Site Logo

KIŞ geldİ antrenman sahasI sorunu baŞladI

Kahramanmaraş’ı profesyonel liglerde temsil eden Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Belediyespor için kış aylarının gelmesiyle antrenman sahası sıkıntısı baş gösterdi. Ağır kış şartları nedeni ile mevcut antrenman sahalarını çok sık kullanmayan takımlar, ilk yarının son haftasında oynayacakları maçların antrenmanlarını zor da olsa gerçekleştirmeye çalışıyor..

Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Belediyespor, zorlu lig maratonunun yanı sıra imkansızlıklarla ve eksikliklerde mücadele ediyor. İlk yarının bitimine 1 hafta kala bastıran ağır kış şartları, takımlarının antrenman sıkıntısını da ortaya çıkardı. Geçtiğimiz sezon Kahramanmaraşspor bu anlamda birçok sıkıntı yaşamış ve hatta antrenmanlarını halı sahalarda yapmıştı. Kahramanmaraş Belediyespor’un da profesyonel lige yükselmesiyle antrenman sahası ihtiyacı iyice arttı. Mevcut Hanefi Mahçiçek Stadyumun’da ve 12 Şubat Stadyumunda takımların resmi müsabaka yapması, bu sahalarda çift idman haricinde antrenman yapılmasına engel teşkil ediyor. Belediye Spor Kompleksinde yer alan küçük sahalar ise antrenmanlar için yetersiz kalırken, Vali Saim Çotur Stadyumunun çok kötü zemini antrenmana izin vermiyor. Kış aylarında bu sahaların kullanımı daha da azalırken, antrenman eksikliğinin bir karşılaşmayı nasıl etkileyeceği örneğini de geçtiğimiz haftalarda Kahramanmaraşsporlu futbolcuların idman boykotu sonrası kaybedilen Sarıyer maçında net bir şekilde görmüştük.

“MEVCUT SAHALAR İKİ TAKIMA YETMİYOR”
Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Fethi Çokkeser, Kahramanmaraş’ın iki profesyonel takımı olduğunu hatırlatarak, mevcut sahaların bu iki takıma yetmediğini söyledi. Kış aylarının gelmesi ile mevcut antrenman sahalarının bozulmaması için antrenman yapamadıklarını ifade eden Çokkeser, takımın hazırlıklarını sentetik sahalarda sürdürdüğünü ifade etti. Bu durumun her iki takım için de dezavantaj olduğunu ifade eden Çokkeser, Kahramanmaraş Belediyespor ve Kahramanmaraşspor’un antrenman yapacağı en az 5 sahanın olması gerektiğini belirtti. Çokkeser, “Kahramanmaraş’ı temsil eden takımlarımız şuanda başarılı bir şekilde yollarına devam ediyorlar. Özellikle biz imkansızlıklarla boğuşarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda kış aylarında Antrenman sahası sıkıntısı yaşıyoruz. Bu sorunun giderilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

“SENTETİK SAHALAR DEZAVANTAJ”
Çim sahaların kullanıla bilir kalması için kış aylarında antrenman zamanlarını uzun tuttuklarını ifade eden Çokkeser, “İki günden bu yana kötü hava koşulları nedeni ile antrenmanlarımızı sentetik çim sahalarda yapıyoruz. Belediyemizin yapmış olduğu yeni sentetik sahada çalışıyoruz. Saha yeni olduğu için yumuşak ve futbolcuları çok fazla etkilemiyor. Ancak sentetik sahada çalışmak tabi ki bir profesyonel takımı etkiler. Biz bu etkilenmeyi en az seviyeye indirmek için uğraşıyoruz.”dedi.

Haber: Cebrail SARI