Site Logo

Fethİ Çokkeser İlk yarIyI deĞerlendİrdİ...

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta Zirve mücadelesi veren Fatura Vizyon Kahramanmaraşspor’da Teknik Patron Fethi Çokkeser Ligde Oynadıkları 16 haftalık zorlu maratonu değerlendirdi.

2012-2013 Futbol sezonunu ilk yarısının tamamlanması ardından 16 haftalık zorlu bir süreci geride bırakarak ligde iyi mücadeleler çıkarttıklarını Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi spor Servisine anlatan Çokkeser konuşmalarını şu şekilde sürdürdü; “Sezona başladığımızda takımın başına geç katılmamın belirli bir handikabı oldu. Tabi bunu haftaları ilerlettikçe oyuncuların daha iyi tanımanın verdiği, daha çok çalışmanın verdiği özgüvenle, oyuncularımı tanımanın verdiği öz güvenle takım olma olgusunu yakaladık. Bakıldığı zaman inişli çıkışlı bir grafik görülüyor ama biz içeride hiç maç kayıp etmedik bu çok önemli. Kendi sahamızda oynadığımız sekiz maçtan 5 tanesini kazandık. 3 tanesi ile berabere kaldık. Bunlarda oyuncuların o dönemlerdeki sorunlar, içerideki hem maddi hem manevi sorunlar bizi bayağı bir etkiledi. 8 hafta namaglup giden bir takım, 8 haftada 3 gol yiyen bir takım kafaya oynaması gerekirken geriledi” dedi.

BENİ EN ÇOK ÜZEN BANDIRMASPOR MAĞLUBİYETİ

Ligde oynanılan karşılaşmalarda alınan sonuçlarla ligin ilk yarısını 5. Sırada bitirdiklerini ifade eden Tecrübeli Teknik patron Çokkeser, Ligde 8. Hafta oynadıkları Bandırmaspor mağlubiyetine çok üzüldüğünü ve kazanılması gereke bir maç olduğunu ifade etti. 

Bandırmaspor karşısında alınan3-2’lik mağlubiyetini değerlendiren Çokkeser, "Bütün amacımız oradan puan ve puanlarla dönmekti. İlk yarıda da iyi pozisyonlarımız vardı. Belki dikkat etseydik ilk yarıda da beraberlik golünü atabilirdik. İkinci yarıda da az pozisyona girdik ama istediğimiz pozisyonu bulduk. Son 15 dakikada gerçekten Bandırmaspor takımının baskısı vardı. Son dakikada yediğimiz golle mağlup olduk. Yediğimiz gol bireysel hatadan kaynaklanan bir goldü. Kazanmamız gereken bir maçtı. 90 artıda yediğimiz gol bizi mağlubiyete sürükledi. Bu maçla sorunların ilk kıvılcımı başlamıştı. Tabi bunlar maçı oynarken mazeret olamaz, ama takımı ileriye dönük olarak etkiliyor. Hassas bir yağıya sahip olan ve daha profesyonelliği tam oturtturamadığımız bu ülkede duygusal olarak etkilenmeye başladılar. Bu etkilenmelerde bize çok lazım olan zamanlarda puanları kayıp etmemize neden oldu ve kayıp ettik. Ama yinede sorunların yumağında ve sorunların fazlalığında biz ilk yarıyı birçok maçta çok kaliteli iyi mücadele eden bir takım gürüntüsündeydik ve ligi zirveye yakın bir yerde tamamladık” dedi.

LİDERİ İYİ ANALİZE ETMİŞİZ, DERSİMİZE İYİ ÇALIŞMIŞIZ

Sezonunun ilk devresi son maçında deplasmanda Lider Polatlı Buğsaşspor’a karşısında cezalılar ve eksiklerle gittiğimiz deplasmandan altın değerinde 1 puan çıkarttık diyen Çokkeser; Rakibimizi iyi analiz etmişiz, dersimize iyi çalışmışız dedi.

Ankara Deplasmanında Yedek ağırlıklı oyuncularla sahaya çıktıklarını ifade eden Çokkeser konuşmalarını şu şekilde sürdürdü; “İlk yarının son maçını Liderle oynadık. Lider iyi bir mücadelenin içerisine girdik. Çok eksikle gitmemize rağmen sahadan eşitlikle ayrıldık. Aslında bu bir mazeret değildir. 23 kişilik kadronun hepsini oynatmak için alıyorsun. Ama bunların içerisinde forumsuz, maça tam hazır olmayan oyuncular oluyor bu da işi riske sokuyor. Bunun yanı sıra performans olarak üst seviyede olan oyuncularımızın sarı kart görmesi bizi etkiledi. Çünkü devamlılığı olan oyunculardı, istikrar ve devamlılığı olan oyuncular profesyonel liglerde çok önemli bir unsur. Bu unsuru yakalamışken son hafta liderin maçına çok eksikle gittik. Buna rağmen çok doğru çalışmalar, çok doğru mental çalışmaların bizlere kazandırdığı bütün oyuncuların hazır olması bize bu maçı puanla dönmemizi sağladı. Tabi burada 0-0 düşünülen bir maç aslında rakibimizin kendi sahasında oynamasının rahatlığı taraftarının verdiği bir coşku vardı. Ama biz rakibimizi iyi analize etmişiz dersimize iyi çalışmışız. Oynattığımız oyuncu çok zaman kadroda da almadığımız bu maçta da mecburen oynattığımız oyuncularımı kutluyorum. İnanılmaz bir performansla, oyun disiplini sağladılar. Gerçekten bu takımın iyi bir oyuncusu olduğunu orada ispat ettiler. Çok güçlü bir rakibe karşı oynadık. Elimize çok net iki tane fırsat geçmesine rağmen bunu gole çeviremedik. Karşılaşmayı golsüz 0-0 tamamladık. Ligin sonunda deplasmanda 1 puan almamız hem de lider karşısında bu çok önemliydi. Buda bizi moral ve motivasyon olarak ikinci yarıya bizi en azından daha güvenli çalışmalara başlamamız için çok önemli bir maçtı” dedi.

TAKIMI İÇERİDE EN ÇOK ZORLAYAN TAKIM FETHİYESPOR OLDU

Kendi evlerinde Fatura Vizyon Kahramanmaraşspor’u en çok zorlayan takımlardan Fethiyespor olduğunu ifade eden Teknik Patron Çokkeser, “En çok zor dediğim maçın başında Fethiyespor geliyor. Fethiyespor çok kaliteli bir takım. Fethiye maçı bizi düşünce olarak en zorlayacak maçlardan biriydi. Oyuncu kalitesi oyuncu porteyi olarak ama o maçı da oyuncularımızın inanılmaz mücadele sergileyerek maçı lehimize çevirerek maçtan üstünlükle ayrılmamızı sağladılar. İyi çalıştık azim ve futbolcularımızın üstün gayretleri bize bu anlamlı galibiyeti getirdi. Kulüp Başkanı Ferudun Kolat, As Başkan Ufuk Bilgetkin, Sportif Direktör İlter Kasap, Teknik kadromuz, oyuncularımız, çalışanlarımız ve özellikle taraftarlarımız inandılar. Bu yolda bizim en büyük gücümüz ise Kahramanmaraşspor’un binlerce taraftarıdır. Bu hafta taraftarlarımız bizim için süper güç oldular. Maçın başından sonuna kadar her dakika varlıklarıyla saha da mücadele eden kardeşlerini motive ettiler. Bu maçla beraber birçok şeyi kanıtladık. Biz 2. Ligdeyiz ama bu ligin çok üstünde bir taraftarımız var. İnşallah hem taraftarlarımız hem de biz hak ettiğimiz yere geliriz. Bu yolda kazanmak gibi kaybetmekte var. Ama mücadeleden vazgeçmek yok. Biz isteyeceğiz ve tüm varlığımızı ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.

BANA GÖRE 3 MAÇIMIZI ÇOK BASİT KAYIP ETTİK

Ligde oynadıkları 16 karşılaşmada 3 maçta çok basit hatalarla puan kayıp ettiklerinin hatırlatan tecrübeli Teknik Patron Fethi Çokkeser bu tür hatalarla maçı kayıp etmeseydik zirveye çok yakın bir konumda olacaklarını söyledi.

Kırmızı Beyazlı takımın Teknik Patronu Çokkeser konuşmalarını şu şekilde sürdürdü; “Tabi daha farklı maçlarda oynadık. Kayıp etme düşüncemizde olmayan bir Sarıyer karşılaşması içeride bir Giresun maçını hatta Nazillide bunun içine dahil bana göre çok basit kayıp ettik. Onun için burada beni de sezon içerisinde beni 16 karşılaşmada üç maçta kayıp edilen puanlara çok üzüldüm.  Bunlarda Sarıyer, Nazilli ve Giresun maçında kazanmamız gerekirdi. Kazansak zaten bu sorunlarında ilk yarıdaki gidişatımızda maddi sorunların çözümünde kolaylık, bir güvence olsaydı bugün bu takım en az 7-8 puanla ligin zirvesinde bitirecektik. Rakiplerine fark atacaktı. Çünkü o kadar inanmıştık bu işe hala inancımız devam ediyor. Hala bu sorunlarında bu şehirde çözüleceği ne benim inancım tam. İnanılmaz büyüklükte taraftar kitlemiz var. Oynadığımız rakiplerimizde ise taraftar sayısı bizimkinin yarısı bile değil bu taraftarlarla biz bu ligden üst lige çıkacağımızın düşüncesindeyim. Rakiplerimiz geçen sezon Bank Asya Ligine adaydı ve son maçlarda kayıp ettiler. Biz ise bu sezon onlarla oluşan bir grupta mücadele ediyoruz. Çok zorlu bir grubumuz var. Bu gruptan anlımızın akı ve taraftarımızın desteği ile bir üst lige çıkacağız” dedi.

MEVCUT SAHALAR İKİ TAKIMA YETMİYOR, SENTETİK ÇİM SAHADA SAKATLIGA YOL AÇIYOR

Kış aylarının geldiğini ve bu kış aylarında antrenman yapmakta sıkıntı çektiklerini ifade eden Fatura Vizyon Kahramanmaraşspor Teknik Patronu Fethi Çokkeser, Kahramanmaraş’ın iki profesyonel takımı olduğunu hatırlatarak, mevcut sahaların bu iki takıma yetmediğini söyledi. Kış aylarının gelmesi ile mevcut antrenman sahalarının bozulmaması için antrenman yapamadıklarını ifade eden Çokkeser, takımın hazırlıklarını sentetik sahalarda sürdürdüğünü ifade etti. Bu durumun her iki takım için de dezavantaj olduğunu ifade eden Çokkeser, Kahramanmaraş Belediyespor ve Fatura Vizyon Kahramanmaraşspor’un antrenman yapacağı en az 5 sahanın olması gerektiğini belirtti. Çokkeser, “Kahramanmaraş’ı temsil eden takımlarımız şuanda başarılı bir şekilde yollarına devam ediyorlar. Özellikle biz imkansızlıklarla boğuşarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda kış aylarında Antrenman sahası sıkıntısı yaşıyoruz. Bu sorunun giderilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kış ayının gelmesi ile kötü hava koşulları nedeni ile antrenmanlarımızı sentetik çim sahalarda yapıyoruz. Belediyemizin yapmış olduğu yeni sentetik sahada çalışıyoruz. Saha yeni olduğu için yumuşak ve futbolcuları çok fazla etkilemiyor. Ancak sentetik sahada çalışmak tabi ki bir profesyonel takımı etkiler. Biz bu etkilenmeyi en az seviyeye indirmek için uğraşıyoruz” dedi.

KAMP VE ARA TRANSFER KONUSUN DA NET BİR PROGRAM YOK

İlk yarını bitmesi ile takıma izin verdiklerini ifade eden Çokkeser, Ara Transfer dönemi ve kamp merkezi hakkında net bir program olmadığını önümüzdeki hafta içerisinde yapılacak bir toplantı ile bunu kesinleştireceklerini ifade ederek şunları söyledi; “Bu konuda hala oturup bir programlama yapılmadı. Kulübün yetkilileri ile Bu hafta içerisinde İstanbul’da bir araya gelerek hem ara transfer dönemi hem de Kamp dönemi konuşulacak.  Yapılacak görüşmeler neticesinde oyuncular hakkındaki düşüncelerimiz, bize katkısı olacak oyuncuların nasıl takıma kazandırılacağını, kamp programı ile ilgili nerede ne zaman başlayacağımızı sizlerle paylaşacağız. Şuanda takımımız izinde ve toparlanarak ikinci yarıya kaldığımız yerden devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.