Site Logo

Herkes elİnİ vİcdanIna koysun koskoca bİr çInar yIkIlmasIn

Kahramanmaraş halkının sahip çıkmaması sonucu 2009 yılında Kahramanmaraşspor’da forma giyen futbolcular takımı bırakıp gitmiş ve takım amatöre düşme tehlikesi yaşamıştı. Bu sezonda aynı manzaranın fitili ateşlenirken, kamuoyunda bundan sonraki süreçte ne olacağı tartışılmaya başladı.

Kahramanmaraşspor yaklaşık 4 yıl önce futbolcuların takımı boykot etmesinin ardından 2. Lig’den 3. Lig’e düşmüş ve buradan da amatöre düşmemek için müthiş bir mücadele içerisine girmişti. 2011 yılında takımı Faturavizyon Grubun devralmasıyla Kahramanmaraşspor bir çıkışa geçmiş ve 3. Lig’de play-off şampiyonu olarak 2. Lige yükselmişti. 2. Lig’de ilk yarının tamamlanmasına 3 hafta kala ligde zirveyi kovalayan ve şampiyonluk yolunda en iddialı takımlardan olan Kahramanmaraşspor, 2009 yılında yaşadığı aynı manzara ile karşı karşıya kalmak üzere. Maddi ve manevi bir çok sıkıntı yaşadıklarını iddia eden futbolcular, idmanlara çıkmayarak şehir halkını ve iş adamlarını boykot ettiklerini açıkladı. Futbolcular, bu güne kadar maddi konuları hiç gündeme getirmediklerini ve takımın başarısı için mücadele ettiklerini ifade ederek, bu konuda artık son noktaya geldiklerini ve bundan sonraki süreçte takıma destek verilmemesi halinde idmanlara çıkmayacaklarını dile getirdi. Takım kaptanlarının sözcülüğünü yaptığı bir basın toplantısı düzenleyen Kahramanmaraşsporlu futbolcular, Kahramanmaraş halkının kendilerine sahip çıkmasını istedi. Taraftarın her zaman takımın yanında olduğunu hatırlatan futbolcular, taraftarın üzerine düşen görevi yerine getirdiğini söyledi.
Takım adına konuşan futbolcu Şadi Çolak, futbolcuların da ailesi olduğunu hatırlatarak, kendilerinin de ev geçindirdiğini söyledi. Maddi konuları bu güne kadar dert etmediklerini vurgulayan Çolak, bu konuda son noktaya geldiklerini ifade etti. Kahramanmaraş halkının elini vicdanına koyması gerektiğini ifade eden Çolak, bu konuda hassasiyet gösterilmemesi halinde takımın başarı yakalayamayacağını belirtti. Kendisinin bu şartlarda 6 ay daha Kahramanmaraşspor forması giyeceğini dile getiren Çolak, 6 ay sonra takımdan ayrılıp daha iyi şartlar sunan bir takıma gideceğini söyledi. Çolak, açıklamasında şunları söyledi: “Biz iyi niyetimizden dolayı maddi sıkıntılarımızı hiçbir zaman basına yansıtmadık. Bu konuda tüm futbolcu arkadaşlarımız çok büyük hassasiyet göstermiştir. Kahramanmaraşspor’un armasına duyulan saygı bizleri bu takıma zarar verecek işlerden uzak tutmuştur. Ben burada tüm futbolcu arkadaşlarım adına samimiyetle konuşuyorum. Futbolcu arkadaşlarımız hem maddi hem de manevi olarak tükenmiş durumdadır. Buradaki tüm futbolcular 20 aydır ellerini taşın altına koydular ve Kahramanmaraş için mücadele ediyorlar.”
“BİZİM İÇİN MAÇA GELMEYENLER HİÇ GELMESİN”
Çolak, Giresunspor maçını izlemeye gelen Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’ye de sitemde bulunarak şunları söyledi: “Kahramanmaraş valisi Giresunsporluların daveti üzerine bizim maçımıza geliyorsa gelmesin. Ben geçen yıl da buradaydım. Maçımızı izlemeye geldiklerini hatırlamıyorum. Bu şehrin önde gelenleri şahıslar için maç izlemeye geleceklerse hiç gelmesinler. Bugün Türkiye’de herkes bizim takımımızda forma giyen genç arkadaşlarımızın yeteneklerini konuşuyor. Herkes onları kadrosuna katmak için bir yol arıyorlar. Her maçımızı futbolcu izleme komiteleri izliyor. Bu yetenekleri neden Kahramanmaraşlılar izlemiyor.”
“BU TAKIM AMATÖRE DÜŞMEK ÜZEREYDİ”
Kahramanmaraşspor’un 3 sezon önce amatöre düşmemek için oynadığını hatırlatan Çolak, “Bu takım iki sezon önce amatör kümeye düşmemeye oynuyordu. Biz bu takıma geldik ve amatör kümeye düşmemeye oynayan takımı şampiyonluğa oynayan bir takım haline getirdik. Bundan sonraki süreçte de 1. Lige yükselmek için mücadele ediyoruz. Ancak bu yolda sorunsuz bir şekilde ilerleyecek gücümüz kalmadı.”dedi.
“BİZ BU ŞEHİRLE ASLA BİR YOLDA YÜRÜYEMEDİK”
Şehirlerin takımların yanında olması gerektiğini belirten Çolak, “Geçen sezon takımımızın antrenmanlarını izlemeye gelen insanlar tatlı getiriyor ve takıma destek olduklarını gösteriyorlardı. Bu sezon birkaç çift kale idmanımız haricinde hiçbir antrenmanı izlemeye gelen olmadı. Takımın antrenmanını birilerinin izlemesi demek o takımın moral ve motivasyonun artması demektir. Ben birçok ligde oynadım ama böyle bir manzarayla hiç karşılaşmadım. Oynadığım tüm takımlarda şehir halkı maça olduğu gibi antrenmanlara da ilgi gösterirdi. Bu bizim moral ve motivasyonumuzu artırırdı.”dedi.
“SADECE TARAFTARIMIZ YANIMIZDA OLDU”
Kahramanmaraşspor olarak sadece taraftar desteğini gördüklerini ifade eden Çolak, “Bizim bugüne kadar sadece taraftarımız yanımızda oldu. Onun haricinde kimse bize destek vermedi. Bu olaylara birilerinin kulak vermesini istiyoruz. Şuanda tüm futbolcu kardeşlerimiz son noktaya gelmiş durumdadır. Biz kulüp yöneticilerine bir tavır olsun diye idman boykotu yapmıyoruz. Biz şehrin sahip çıkmamasından yakınıyoruz. Çünkü kulüp yöneticileri bugüne kadar üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştı.”dedi.
“SPONSORLUKLAR NEDEN İPTAL OLUYOR”
Kahramanmaraşspor’a verilen desteklerin bir anda geri çekildiğini hatırlatan Çolak, “Bize birkaç firmanın sponsor olacağını öğrendik ve biz tüm sıkıntılarımızın biteceğini düşündük. Ancak sponsorluk beklediğimiz firma sadece küçük bir rakam ödeyerek sponsor oldu. Bunun haricinde Ticaret ve Sanayi Odası bize destek sözü verdi ancak onlarda sözünden döndü. Kulüp yöneticilerinin çaldıkları tüm kapılardan elleri boş döndüğünü biliyoruz. Bizim yerimizde olsanız siz ne yaparsınız.”
“BİZLERDE AİLE GEÇİNDİREN İNSANLARIZ”
Futbolcular olarak kendilerinin de aileleri olduğunu hatırlatan Çolak, konu hakkında şunları söyledi: “Kahramanmaraşspor şuan ki geldiği noktada başarısını ortaya koydu. Bugün liglerde mücadele eden takımlar primsiz oynamazken, biz hiç prim almadan maç kazanıyoruz. Bu durum da futbolcu kardeşlerimizin bu takıma olan sevgisinden ve işine gösterdiği özveriden kaynaklanıyor. Bizim yerimizde kim olsa aynı şeyleri yaparlar. Bu şehrin insanları bu takıma sahip çıksınlar. Yoksa bu şehirde Kahramanmaraşspor gerçeği başlamadan kapanacaktır. Ben şahsım adına konuşuyorum: Beklentilerimi bulamadığım zaman 6 ay daha durur ondan sonra çekip giderim. Bu kadar güzel bir futbolcu ortamında forma giymekten çok memnunum ama bazı şeylerin de bilinmesini istiyorum. Bunlar acı gerçeklerdir. Bu şehrin artık bu takıma kulak vermesini istiyorum.”
“DERDİMİZ TAKIMA DESTEK OLUNMASI”
Futbolcular adına konuşan bir diğer takım kaptanı Mehmet Yılmaz, Kahramanmaraş halkının ve iş adamlarının başarılarını taktir etmemesinin ve kulübe destek olmamasının kendilerini bu eyleme ittiğini söyledi. Yıldız, konu hakkında şu açıklamaları yapmıştı: “Biz futbolcular olarak bir karar aldık. Biz artık hak ettiğimiz desteği görene kadar idmanlara çıkmayacağız. Bu kararımız yeni gelişen bir olay değil. Geçen yıldan bu yana biriken sorun ve sıkıntılarımızda Kahramanmaraş’ın bizim yanımızda olmamasından kaynaklanan bir durum. Bir takım kararlar alınırken bir takım sözlerin yerine getirilmemesi de bizlerin bu kararında çok etkili oldu. Bunları dile getirmek amacıyla biz bu durumu ve bize destek olmayanları protesto ediyoruz.”dedi.
DESTEK GÖRENE KADAR EYLEM DEVAM EDECEK
Kahramanmaraş’tan destek görene kadar idman boykotunu devam ettireceklerini belirten Yılmaz, şunları söyledi: “Biz bu şehirde ses getirmemiz gerektiğini düşündük. Çünkü biz takım olarak bir başarı yakalamak istiyoruz. Bu başarı için çıktığımız yolda da yalnız bırakılıyoruz. Kahramanmaraş’ın sesimizi duymasını istiyoruz. Bize verilen sözlerin ve vaatlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Biz bu konudaki yükün bir iki insanın omzunda olmaması gerektiğine inanıyoruz.”
“MADDİ SIKINTILAR HARİCİNDE HİÇBİR SIKINTI YOK
Takımda maddi ve manevi destek sorunu haricinde hiçbir sıkıntı bulunmadığını dile getiren Yılmaz, “Taraftarımız ile ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Biz bir hedefe koşuyoruz. Bu yolda yanımızda olan tek ekip taraftarımızdır. Taraftarımız haricinde kimse yanımızda olmuyor. Kahramanmaraş büyükşehir olmasına rağmen bir takımına sahip çıkamıyor. Çevre illere baktığımız zaman futbolda güzel başarıların yakalandığını görürüz. Ancak Kahramanmaraş’ta henüz bir başarı yakalanamadı. Bunun sorgulanması gerekir.”dedi.
DESTEKLER ENGELLENİYOR İDDİASI
Kulübe gelecek olan desteklerin engellendiği iddiasını gündeme getiren Yılmaz, “Hem Belediyespor hem de Kahramanmaraşspor bu şehri başarı ile temsil etsin ve şehrin futbolu belli bir noktaya gelsin. Bu takımlara destek verildiği zaman bu desteklerin önünün kapatıldığı iddia ediliyor. Bunların yapılmaması ve başarıya destek olunması gerekir. Biz taraftar desteğiyle bu başarıyı yakaladık.”dedi.
Mevcut yönetimin üzerine düşen görevi yerine getirdiğine dikkat çeken Yılmaz, şunları söyledi: “Trilyonlarca borçla alınan bir kulüp bugün bu başarıları elde ediyorsa, bunun mükafatsız kalmaması gerekiyor. Bu kulüpte yöneticilik yapan insanların gücünün tükendiğini biliyoruz. Biz bu konuda Kahramanmaraş’ın da elini taşın altına koymasını istiyoruz. Kimse yanlış anlamasın, biz desteği reklam olarak istiyoruz. Onun haricinde verilecek bir parayı zaten kulüpte kabul etmez.”
Yılmaz, son olarak ise şunları dedi: “Biz bu liglerin en mütevazı takımıyız. Bugün bütün takımlar büyük paralar harcayarak bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ancak biz öyle değiliz. Bugüne kadar futbolcular olarak maddiyatı hiç gözetmeksizin bir şeyler yapmaya çalıştık. Ancak artık bizim de bunu kaldıracak gücümüz kalmadı. Biz bu şekilde devam etmek istemiyoruz. İdmanlara kafamızda sadece o haftaki oynayacağımız maçı düşünerek çıkmak istiyoruz. Bunun için de bu şehrin desteği şart.”

Haber: Cebrail SARI