Site Logo

Fİkret FIndIk: ''En kötüsünü görmeden bu soruna bİr dur dİyelİm''

Kahramanmaraşsporlu futbolcuların antrenmanlara çıkmaması ile ilgili taraftar gruplarını bir araya getirerek bir toplantı düzenleyen taraftarın onursal başkanı Fikret Fındık, Kahramanmaraş halkını takımına sahip çıkmaya davet ederek, “Bu manzara ile daha öncede karşılaştık. Yaramız kangren olmadan tedavisini yapmamız gerekir. Futbolcuların sesine kulak verelim ve kahramanlık ruhunu ortaya koyarak bu insanlara sahip çıkalım.” dedi.

Faturavizyon Kahramanmaraşsporlu futbolcuların maddi ve manevi nedenlerden dolayı takımın idmanlarını boykot ederek antrenman yapmaması konusunda bir çözüm önerisi bulmak amacı ile istişare toplantısı yapan Kahramanmaraşspor’un eski yöneticisi ve taraftarın onursal başkanı Fikret Fındık, çözümün futbolculara destek olduğu konusunda hem fikir olduklarını söyledi. Bu konu ile taraftar gruplarının arasındaki uçurumu kapatarak tüm taraftar gruplarını bir araya toplayan Fındık, çözümün önce birlik ve beraberlikten geçtiğini söyledi. Taraftarların bu konudan dolayı birlik ve beraberliği sağladığına dikkat çeken Fındık, Kahramanmaraşlı iş adamlarının ve halkında aynı birlik ve beraberliği sağlayarak takımın menfaati için faaliyet göstermesi gerektiğini belirtti.
Kahramanmaraşspor’un yıllardır maddi sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Fındık, bu sıkıntıları artık bir çözüm bulunması gerektiğin söyledi. Takımın A.Ş. olmasının Kahramanmaraşspor sevgisini değiştiremeyeceğini ifade eden Fındık, aksine bu konunun şehir için çok büyük avantaj olduğunu dile getirdi. Bu güne kadar gelen yönetimlerin iş adamlarından karşılıksız yardım parası topladığını hatırlatan Fındık, takımın A.Ş. olmasıyla bu sorunun ortadan katlığına dikkat çekti. Faturavizyon yönetiminin takıma verilecek olan paraları reklam karşılığında istediğini ifade eden Fındık, ödenmesi düşünülen primlerinde prim veren iş adamının muhasebecisinin bizzat futbolculara vere bileceğini belirtti. Bu konuda bir hatırlatmada bulunan Fındık, 2010 yılında kendi yönetimleri zamanında takımın primlerinin Mehmet Balduk’un talimatı ile ve onun görevlendirdiği kişi tarafından bizzat futbolculara dağıtıldığını hatırlattı. Futbolculara prim vermek isteyen iş adamlarının da aynı yöntem ile primleri futbolculara ulaştıra bileceğini söyleyen Fındık, Kahramanmaraşspor’un yalnız bırakılmaması çağrısını yineledi.


“BAŞARI VAR DESTEK YOK”


Kahramanmaraşlı iş adamlarının başarı ile birlikte destek verecekleri sözünü hatırlatan Fındık, “Takımın şuan ki başarısı yıllardır elde edilemiyor. Bizim bu başarıya destek olmamız gerekiyor. Daha önceki açıklamalarda takımın başarısı halinde desteklerin verileceği ifade ediliyordu. Şuan ki tabloya baktığımız zaman bu sözlerin yerine getirilmediğini görürüz. Kahramanmaraşspor’a üvey evlat muamelesi yapılmamalıdır. Bu takımın başarısının şehrin başarısı olacağının bilinmesi gerekir. Bu takım kazandığı zaman hem bu şehrin insanları hem de iş adamlarımız kazanacaktır. Şehrimizin prestijinin daha da artması için bu konu şarttır. Biz bu kulüpte yöneticilik yaptık, kulübün ne gibi zorluklar yaşadığını yakinen biliyoruz. Bu zorluklarda takımın yanında olduğumuzu buradan da belirtmek istiyorum. Biz bu konuda hiçbir menfaat gözetmiyoruz. Bizim menfaatimiz şehrimizin prestijinin artmasıdır.”
“TARAFTAR TAKIMINA SAHİP ÇIKIYOR”
Kahramanmaraşspor taraftarına fedakarlıklarından dolayı teşekkür eden Fındık, “Yıllardır bu taraftar grupları hiçbir konuda bir araya gelmemişlerdir. Ancak bugün takımın menfaati için beni de kırmayıp buraya geldiler ve takımlarının yanında olduklarını söylüyorlar. Ayrıca takıma destek verilmesi için açlık grevine başlayacaklarını da ifade ettiler. Ben her zaman onların yanında olduğumu buradan da bir kez daha anlatmak istiyorum. Kahramanmaraşspor herkesin takımıdır. Bu insanların çabalarıyla bu takım bir yerlere gelmez. Bir iş yapmak istiyorsak bunu birlik ve beraberlik çerçevesinde yapmalıyız. Eğer bu birlik ve beraberliği sağlayamazsak başarıya da ulaşamayız. Çevre illerimize baktığımız zaman hepsinin profesyonel takımlarının en üst liglerde olduğunu görürüz. Neden Kahramanmaraş bu illerden biri olamıyor. Kendimize ve çevremize bu soruyu sormamız ve çözümünü de yine kendimiz bulmamız gerekiyor.”dedi.
“HERKES ELİNİ VİCDANINA KOYSUN”
Fındık, “Herkesin elini vicdanına koyması ve öyle düşünmesi gerekiyor. Evet Kahramanmaraşspor’un bir yönetimi var ve o yönetim şuanda çaresiz kalmış durumda. Yönetimin hiçbir geliri olmadığı için şuanda futbolcular zorluklar yaşıyor. Bu zorlukları da bu güne kadar işlerine yansıtmadılar ancak bundan sonra açık bir şekilde bu zorlukları işlerine yansıtacaklarını söylediler. Kahramanmaraş halkı olarak bizim bu duruma izin vermemiz gerekiyor ve Kahramanmaraşspor’un başarısı için bu futbolcu kardeşlerimizin maddi sıkıntılarını gidermemiz gerekiyor. Ben bu konuda bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Kahramanmaraş halkı takımına ve futbolcularına sahip çıksın.”dedi.
“BEN DESTEK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPIYORUM”
Kahramanmaraşspor’a destek bulmak için elinden gelen bütün çabayı göstereceğini ifade eden Fındık, şunları dedi: “Ben bu güne kadar bu takıma destek bulmak için elimden geleni yaptım. Bundan sonraki süreçte de aynı şekilde yardım bulmak için çaba harcayacağım. Ben bu şehrin insanıyım ve bu şehrin menfaatleri için her şeyi yaparım. Bu şehrin menfaatine olacak bir işin her zaman yanında yer alırım. Birkaç iş adamı arkadaşım ile Kahramanmaraşspor’a yardım yapılması konusunda görüşmelerim devam ediyor. İnşallah bu konular neticelendiğinde bunları basın ile de paylaşacağız. Tüm bunlardan önce Kahramanmaraş halkının da bu konuda hemen bir çözüm bulması gerekir.”
“DESTEK SADECE SÖZLE OLMAZ”
Takıma verilecek desteklerin sözde kalmaması gerektiğine vurgu yapan Fındık, “Kahramanmaraşspor’a yapılacak olan yardımlar sözde kalmasın. Biz bu takımı destekliyoruz demekle de takıma destek olunmaz. Takıma hem maddi hem de manevi destek olunması gerekir. Ben sizin yanınızdayım demek sadece mevcut sorunun pansumanı olur. Çözüm için gerçekten takımın yanında olduğunu göstermek gerekir.”
“BAŞKAN BU SÜREÇTE TAKIMININ YANINDA OLMALI”
Konu hakkında toplantının ardından bir konuşma yapan Asiler Grubu Tribün Lideri Yahya Vursavuş, “Kahramanmaraşspor iyi gidiyor derken maddi ve manevi sıkıntılardan dolayı futbolcular idmanlara çıkmıyor. Bu durum bizleri çok üzüyor. Bu konun giderilmesi için değerli başkanımız Fikret Fındık’ın önderliğinde toplandık ve çözüm bulmaya çalışıyoruz. Ancak bu süreçte kulüp başkanın da burada takımın yanında olması gerekir. Takımı zor günler geçirirken kulüp başkanın başka bir ilde olması bizleri rahatsız ediyor. Biz burada takım için mücadele ederken başkanın farklı işlerle uğraşması etik değil. Çözüm konusunda biz taraftarlar olarak açlık grevine gireceğiz ve takımımıza destek verilene kadar da bu grevi devam ettireceğiz. Bugün bu sorunlara kulak vermeyen insanlar yarın yaşanacak olayların da sorumlusu olacaklardır. Biz Kahramanmaraşspor sevgisi ile sınır tanımadık ve her türlü zorluğa göğüs gerdik. Bundan sonra da aynı şekilde bu zorluklara göğüs gereceğiz.”dedi.
“HERKES BU SORUNU KENDİNİN OLARAK GÖRMELİ”
Edeler Grubu Tribün Lideri Serkan Altunbaş ise, “Kahramanmaraşspor’un bu sorunu herkesin sorunudur. A.Ş. gibi ötekileştirmeler bizlere yakışmıyor. Biz kahraman bir milletin torunuyuz. Buna yakışır davranmamız ve takımımıza sahip çıkmamız gerekir. Biz taraftarlar olarak bunu bir milli mesele olarak görüyoruz. Tüm Kahramanmaraş halkının bunu aynı şekilde düşünmesi ve hareket etmesi gerekir. Biz bu günden sonra açlık grevine başlayacağız ve takımımıza gerekli destekler verilene kadar açlık grevini devam ettireceğiz. İnşallah şuan yanlış yapan insanlar bugün yanlışlarından dönerler ve hatalarının farkına varırlar.” dedi.

Haber: Cebrail SARI