut yönetimin inisiyatifi ve tasarrufudur. Sanırım yönetimde gerekçe olaraktan büyük bir ekonomik külfeti olan bu arkadaşlardan temennim, dostça ayrılmışlardır, ama şu da olabilir; tekrar dönme ihtimallerini de göz ardı etmek lazımdır” 

FETHİ HOCAMIZI BAŞARILI BULUYORUM! 

Şehrimizin yetiştirmiş olduğu teknik direktör Fethi Çokkeser’in takımın başına getirilmesini geç alınmış bir karar olarak düşündüğünü söyleyen Fındık, şu sözlerle röportaja nokta koydu; Bu bölümü silmek için tıklayın“Fethi hocamızı çok başarılı buluyorum, bu kadar girilen ekonomik dar boğazda hiçbir sorun yaratmayarak dimdik ayakta durarak takımımın başındayım diyerek iyi bir Maraş spor’lu olduğunu göstermiştir kendisine teşekkür ediyorum. Son olarak, ben bu takımda her türlü görevde bulundum başkalarını bilmem ama bu takımın maddi manevi sorunlarının giderilmesinde bana çok önemli görevler düştüğüne  inanıyorum neden derseniz kulübümüzün 43 yıllık tarihinde bu takıma bendenden kat, kat hizmetler vermiş olan yöneticiler olmasına rağmen bu camia bana onursal başkanlık unvanını vermiştir bu unvanın sorumluluğunun bilincindeyim bunun için rabbim ömür verdiği müddetçe bu taraftarın ve takımın özverili bir şekilde her zaman yanlarında olacağım destekleyeceğim.”

 

 Haber: Orhan Karaçalı